Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Stenlija kausa finālistes "Predators" kapteinis Fišers beidz karjeru

Stenlija kausa finālistes "Predators" kapteinis Fišers beidz karjeru
Maiks Fišers
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Nešvilas "Predators" kapteinis Maiks Fišers 37 gadu vecumā nolēmis beigt karjeru. Viņš "Predators" spēlēja kopš 2011. gada februāra.

"Tajā pēcpusdienā televīzijā redzēju attēlu, kurā bija redzams viss pūlis, kas bija sapulcējies ielās, lai vērotu Stenlija kausa fināla sesto spēli," atvadu vēstulē raksta Fišers. "Es noelsos. Kā gan varēja sanākt tik daudz cilvēku? Un visi, lai mūs atbalstītu. Tas bija gandrīz neizprotami. Turpināju domāt par to ainu pat tad, kad tajā vakarā sapulcējāmies ģērbtuvē uz spēli pret Pitsburgas "Penguins". Nebiju vienīgais, kurš bija redzējis šīs ainas ar visiem faniem. Tas bija vienīgais, par ko vien ģērbtuvē varējām runāt.

Pirms izslēgšanas spēles bija sākušās, mēs, komanda, nospraudām mērķus, kurus vēlējāmies sasniegt. Pat ne tikai to, ka gribējām izcīnīt kausu. Neskaitot šo pašsaprotamo un pašu svarīgāko mērķi, nākamais sarakstā bija vēlme apvienot un iedvesmot Nešvilas pilsētu. Šo sarakstu pielikām ģērbtuvē un katru dienu uz to skatījāmies. Tas, kā pilsēta mūs atbalstīja, bija neticami, un tieši tas šīs atmiņas padara tik spožas. Taču arī rūgtas. Vai varat iedomāties, kas notiktu, ja mēs būtu varējuši ielās rīkot [čempionu] parādi?

Zinu, ka tieši šādu brīžu man pietrūks. Šajā darbā man ir bijusi iespēja lielāko daļu dzīves baudīt tik daudz prieka brīžu. Palīdzēt radīt šo izklaidi un redzēt prieku, ko sniedzam cilvēkiem, ir tik unikāla un aizraujoša iespēja. Man pietrūks manu komandas biedru, treneru un spēles kā tādas. Šis ir smagākais lēmums, kādu man nācies pieņemt, bet zinu, ka esmu pieņēmis pareizo. Esmu izlēmis beigt NHL karjeru."

"Predators" ar 94 punktiem 82 spēlēs bija nosacīti vājākā komanda, kas iekļuva Stenlija kausā, taču tieši tā no Rietumu konferences iekļuva Stenlija kausa finālā, pa ceļam izsitot Čikāgas "Blackhawks" (4-0), Sentluisas "Blues" (4-2) un Anaheimas "Ducks" (4-2). Finālā gan ar 4-2 pārāka bija Pitsburgas "Penguins". Fišers regulārajā sezonā 72 spēlēs sakrāja 42 (18+24) punktus, kas bija piektais labākais rādītājs komandā, 55 soda minūtes un pozitīvu lietderību +1, bet Stenlija kausā viņam 20 mačos četras piespēles.

1998. gada draftā Fišeru otrajā kārtā ar 44. kopējo numuru izvēlējās Otavas "Senators", kuru viņš arī pārstāvēja no 1999. līdz 2011. gadam. Nacionālās hokeja līgas regulārajā sezonā kanādiešu centra uzbrucējs pavisam aizvadīja 1088 spēles un nopelnīja 585 (276+309) punktus, bet Stenlija kausā viņam 134 spēles un 51 (23+28) punkts.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/predators/news/...


, 2017-08-04 12:41, pirms 7 gadiem
Cepuri nost šim vīram.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.