Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" titula aizstāvēšanu sāk ar 7:0, Sanhosē zaudē Kārlsona debijā

Rolands Eliņš

"Capitals" titula aizstāvēšanu sāk ar 7:0, Sanhosē zaudē Kārlsona debijā
Ēriks Kārlsons noskatās, kā "Sharks" nonāk iedzinējos. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā ar četriem mačiem sākusies jaunā sezona. Čempione Vašingtonas "Capitals" pamatīgi pārmācīja Bostonas "Bruins", gūstot septiņus vārtus pēc kārtas. Toronto "Maple Leafs" pagarinājumā pieveica Monreālas "Canadiens", uzvaras vārti, protams, Ostona Metjūza kontā. Pie panākumiem tika arī Vankūveras "Canucks" un Anaheimas "Ducks", abām uzvarot ar 5:2.

Monreālas „Canadiens”, kas iepriekšējā sezonā Austrumu konferencē palika 14. vietā, spēli pret vasarā ar Džonu Tavaresu pastiprināto „Maple Leafs” uzsāka ļoti aktīvi. Monreālas komanda pirmajās desmit minūtēs bija praktiski iespiedusi Toronto hokejistus viņu aizsardzības zonā, kas arī loģiski noveda pie vārtu guvuma desmitajā minūtē, kad izcēlās soms Arturi Lehkonens.

„Maple Leafs” ātri atbildēja ar realizētu vairākumu, kurā elegantu un ļoti precīzu plaukstas metienu izdarīja Ostons Metjūzs, taču Monreāla turpināja uzbrukt aktīvāk un izjaukt Toronto uzbrukumus lielākoties jau viduszonā. Toronto komandai izdevās pagriezt mača gaitu savā virzienā otrā perioda izskaņā, kad Tavaress individuāli meistarīgi nospēlēja pretinieku zonā, apspēlējot aizsargu, kam sekoja precīzs metiens. Tie bija Tavaresa 273. vārti NHL un pirmie, kurus viņš nav guvis „Islanders” sastāvā.

Taču Monreālai teju uzreiz izdevās atgūties – 14 sekundes pirms otrā perioda beigām tika realizēts vairākums un panākts 2:2. Pēc Maksa Domi piespēles uz vārtu priekšu ar pirmo pieskārienu ripu vārtos raidīja Endrjū Šo, un ar savu pirmo rezultativitātes punktu šajā vārtu guvumā izcēlās arī „Canadiens” jaunais talants, šovasar ar trešo numuru draftētais somu jaunietis Jesperi Kotkaniemi.

Monreāla kopumā šajā spēlē uzbruka vairāk, bet rezultāts trešajā periodā vairs nemainījās, savukārt papildlaikā savus līdzjutējus tomēr iepriecināja „Maple Leafs” – otros vārtus šonakt guva 21 gadu vecais Metjūzs, vārtu priekšā ātrajā uzbrukumā sagaidot Patrika Marlo piespēli. „Maple Leafs” līdz ar to sezonu sāka ar smagu uzvaru 3:2.

Tavaresa pirmie vārti NHL Toronto sastāvā

Savukārt Vašingtonā pie arēnas griestiem pirmoreiz tika pacelts NHL čempionu baneris, un „Capitals” šo notikumu atzīmēja iespaidīgu uzvaru. Savas titula aizstāvēšanas pirmajā mačā pret Bostonu „Capitals” uzņēma ātrumu jau 24. sekundē, kad pirmos vārtus guva Tīdžejs Ošī, bet otrajā minūtē pārsvaru dubultoja Jevgeņijs Kuzņecovs.

Spēles turpinājumā „Capitals” bez ierunām sagrāva „Bruins”, otrajā periodā iemetot vēl četras ripas, bet trešajā periodā, kurā uzvarētājs visiem sen jau bija skaidrs, dānis Lārss Ellers nokārtoja arī 7:0. Ellers pēc tam cieta kautiņā ar Bredu Maršānu, kurš pasniedza Bostonai uzvaru vismaz šajā divcīņā, nogāžot pretinieku uz ledus un pārsitot viņam galvu. Ellers atstāja laukumu ar noasiņojošu seju.

„Bruins” vārtsargu nomaiņa veica otrajā periodā pie 0:5, Tūka Raska vietā sūtot Jaroslavu Halāku. Rasks šonakt atvairīja tikai 14 no 19 metieniem, ieskaitot otrā perioda nogriezni, kad viņš ielaida trīs metienus pēc kārtas, kamēr Vašingtonas vārtos sausā spēle Breidenam Holtbijam (atvairīti visi 25 metieni), turklāt Holtbijs arī tika pie rezultatīvas piespēles, kas bija vairāk nekā varēja teikt par visu "Bruins" komandu.

„Capitals” realizēja četrus no sešiem vairākumiem, un rezultatīvākais ar trim punktiem (0+3) bija Niklass Bekstrēms. Divus vārtus guva Kuzņecovs, kamēr Aleksandrs Ovečkins un Džons Kārlsons komandas artavā ierakstīja pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei.

Jāpiemin, ka tieši pret Bostonu rītnakt savu NHL regulāro sezonu uzsāks Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres".

"Capitals" banera pacelšana

Ellera un Maršāna kautiņš

Divu Kanādas rietumu krasta komandu duelī Vankūveras "Canucks", kas šosezon veiks pārbūvi, tāpēc uz lieliem panākumiem necer, savā laukumā ar 5:2 pieveica Kalgari "Flames". Rezultātu atklāja zviedru debitants Eliass Petešons, kurš izgājienā divatā pret vienu izvēlējās mest pats un trāpīja tuvajā devītniekā. Metiens bija tik labs, ka pretinieku vārtsargs Maiks Smits sākotnēji pat nesaprata, ka ripa pabijusi vārtos.

Noslēdzošā trešdaļa sākās ar diviem ātriem "Canucks" vārtiem. Vispirms izcēlās Nikolajs Goldobins, bet 28 sekundes vēlāk pārsvaru vēl vairāk palielināja Brendans Laipsiks. Iegūtais 3:0 handikaps bija drošs, un Vankūverai izdevās noturēt panākumu. Petešons un Goldobins izcēlās ar 1+1, kamēr Luī Ēriksons izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Uzvarētāju vārtos Jakobs Markstrems tika galā ar 33 metieniem.

Petešona pirmie vārti NHL

Visbeidzot atklāšanas dienas noslēdzošajā mačā satikās divas komandas, kuras tiek pieskaitītas Rietumu konferences galvenajām favorītēm - Sanhosē "Sharks" ar jaunieguvumu Ēriku Kārlsonu ierindā savā laukumā uzņēma Anaheimas "Ducks". Lai gan otrās trešdaļas beigās mājinieki bija vadībā ar 2:1, sekoja četri "Ducks" vārti pēc kārtas un panākums ar 5:2.

Čehs Tomāšs Hertls, kuram atklāšanas spēles vienmēr gājušas pie sirds, mazākumā atstāja jaņos Kemu Fauleru un teicamajam solo gājienam pielika punktu ar precīzu metienu, pirmo reizi "Sharks" izvirzot vadībā, bet tikai 46 sekundes vēlāk – tā paša noraidījuma ietvaros – "Ducks" realizēja vairākumu un panāca 2:2. Skaistai sadarbībai punktu ar metienu tukšos vārtos pielika Rikards Rakels.

Tādējādi uzvarētājs izšķīrās beidzamajās 20 minūtēs, un svarīgākos vārtus guva aizsargs Brendons Montors, kurš no patālas distances izcēlās ar metienu no neērtā satvēriena. Sanhosē vārtsargs Martins Džonss varēja nospēlēt krietni veiksmīgāk. Tikmēr Džons Gibsons laukuma otrā galā kļuva par galveno varoni, atvairot 31 metienu. Gan Rakelam, gan citam zviedram Jakobam Silfverberjam trīs punktu vakars – 1+2 un 0+3.

Tikmēr viņu tautietis Kārlsons "Sharks" kreklā debitēja ar negatīvu lietderības koeficientu -2. Viņš uz ledus pavadīja 26 minūtes un 48 sekundes, kas bija mazliet vairāk nekā Brentam Bērnsam.

Hertla skaistie vārti mazākumā

Debitants Komtuā gūst vārtus pirmajā izgājienā uz ledus

NHL sezonas pirmās dienas kalendārs

KomandasSākums/Rez.
Toronto ”Maple Leafs” – Monreālas ”Canadiens”3:2 P
Vašingtonas ”Capitals” – Bostonas ”Bruins”7:0
Vankūveras ”Canucks”- Kalgari ”Flames”5:2
Sanhosē ”Sharks” – Anaheimas ”Ducks”2:5

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -4 [+] [-]

, 2018-10-04 06:17, pirms 6 gadiem
Kā jau vienmēr, ja nemaldos, tad capitals pagaišo sezonu arī sāka ar līdzīgu rezultātu.

     [+] [-]

, 2018-10-04 07:40, pirms 6 gadiem
7:0 pret bostonu maigi izsakoties"negaidīts" rezultāts
Marchand izrādas var sadot arī pa muti tā normāli!

Par labu sezonu!

  -3 [+] [-]

, 2018-10-04 07:41, pirms 6 gadiem
Džonnijs rakstīja: Kā jau vienmēr, ja nemaldos, tad capitals pagaišo sezonu arī sāka ar līdzīgu rezultātu.
Ovi pag. Sezonu sāka ar 7goliem 2 spēlēs

  +2 [+] [-]

, 2018-10-04 09:35, pirms 6 gadiem
Ellers skaistulis

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 09:40, pirms 6 gadiem
Čempioni gatavi ņemt otro!

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 09:41, pirms 6 gadiem
Prieks, ka skūpstītājs Maršāns pa nullēm.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-04 10:27, pirms 6 gadiem
Montreāla ļoti labi turēja līdzi tempu Leafu jaunajiem, tāpēc arī rezultāts likumsakarīgs. Ātrs, skatāms hokejs. Un Sharks spēlē Jones šito zaudējumu uz sevi paņēma, lai gan spēle bija ļoti līdzīga, skaistas epizodes, skaisti vārtu guvumi.

     [+] [-]

, 2018-10-04 11:22, pirms 6 gadiem
Abu vissenāko NHL komandu Habs un Leafs starpā aizraujoša cīņa, un prieks, ka Monreāla izcīnīja vismaz punktu spēlē pret zvaigžņoto Toronto. Metjūss bija vnk lielisks.

Caps vnk spridzināja ja no spēles sākuma, taču arī Raskam šoreiz "melnā diena". Vašingtonas līderi bija lieliski, tomēr jāatzīmē, ka Caps komandā ļoti daudzi izcēlās ar rezultativitātes punktiem - seši (!!!) spēlētāji guva vārtus un vēl sešiem vismaz viena rezultatīva piespēle!

Pārsteidza, ka abi Sharks aizsargi- superstāri neguva nevienu punktu, bet gan jau drīz ieskriesies gan viņi, gan komanda.
Manuprāt, šosezon Sharks ir viena no Rietumu konfas spēcīgākajām blicēm, kuri, realizējot savu iespaidīgo potenciālu, ir spējīgi sasniegt visaugstākos mērķus.

     [+] [-]

, 2018-10-04 11:53, pirms 6 gadiem
Ko stipram padarīsi

  -2 [+] [-]

, 2018-10-04 13:11, pirms 6 gadiem
Saņok mun Žeka molodčiki! Apliecināja savu pārākumu!

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 13:23, pirms 6 gadiem
Kas tie kanādieši ir analfabeti? Uzrakstījuši Petešūnam uz muguras Petersson!

  +2 [+] [-]

, 2018-10-04 14:12, pirms 6 gadiem
Maršans normali bietē iedeva!

     [+] [-]

, 2018-10-04 15:23, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Saņok mun Žeka molodčiki! Apliecināja savu pārākumu!
Par kādu individuālo pārākumu Tu runā? Hokeju spēlē komanda nevis 1 vai 2 cilvēki.

     [+] [-]

, 2018-10-04 15:30, pirms 6 gadiem
Ģenerālis un Bukmeikers pirms NBA sezonas vēl uztaisīs diskusiju?

     [+] [-]

, 2018-10-04 15:33, pirms 6 gadiem
Argonauts rakstīja: Pārsteidza, ka abi Sharks aizsargi- superstāri neguva nevienu punktu, bet gan jau drīz ieskriesies gan viņi, gan komanda.
Vairākums 0/3.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 16:29, pirms 6 gadiem
Petešona pirmie vārti NHL

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 17:36, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: nebūtu Ovečkina un Kuzņas, nebūtu Stenlija kausa, tas ir fakts

ja nemaldos abi bija top2 play off rezultatīvākajos

noņemot viņu golus/punktus nost.......
Bet hokeju spēlē komanda, vienmēr būs, kas pavelk rezultativitāti uz augšu, bet bez pārējām maiņām un darba, tā rezultativitāte būtu tikai putekļi, jo bez komandas spēles tālu netiktu.