Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Devils" pēc sliktā sezonas ievada atlaidusi galveno treneri Hainsu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Devils" pēc sliktā sezonas ievada atlaidusi galveno treneri Hainsu
Bijušais Ņūdžersijas "Devils" galvenais treneris Džons Hainss. Foto: Mary Altaffer/AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Ņūdžersijas "Devils" dažas stundas pirms vienības zaudējuma 3:4 mājās pret Lasvegasas "Golden Knights" atlaidusi līdzšinējo komandas galveno treneris Džonu Hainsu. Par posteņa pagaidu izpildītāju kļuvis Alēns Nasredēns.

Hainss no sava līdzšinējā amata tika atlaists pēc "Devils" piedzīvotajām sagrāvēm 0:4 pret Ņujorkas "Rangers" un 1:7 pret Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres". Ņūdžersijas vienība aizvadītajās 27 spēlēs spējusi iekrāt tikai 22 punktus, kas Austrumu konferences kopvērtējumā komandai dod priekšpēdējo 15. pozīciju.

Hainss, kurš "Devils" komandu trenēja kopš 2015. gada, pie vienības stūres izcīnīja 150 uzvaru un piedzīvoja 204 zaudējumus, kļūstot par organizācijas vēsturē otru iekrātajām spēlēm, uzvarām un punktiem (345) bagātāko galveno treneri.

"Šāds sezonas sākums neietilpa mūsu plānos - komanda zaudēja spēles visdažādākajos veidos, kādi vien bija iespējami. Lēmums atlaist Džonu [Hainsu - aut. piez.] bija ļoti grūts, jo viņš mums visiem organizācijā ir ļoti labs draugs, kā arī viņa darba ētika un aizrautība visiem var kalpot par piemēru. Kopumā Džons ielika labus pamatus "Devils" kluba nākotnes attīstībā," izteicās "Devils" ģenerālmenedžeris Rejs Šero.

Galvenā trenera vietas izpildītājs Nasredēns, kurš savulaik pats 15 gadus spēlēja dažādās NHL komandās, bija Hainsa asistents kopš 2015. gada. Iepriekš Nasredēns bija strādājis arī par Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Vilksbāres-Skrentonas "Penguins" asistentu. Savukārt par Nasredēna asistentu nozīmēts Pīters Horāčeks, kurš iepriekš bijis galvenā trenera vietas izpildītājs NHL komandās Floridas "Panthers" un Toronto "Maple Leafs".

Nākamo maču trīs zaudējumu sērijā nokļuvusī "Devils" aizvadīs naktī uz 7. decembri, kad savā laukumā tiks uzņemta Čikāgas "Blackhawks".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...