Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugera tēvs: "Viņš ir nobriedis NHL, tomēr konkurence tur ir milzīga"

Ints Megnis
Ints Megnis

Bļugera tēvs: "Viņš ir nobriedis NHL, tomēr konkurence tur ir milzīga"
Valentīns Bļugers (centrā),bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans un brāļu Kuldu tēvs Aleksandrs Kulda. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ja Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers būtu citā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sistēmā, viņš jau ātrāk būtu debitējis pasaules spēcīgākajā līgā, jo ir tam nobriedis, tomēr Pitsburgas "Penguins" komandā konkurence ir milzīga, sarunā ar Sportacentrs.com atzīst hokejista tēvs Valentīns Bļugers.

Latvija piedzīvojusi sen nebijušus panākumus un tai šobrīd NHL ir trīs aktīvi hokejisti. Pagājušajā nedēļā ļoti sekmīgi "Penguins" sastāvā debitēja Bļugers, kurš pirmajās trijās spēlēs guva divus vārtus - tīklā lidoja viņa pirmie divi metieni pasaules spēcīgākajā līgā.

"Mēs jau sen to gaidījām un beidzot tas brīdis pienāca. Ar šīm trim spēlēm viņš attaisnojis cerības, kas bija uz viņu. Tās viņš aizvadīja labākas nekā gaidīts, tomēr viņš jau sen ir nobriedis šim līmenim. Pēc sagatavotības viņš bija tam gatavs, ir tam izaudzis, tomēr "Penguins" ir pārāk meistarīgs sastāvs, īpaši uzbrukumā. Ja viņš būtu citā sistēmā, būtu jau sen spēlējis," saka hokejista tētis, paužot, ka pēc pirmajiem vārtiem NHL prieks bijis milzīgs, jo "viņš ieguldījis lielu darbu". "Es skatos visas spēles. Gandrīz katru dienu sazvanāmies, arī pēc spēlēm viņš man zvana, apspriež savas kļūdas, ko treneris teicis. Runājot par "Penguins", viņš pauž prieku, ka saņem komandas biedru atbalstu. Pirms pirmās spēles viņam bija uztraukums, bija liela atbildība, lai nekļūdītos, bet tālāk jau sāka justies vieglāk. Pirmā spēle turklāt bija pret Tampu, kas ir līgas līdere, ar spēcīgiem aizsargiem. Tagad viņš iejūtas arvien vairāk, iepriekšējā mačā pat pusotru minūti spēlēja mazākumā, viss iet savu gaitu."

Tomēr arī Bļugers vecākais atzīst, ka pagaidām nav iespējams prognozēt cik ilgi Teodoram izdosies noturēties "Penguins" sastāvā. "Atgriezīsies Malkins, varbūt viņi pāries uz 13 uzbrucējiem. Tomēr tāda ir dzīve, tur konkurence ir milzīga."

Kā stāsta Valentīns Bļugers, dēls jau no bērnības gribējis spēlēt hokeju. "Kad pirmoreiz ielaidām viņu paslidot, nevarējām dabūt ārā no slidotavas."

Teodors Bļugers 2009. gada, kad bija vien 14 gadus vecs, pārcēlās uz ASV, kur pabeidza vidusskolu, kļūstot par ASV skolu čempionu U16 un U18 vecumā, turklāt mācījās tajā pat skolā, ko iepriekš pabeidza arī šī brīža NHL superzvaigzne Sidnijs Krosbijs.

"Viņš gribēja turpināt attīstīties. Latvijā tobrīd īsti nebija, kur junioru vecumā spēlēt, tāpēc vajadzēja izvēlēties braukt uz Krieviju, Somiju, Šveici vai ASV. Izvēlējāmies Ziemeļamerikas ceļu. Viņš teica, ka grib tur būt un trenēties, neraudāja pēc mājām. Savukārt vecākiem, kad aizsūta bērnu, gan ir grūti," atklāj Valentīns Bļugers. "Tagad mums ir Krievijas jaunatnes hokeja līga (MHL) un situācija ir citādāka. Ideālās receptes, kad jābrauc uz ārzemēm, nav, tomēr arī pie mums lietas sāk attīstīties."

Teodors Bļugers ir 24 gadus vecs un viņu "Penguins" draftēja jau pirms septiņiem gadiem, augstajā otrajā kārtā ar kopējo 52. numuru. Viņam ir arī četrus gadus jaunāks brālis Roberts, kurš pabeidza to pašu vidusskolu, pašlaik spēlē USHL turnīrā, kas ir ASV spēcīgākā junioru līga, bet rudenī sāks studijas augstskolā. Viņš NHL draftā joprojām nav izvēlēts.

"Ceram, ka NHL būs divi Bļugeri, bet Robertam vēl jāpastrādā. Tas ir milzīgs darbs. Šī mums būtu atsevišķa saruna cik tas ir sarežģīti, cik lielu darbu un psiholoģisko spēku prasa," atzīst Valentīns Bļugers.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-05 19:59, pirms 5 gadiem
Pat ja nenoturēsies, ir dabūjis pierakstu NHl, tas vēlāk palidzēs tikt pie laba līguma Eiropā.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-05 20:19, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Pat ja nenoturēsies, ir dabūjis pierakstu NHl, tas vēlāk palidzēs tikt pie laba līguma Eiropā.
Pec kadiem 5 gadiem ganjau palidzes. Blugers ir atstajis labu debijas nospiedumu. 1maja spele lietderiba +1,otraja spele 1 metiens 1 varti, 3 spele 1 metiens 1 varti. Sikums,bet tomer 100% precizitate. Lai Tedijam izdodas sogad pieklajigi nospelet Pingvinos,parejam jau pasam par.sevi tad butu janak.
Veiksi!!!

  +3 [+] [-]

, 2019-02-05 21:01, pirms 5 gadiem
Go0dFather rakstīja: Pec kadiem 5 gadiem ganjau palidzes. Blugers ir atstajis labu debijas nospiedumu. 1maja spele lietderiba +1,otraja spele 1 metiens 1 varti, 3 spele 1 metiens 1 varti. Sikums,bet tomer 100% precizitate. Lai Tedijam izdodas sogad pieklajigi nospelet Pingvinos,parejam jau pasam par.sevi tad butu janak.
Veiksi!!!
Pēdējā spēlē Teo uzmeta divas reizes pa vārtiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2019-02-05 22:05, pirms 5 gadiem
Nav viņs gatavs tam līmenim

     [+] [-]

, 2019-02-06 00:25, pirms 5 gadiem
kristaps30 rakstīja: Nav viņs gatavs tam līmenim
Viņš pats saka ka ir, citi arī saka ka ir, rezultāts rāda kad ir viņš gatavs! Pēc kā Tu spried ka viņš nav gatavs?