Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Red Wings" vienojas ar Mantu par 22,8 miljoniem četrās sezonās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Red Wings" vienojas ar Mantu par 22,8 miljoniem četrās sezonās
Entonijs Manta. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vājākā komanda Detroitas “Red Wings” pavēstījusi par līguma pagarināšanu ar labās malas uzbrucēju Entoniju Mantu, kurš nākamo četru gadu laikā saņems 22,8 miljonus dolāru.

26 gadus vecais Entonijs Manta parakstījis vienošanos uz četrām sezonām, un darījuma vidējā vērtība ir 5,7 miljoni - tieši šī summa tiks ierēķināta algu griestos. Tāpat kā liela daļa šajā rudenī noslēgto kontraktu, arī Mantas līgumā ienesīgākās ir pēdējās sezonas. Pirmajā gadā uzbrucējs saņems 4,5 miljonus, bet pēdējā - par diviem miljoniem vairāk. Tas saistīts ar klubu finansiālo stāvokli - vienības rēķinās, ka pēc pāris gadiem situācija būs nostabilizējusies.

Labās malas uzbrucējs pagājušajā sezonā savainojuma dēļ aizvadīja tikai 43 spēles, bet tas netraucēja Mantam ar 38 punktiem būt Detroitas “Red Wings” trešajam rezultatīvākajam spēlētājam. Viņam priekšā atradās tikai Dilans Larkins (71 spēle un 53 punkti) un Tailers Bertuci (71 spēle un 48 punkti). Pārbūvi veicošā “Red Wings” ierindojās NHL pēdējā vietā, bet neuzvarēja drafta loterijā, pēcāk izvēloties ar ceturto numuru.

Pats Manta 2013. gadā tika draftēts ar 20. numuru. Nākamā sezona viņam būs sestā NHL. Karjeras griezumā kanādietis, kurš 2019. gadā kļuva par pasaules vicečempionu, aizvadījis 260 spēles, gūstot 84 vārtus un pievienojot 89 piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/detroit-red-wing...