Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam seši spēka paņēmieni un zaudējums pēcspēles metienos

Rolands Eliņš

Girgensonam seši spēka paņēmieni un zaudējums pēcspēles metienos
Zemgus Girgensons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas spēlē pret Bostonas „Bruins” Zemgus Girgensons atzīmējās ar sešiem spēka paņēmieniem un negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo „Sabres” nenoturēja pārsvaru 2:0 un piekāpās pēcspēles metienos (2:3).

Zemgus Girgensons arī šonakt spēlēja vienā maiņā ar debitantu Džeku Aikelu un Markusu Folinjo, taču Folinjo spēles izskaņā guva traumu, par kuras nopietnību vēl skaidrības nav. Girgensons laukumā pavadīja 13:38 minūtes, divas no tām mazākumā, un šajā laikā ar punktiem neatzīmējās un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Līdz ar to tika pārtraukta viņa trīs spēļu sērija ar pozitīvu lietderības koeficientu.

Girgensons arī bloķēja vienu pretinieku metienu, taču viņam pašam statistikā metiens pa pretinieku vārtiem netika fiksēts. Toties Girgensons izcēlās ar sešiem spēka paņēmieniem, kas bija labākais rādītājs abu komandu sastāvos.

Bufalo izdevās izvirzīties vadībā pirmā perioda vidū, kad sezonas 12. vārtus guva Evanders Keins. Tas notika brīdi pēc tam, kad Braiens Džionta bija trāpījis pa „Bruins” vārtu stabiņu, kamēr Bostonai pirmajā periodā labu vārtu gūšanas iespēju nebija. Savukārt otrā perioda sākums veiksmīgs izdevās Semam Reinhārtam, kurš pielaboja partnera mesto ripu, panākot 2:0 „Sabres” labā.

Pavisam drīz gan sekoja „Bruins” atbilde, vienus vārtus atgūstot jau pēc nepilnas minūtes. Bufalo bija laba iespēja atjaunot divu vārtu pārsvaru, taču Jūhans Lāšons vēlreiz trāpīja pa „Bruins” vārtu stabiņu. Spēle pamazām palika ātrāka un ar vairāk vārtu gūšanas momentiem, taču nākamie vārti tika gūti vien trešā perioda sākumā, kad Breds Maršāns atjaunoja neizšķirtu (2:2). Viņš pieķēra „Sabres” pie neveiksmīgas nomaiņas, turklāt nepārliecinoši nospēlēja arī vārtsargs Čads Džonsons.

Vairāk vārti pamatlaikā netika gūti, savukārt papildlaikā abas komandas apmainījās ar neizmantotām iespējām vairākumā. Nācās ķerties pie pēcspēles metieniem, kuros vienīgais precīzais bija bostonietis Raiens Spūners, nodrošinot savas komandas uzvaru ar 3:2. Girgensons pēcspēles metienu neizpildīja. To nedarīja arī Aikels, kuram šodien negatīvs lietderības koeficients mīnus divi, turklāt nopelnīts noraidījums trešā perioda beigās. Savukārt ar veseliem 11 metieniem pa Bostonas vārtiem izcēlās pirmo vārtu autors Keins.

„Sabres” par zaudējumu pēcspēles metienos ieguva vienu punktu, kas sezonas kopsummā dod 47 punktus 52 spēlēs un septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, tiesa, par diviem punktiem atpaliekošajai Toronto ir trīs spēles rezervē. Bufalo nākamā spēle paredzēta parīt, atkal pret „Bruins”.

”Sabres”-”Bruins” 2:3 PM

Vārti: 11:35 Keins (Džionta) 1:0, 20:47 Reinhārts (Pesiks, O`Railijs) 2:0, 21:45 Spūners (Krugs, Millers) 2:1, 42:44 Maršāns (Beržerons) 2:2
Metieni: 28:33
Soda minūtes: 8:6
Spēka paņēmieni: 23:17
Vārtsargi: Čads Džonsons – Tūka Rasks

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -1 [+] [-]

, 2016-02-05 06:30, pirms 8 gadiem
atkal trauma? ehh, Girgenson...

     [+] [-]

, 2016-02-05 06:48, pirms 8 gadiem
laikam būšu pārlasījies, vai autors izlabojis. Trauma ir Folinjo.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-05 08:02, pirms 8 gadiem
Nesaprotu šoreiz trenera loģiku.. Pirmais izpildīt soda metienu devās Gionta... (Pēc tam Keins un O'railijs).. Giontas vietā tak varēja likt Zemgu,Aikelu vai piemēram Reinhartu!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-05 08:07, pirms 8 gadiem
Zemgus labi sevi parādīja "Sabres Showdown" video, ka viņš ir pietiekami kreatīvs un ar veiklām rokām! https://www.nhl.com/sabres/video/sh...

     [+] [-]

, 2016-02-05 09:44, pirms 8 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Nesaprotu šoreiz trenera loģiku.. Pirmais izpildīt soda metienu devās Gionta... (Pēc tam Keins un O'railijs).. Giontas vietā tak varēja likt Zemgu,Aikelu vai piemēram Reinhartu!
Pielauju, ka Bailsma uzskata ka Zemgus nav tas tehniskakais speletajs, lai izpilditu bullisus. Lai gan pie Nolana vins to darija un pie tam samera sekmigi.
Otrais variants varetu but tads, ka Zemgus pats paludza lai neliek vinu uz bullisiem, jo nejutas par sevi parliecinats.
Bet tie tikai mani minejumi, ka bija patiesiba, kas to lai zin.

     [+] [-]

, 2016-02-05 09:55, pirms 8 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Zemgus labi sevi parādīja "Sabres Showdown" video, ka viņš ir pietiekami kreatīvs un ar veiklām rokām! https://www.nhl.com/sabres/video/showdown-ennis-vs-girgensons/t-277437090/c-40719903
Nu precizitāte metienos gan piekliboja.

     [+] [-]

, 2016-02-05 13:25, pirms 8 gadiem
Šogad Sabres varēs izcelt vēl kādu vērtīgu spēlētāju no drafta. Tad jau nākamgad vajadzētu sākt spēlēt...

     [+] [-]

, 2016-02-05 17:38, pirms 8 gadiem
pamuļķis rakstīja: Šogad Sabres varēs izcelt vēl kādu vērtīgu spēlētāju no drafta. Tad jau nākamgad vajadzētu sākt spēlēt...
Vienu malējo uzbrucēju, vienu aizsargu, vēl kādu maiņu, un viss pārējais ir tikai treniņu/veselības jautājums.