Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Latviešu uzbrucējs Balcers debitē NHL, "Senators" zaudē "Wild"

Latviešu uzbrucējs Balcers debitē NHL, "Senators" zaudē "Wild"
Rūdolfs Balcers. Foto: nhl.com

Savu debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šovakar piedzīvoja Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš pirmajā mačā laukumā pavadīja 7:45 minūtes, nopelnīja -1 lietderību, bet viņa komanda "Senators" piekāpās "Wild" ar 3:4.

VIDEO: Rūdolfs Balcers debitē NHL

„Senators” pirms šīs spēles piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas, un atradās priekšpēdējā, 15. vietā Austrumu konferencē, kamēr pretiniece „Wild” ieņēma desmito vietu Rietumos. Pirmā perioda beigās Otavas uzbrucējs Mets Djušēns izlauzās starp diviem Minesotas aizsargiem, apspēlēja vārtsargu un iemeta ripu vārtos – 1:0. Viesi atbildēja otrās trešdaļas sākumā ar aizsarga Džereda Sperdženu sologājienu, kas arī noslēdzās ar vārtsarga apspēlēšanu – 1:1. „Senators” atkal izvirzījās vadībā astoņas minūtes vēlāk, kad pie „Wild” vārtu staba tika aizmirsts Raiens Zingels, kurš sagaidīja piespēli un pāradresēja ripu vārtos – 2:1.

Tiesa, mājinieku prieki nebija ilgi - Otava pavirši nospēlēja aizsardzībā, Džordanam Grīnvejam sanāca izgājiens pret vārtsargu, kurš uzbrucēja metienu atvairīja, taču ripa netika piespiesta, un brīdi vēlāk ieslīdēja vārtos – 2:2. Vienā no nākamajiem uzbrukumiem mājiniekus izglāba vārtu stabs, pa kuru trāpīja ripa pēc Miko Koivu metiena, taču drīzumā arī stabs nepalīdzēja – Balcers zaudēja cīņu pie apmales, „Wild” pirmo vārtu autors Sperdžens savāca ripu un izdarīja metienu no šaurā leņķa, ar kuru Anderss Nilsons netika galā – 2:3, tādējādi latvietim nopelnot -1.

Trešās trešdaļas sākumā Balcera virknējums pavadīja aptuveni minūti pretinieku zonā, aktīvi veidojot uzbrukumus, taču rezultāts nemainījās, bet drīz "Wild" palielināja pārsvaru - Luks Kunins izlauzās no aizvārtnes un izdarīja metienu, Nilsons atvairīja, bet pirmais pie ripas bija Zaks Parisē, kuram atlika trāpīt tukšos vārtos – 2:4. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām „Senators” cerības atjaunoja Marks Stouns, kurš veiksmīgi nospēlēja vārtu priekšā, pāradresējot ripu vārtos pēc partnera metiena no zilās līnijas – 3:4. Līdz mača beigām rezultāts vairs nemainījās, un "Senators" cieta 27. zaudējumu šosezon

Rūdolfs Balcers spēlēja ar 38. numuru, savā debijas mačā 21 gadu vecais liepājnieks laukumā pavadīja 7:45 minūtes, pa vārtiem nemeta, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bet maču noslēdza ar negatīvu lietderību -1.

Balcers kļuvis par 22. NHL debitējušo latvieti. 2015. gada draftā uzbrucēju ar kopējo 142. numuru izvēlējās Sanhosē ''Sharks'', kuras sistēmā liepājnieks pavadījis iepriekšējo sezonu, vairākkārt ticis izsaukts uz lielo komandu, taču debiju tā arī nebija piedzīvojis. „Senators” vienībai latvietis pievienojās vasarā, kļūstot par daļu no vērienīga maiņas darījuma, kad uz Sanhosē „Sharks” devās Otavas ilggadējais līderis un pēdējo četru sezonu kapteinis, uzbrūkošais aizsargs Ēriks Kārlsons.

Ja neskaita pašu Balceru, tad vēl astoņi no 22 latviešiem ar NHL pieredzi šobrīd ir aktīvi hokejisti. Latvijas NHL rekordists gan aizvadīto spēļu (875), gan sakrāto punktu (564) ziņā ir leģendārais Sandis Ozoliņš – vienīgais latvietis, kurš izcīnījis Stenlija kausu.

1 2 3 73 komentāri
Slēpts komentārs: Spaiks17

  +4 [+] [-]

, 2019-01-05 22:45, pirms 5 gadiem
Kopumā nebija tik slikti! Bija redzama nepārliecība un uztraukums, bet nu tas ir tikai pašsaprotami debijā

Ceram rīt arī ieraudzīt pret Hurricanes 20:00

P.S. Gaidām trenera komentārus, domāju, ka jautājums par Rūda spēli sekos viennozīmīgi

     [+] [-]

, 2019-01-05 22:46, pirms 5 gadiem
Mūsu NHL spēlētājs numur 22 ir debitējis. Vai 23 būs Bļugers?
Slēpts komentārs: Spaiks17

  +8 [+] [-]

, 2019-01-05 22:47, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Mūsu NHL spēlētājs numur 22 ir debitējis. Vai 23 būs Bļugers?
Pitsburgā to būs ārkārtīgi rūti izdarīt, bet no sirds novēlu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-01-05 22:50, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Balceru ar Balderi būsi sajaucis
Balderis bija multifunkcionāls, varēja arī slidas asināt.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-05 22:50, pirms 5 gadiem
Pa lielam izsauca, lai marinētu 4. maiņā skoreru ar 2 čekeriem. Neloğisks solis no trenera, ja ņem vērā, ka spēlēja ar 11 uzbrucējiem un tāpat mazākais spēles laiks.

     [+] [-]

, 2019-01-05 22:51, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Balceru ar Balderi būsi sajaucis
Nezināju, ka Balderis vārtos stāvēja

  -1 [+] [-]

, 2019-01-05 22:51, pirms 5 gadiem
Pa lielam izsauca, lai marinētu 4. maiņā skoreru ar 2 čekeriem. Neloğisks solis no trenera, ja ņem vērā, ka spēlēja ar 11 uzbrucējiem un tāpat mazākais spēles laiks. Tukša dršna pirms spēles, ka dos iespēju

     [+] [-]

, 2019-01-05 22:52, pirms 5 gadiem
Laikam jau ne tā labākā debija diemžēl. Trešais gols arī uz Balcera sirdsapziņas - zaudēja divcīņu, bet pēc tam aizkavējās pie apmales un neatbloķēja vārtu guvēju. Cerams, ka turpinājums būs labāks!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-05 22:53, pirms 5 gadiem
profesorsk rakstīja: Pa lielam izsauca, lai marinētu 4. maiņā skoreru ar 2 čekeriem. Neloğisks solis no trenera, ja ņem vērā, ka spēlēja ar 11 uzbrucējiem un tāpat mazākais spēles laiks.
Par Pājarvi skaidrs - ČEKERIS, bet vai tāds ir Duchene un Ryan, nedomāju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-01-05 22:54, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Pitsburgā to būs ārkārtīgi rūti izdarīt, bet no sirds novēlu
Es tomēr ceru. Gribas kādu mūsējo redzēt arī NHL top klubos. Tik sīki nezinu vai NHL komandas pamēģina jaunus spēlētājus tad kad komanda praktiski iekļuvusi PO. Ceru uz Bļugera debiju regulārās sezonas beigās. No otras puses gandrīz neviena NHL nevar būt droša par PO šobrīd izņemot Tampu un varnūt Kalgari, Vinipega varētu kaut cik droši par to domāt (bet ne pēc punktiem).

  +8 [+] [-]

, 2019-01-05 22:54, pirms 5 gadiem
Varbūt nesanāca kā mēs visi gribējām, bet GALVENAIS KA DEBITĒJA!!!

     [+] [-]

, 2019-01-05 22:55, pirms 5 gadiem
Pirmie kucēni jāslīcina. Debija ir debija netakarīgi no tā kā sanāca. Saprotu ka nekas labs bet gan jau turpinājums būs. Pieredzi savādāk neiegūs.

  +6 [+] [-]

, 2019-01-05 22:57, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Par Pājarvi skaidrs - ČEKERIS, bet vai tāds ir Duchene un Ryan, nedomāju
Pājarvi kā reiz nav čekeris, jo spēka spēlē ir diezgan viduvējs, taču ir labs slidotājs un gana prasmīgs uzbrucējs. Savulaik bija Zviedrijas hokeja lielākā cerība un arī "Oilers" uz šamo ļoti cerēja.
Nestabils rezultativitātē un sniegumā kopumā - jā. Nav viņam NHL līmenī vietas pirmajās maiņās, bet čekerošanā nav prasmju.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-05 22:58, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Interesanti, vai ir citādāki veidi, kā no AHL var tikt NHL?
Burt būtu paklusējis. Par komandas biedriem neko nezina, veterānus uzskata par tiešajiem konkurentiem un debitantiem, bet tagad gudri spriedelē...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-05 22:59, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Es tomēr ceru. Gribas kādu mūsējo redzēt arī NHL top klubos. Tik sīki nezinu vai NHL komandas pamēģina jaunus spēlētājus tad kad komanda praktiski iekļuvusi PO. Ceru uz Bļugera debiju regulārās sezonas beigās. No otras puses gandrīz neviena NHL nevar būt droša par PO šobrīd izņemot Tampu un varnūt Kalgari, Vinipega varētu kaut cik droši par to domāt (bet ne pēc punktiem).
Uz doto mirkli Pitsburgai ir daudz centru ar lielu NHL pieredzi - man vienalga, stiprā vai vājā, galvenais, ka NHL un spēlē, taču šobrīd Pitsburgā tas nav reāli, drīzāk kāda Čikāgā

  +5 [+] [-]

, 2019-01-05 22:59, pirms 5 gadiem
profesorsk rakstīja: Pa lielam izsauca, lai marinētu 4. maiņā skoreru ar 2 čekeriem. Neloğisks solis no trenera, ja ņem vērā, ka spēlēja ar 11 uzbrucējiem un tāpat mazākais spēles laiks. Tukša dršna pirms spēles, ka dos iespēju
Ko šodien "skorers" parādīja tādu, lai viņu turētu laukumā? Sapinās savā nūjā uzņemot ripu, pāris reizes pats pazaudēja ripu, vienreiz atdodot pretiniekam, skrēja virsū komandas biedriem, utt. Jā, debija, jā nervozitāte un stress. Viss normāli, viss vēl priekšā.
Taču teikt, ka kāds kaut ko marinēja un Rūdolfam šodien bija jāspēlē vairāk - tas ir no mūžīgās sērija "Amerika mūs un mūsu hokejistus nesaprot".

  -2 [+] [-]

, 2019-01-05 23:00, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pājarvi kā reiz nav čekeris, jo spēka spēlē ir diezgan viduvējs, taču ir labs slidotājs un gana prasmīgs uzbrucējs. Savulaik bija Zviedrijas hokeja lielākā cerība un arī "Oilers" uz šamo ļoti cerēja.
Nestabils rezultativitātē un sniegumā kopumā - jā. Nav viņam NHL līmenī vietas pirmajās maiņās, bet čekerošanā nav prasmju.
Nosaucu šo par čekeri, jo nav rezultāta taisītājs, varbūt neīstais vārds, bet nu..

Ko teiksi par debiju, Juri?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-01-05 23:03, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ko šodien "skorers" parādīja tādu, lai viņu turētu laukumā? Sapinās savā nūjā uzņemot ripu, pāris reizes pats pazaudēja ripu, vienreiz atdodot pretiniekam, skrēja virsū komandas biedriem, utt. Jā, debija, jā nervozitāte un stress. Viss normāli, viss vēl priekšā.
Taču teikt, ka kāds kaut ko marinēja un Rūdolfam šodien bija jāspēlē vairāk - tas ir no mūžīgās sērija "Amerika mūs un mūsu hokejistus nesaprot".
Epizodē, kurā saskrējās ar Tīrniju, vaina, tomēr vairāk tieši Tīrnijam, bet jā, pārējās epizodes visticamāk lampu drudzis. Gribējās, jau lai spēlē līdz spēles beigām, nevis 3. trešdaļas beigās paliek malā, bet var saprast, komandai bija cerības izvilkt, dos spēlēt pieredzējušajiem. Jāsaka gan, ka Otava nospēlēja tīri pēc savas statistikas - 4 ielaisti, 3 iemesti vārti. Un ja, kāds apsmej Balceri par sliktu debiju, tad 2 gadus vecākais Harpūrs šo spēli redzēs murgos...

     [+] [-]

, 2019-01-05 23:04, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Uz doto mirkli Pitsburgai ir daudz centru ar lielu NHL pieredzi - man vienalga, stiprā vai vājā, galvenais, ka NHL un spēlē, taču šobrīd Pitsburgā tas nav reāli, drīzāk kāda Čikāgā
Tu labāk orientējies NHL. Vai nepastāv iespēja brīdī kad Pitsburga ir PO praktiski un teorētiski tikusi, izmēģina viņi arī Bļugeru> Via tad NHL komandas iespēlē kaujas sastāvu PO vai arī izmēģina kādu potenciālo jauno no farmkluba?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2019-01-05 23:07, pirms 5 gadiem
Ka jau te dazi saka - debija ir debija... Godigi sakot, gribejas no Ruda sagaidit ko vairak, bet nu ir ta ka ir. Plus vel tas nelaimigais tresais ielaistais gols, tur diemzel lidzvainigs bija ari Rudis. Bet nu ka jau profesionalam sportistam pieklajas, sis macs ir jaaizmirst, un jadoma par to, kas bus talak. Nu jacer, ka "paldies " vinam tik driz neteiks, un jau ritvakar pec Latvijas laika vins atkal dosies uz ledus Otavas komandas sastava. Isak sakot, lai veicas!
P.S. Daudz laimes Zemgum Girgensonam vina 25. dzimsanas diena!

     [+] [-]

, 2019-01-05 23:07, pirms 5 gadiem
Nu cmon 7 minūtēs ir ļoti grūti iemest golu, jo 4 maiņa bija redzams cits uzdevums melnais darbs, aktīvākas spēles veidošana, spēka paņēmieni utt! Žēl protams -1 ielaida vārtus, kad bija laukumā!

     [+] [-]

, 2019-01-05 23:08, pirms 5 gadiem
Viss ok. Būs vēl daudz spēles priekšā kurās sevi pierādīt.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-05 23:11, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tu labāk orientējies NHL. Vai nepastāv iespēja brīdī kad Pitsburga ir PO praktiski un teorētiski tikusi, izmēģina viņi arī Bļugeru> Via tad NHL komandas iespēlē kaujas sastāvu PO vai arī izmēģina kādu potenciālo jauno no farmkluba?
Ja godīgi neesmu neko tādu redzējis, varbūt, jo neesmu visiem klubiem sekojis. Māc šaubas, ka esot PO tie stieps no AHL spēlētāju bez pieredzes NHL, dodot uzspēlēt, te drīzāk varētu iesot iespēju līdz deadline, bet tas tikai tad, ja viņi vēlas redzēt Bļugeru nākotnē šeit.

Nezinu, visādi var būt, bet visu veselo gadījumā Pitsburga priekš Bļugera ir kas neaisniedzams.. diemžēl

  +5 [+] [-]

, 2019-01-05 23:13, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tu labāk orientējies NHL. Vai nepastāv iespēja brīdī kad Pitsburga ir PO praktiski un teorētiski tikusi, izmēģina viņi arī Bļugeru> Via tad NHL komandas iespēlē kaujas sastāvu PO vai arī izmēģina kādu potenciālo jauno no farmkluba?
Šādā gadījumā, viņs iespēju redzēs tikai ja pēc PO nodrošināšanas sāksies traumu vilnis un viņu notestēs vai var būt aizvietotājs PO laikā. Reālāka Bļugera debija būtu, ja Pitsburgai turpinātos vājais sezonas sākums un Pitsburga kultos pa tabulas apakšu - Bļugeru varētu pārbaudīt gan kā potenciālu bonusu maiņai vai pārbaudīt kā pastiprinājumu.

     [+] [-]

, 2019-01-05 23:15, pirms 5 gadiem
Visnotaļ reti kuram mūsējam dot iespēju spēlēt NHL, tātad ir kaut kas čalim, kas piesaista NHL treneri!

     [+] [-]

, 2019-01-05 23:17, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Ja godīgi neesmu neko tādu redzējis, varbūt, jo neesmu visiem klubiem sekojis. Māc šaubas, ka esot PO tie stieps no AHL spēlētāju bez pieredzes NHL, dodot uzspēlēt, te drīzāk varētu iesot iespēju līdz deadline, bet tas tikai tad, ja viņi vēlas redzēt Bļugeru nākotnē šeit.

Nezinu, visādi var būt, bet visu veselo gadījumā Pitsburga priekš Bļugera ir kas neaisniedzams.. diemžēl
Un kāpēc viņiem vispār Blugeru tagad vajag? Viņiem ir 4 spēcigi centri. Domāju, tikai ja notraumējas kādi pamatsastāva veči un jātaisa kādas rokādes.
Bet nu noteikti ir kāds klubs, kas par viņu interesēsies un to arī novēlu.

     [+] [-]

, 2019-01-05 23:21, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Šādā gadījumā, viņs iespēju redzēs tikai ja pēc PO nodrošināšanas sāksies traumu vilnis un viņu notestēs vai var būt aizvietotājs PO laikā. Reālāka Bļugera debija būtu, ja Pitsburgai turpinātos vājais sezonas sākums un Pitsburga kultos pa tabulas apakšu - Bļugeru varētu pārbaudīt gan kā potenciālu bonusu maiņai vai pārbaudīt kā pastiprinājumu.
Diemžēl vājais sākums ir turpinājies ar diezgan labu turpinājumu

  +2 [+] [-]

, 2019-01-05 23:22, pirms 5 gadiem
Par Bļugeru runājot - daudz ko noteiks maiņu dedlains (vai laiks pirms tā). Citādāk viņam tikt citā komandā ir diezgan problemātiski (RFA statusa dēļ).

     [+] [-]

, 2019-01-05 23:23, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Ja godīgi neesmu neko tādu redzējis, varbūt, jo neesmu visiem klubiem sekojis. Māc šaubas, ka esot PO tie stieps no AHL spēlētāju bez pieredzes NHL, dodot uzspēlēt, te drīzāk varētu iesot iespēju līdz deadline, bet tas tikai tad, ja viņi vēlas redzēt Bļugeru nākotnē šeit.

Nezinu, visādi var būt, bet visu veselo gadījumā Pitsburga priekš Bļugera ir kas neaisniedzams.. diemžēl
To esmu sapratis ka Pitsburgā Bļugers debitēs ja būs kaut kādas problēmas, bet tā diezgan bieži notiek.Debija kaut kur uz citu neveiksmēm. Katrā gadījumā paldies par info.
1 2 3 73 komentāri