Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

O`Railijam divi vārti, Sentluisa vēlreiz panāk neizšķirtu Stenlija kausa finālā

O`Railijam divi vārti, Sentluisa vēlreiz panāk neizšķirtu Stenlija kausa finālā
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā aizvadīta ceturtā finālspēle, kurā Sentluisas “Blues”, pateicoties Raiena O`Railija uzvaras vārtiem 51. minūtē, ar 4:2 pārspēja Bostonas “Bruins”. Rezultāts sērijā vēlreiz tapis neizšķirts (2-2).

“Blues” pirmajā finālspēlē savā laukumā kopš 1970. gada bija cietusi pamatīgu sakāvi. Pirms pāris dienām nācās atzīt Bostonas pārākumu ar 2:7. Otrajā finālspēlē savā laukumā Sentluisai izdevās izvairīties no līdzīga scenārija atkārtošanās, pamatīgi nomētājot “Bruins” vārtsarga Tūka Raska sargātos vārtos, kas arī atnesa sekmīgu rezultātu. Svarīgu lomu uzvarā spēlēja bijušais Bufalo “Sabres” kapteinis Raiens O`Railijs, kurš visā iepriekšējā “play-off” turnīrā bija nedaudz samazinājis savus apgriezienus (iepriekšējās 17 spēlēs vieni vārti), bet šonakt iemeta divus, ieskaitot uzvaru nesošos.

“Blues” izdarīja 38 metienus pa vārtiem, turklāt bostonieši vēl 15 metienus bloķēja, kamēr Sentluisas vārtsargs Džordans Biningtons tika traucēts tikai 23 reizes. Ja iepriekšējā spēlē Bostonai izdevās realizēt visus četrus savus vairākumus, šoreiz vairākumā neiemeta neviena komanda, tiesa, “Bruins” pamanījās gūt vārtus mazākumā, to paveicot otrā perioda vidū, kad Brendons Karlo panāca neizšķirtu 2:2.

O`Railijs izvirzīja Sentluisu vadībā jau 43. sekundē, bet Bostonai atbildi sniedza Čārlijs Koils, kurš iemeta trešajā finālspēlē pēc kārtas. Pirmo periodu “Blues” gan tāpat pabeidza vadībā, pateicoties Vladimira Tarasenko precīzajam metienam, kad viņš bija pirmais pie vārtsarga atsistās ripas.

Koila vārtu guvumā rezultatīvu piespēli nopelnīja slovāku veterāns Zdeno Hāra, bet viņš maču nevarēja pabeigt. Otrā perioda sākumā viņam ripa spēcīgi trāpīja pa seju. Hāra trešajā periodā gan atgriezās pie komandas biedriem uz “Bruins” soliņa, taču neesot juties labi un komandas ārsti ieteikuši viņam laukumā nedoties.

Neizšķirts saglabājās līdz 51. minūtei, kad vēlreiz atzīmējās O`Railijs. Viņš nogādāja ripu vārtos pēc Aleksa Pjetrandželo metiena, panākot 3:2, kas izrādījās uzvaru nesošie vārti. Pjetrandželo šī bija otrā rezultatīvā piespēle mačā, kurā viņš nospēlēja gandrīz pusstundu (29:37) un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +3. Savukārt mača pašā izskaņā “Bruins” cerības uz atspēlēšanos dzēsa Breidens Šenns ar metienu tukšos vārtos.

Līdz ar šo uzvaru, kas “Blues” komandai bija pirmā NHL finālā savā laukumā, Sentluisa parūpējās, ka finālsērija atgriezīsies Sentluisā arī sestajā spēlē.

Stenlija kausa fināla grafiks

DatumsLaiksSpēleRez.
28. maijs3:00Bruins – Blues4:2
30. maijs3:00Bruins – Blues2:3 P
2. jūnijs3:00Blues – Bruins2:7
4. jūnijs3:00Blues – Bruins4:2
7. jūnijs3:00Bruins – Blues
10. jūnijs3:00Blues – Bruins
13. jūnijs3:00Bruins – Blues

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2019-06-04 08:21, pirms 5 gadiem
Es par pelnrušķīti!
, 2019-06-04 08:28, pirms 5 gadiem
Kas par maču! Un O Railijs vnk skaistulis. Kā tagad diez jūtas Sabres, kas ORailiju pārdeva par spaini ar ripām !
, 2019-06-04 08:43, pirms 5 gadiem
Par Sentluisu simpātiska komanda sen pelnijuši kausu!
, 2019-06-04 08:52, pirms 5 gadiem
Ja par Sentluisu,ir to pelnijusi! O Railijs monstrs!
, 2019-06-04 08:55, pirms 5 gadiem
Kāds viedoklis par Biningtonu - vnk labs vārtsargs vai ekstra klase?
Laikam jau vārtsargu duelī Rasks augstāk kotējas?
, 2019-06-04 09:06, pirms 5 gadiem
Nez cik ātri spirta centrs atbild uz vēstulēm? Esmu 2 uzrakstījis pirms 3-4 dienām un atbilde nav.
, 2019-06-04 09:16, pirms 5 gadiem
Par bluzmeniem!
, 2019-06-04 09:27, pirms 5 gadiem
tekken rakstīja: Kāds viedoklis par Biningtonu - vnk labs vārtsargs vai ekstra klase?
Laikam jau vārtsargu duelī Rasks augstāk kotējas?
Biningtons ir galvenais pretendents uz debitanta balvu. Sāka sezonu kā komandas 3. vārtusargs, taču tagad ir aizvilcis komandu līdz Stenlija finālam. Protams, ka Rasks kotējas daudz augstāk. Biningtonam vēl atliks sevi pierādīt turpmākās sezonās, bet šobrīd rāda izcilu sniegumu.
, 2019-06-04 10:14, pirms 5 gadiem
blu3 rakstīja: Biningtons ir galvenais pretendents uz debitanta balvu. Sāka sezonu kā komandas 3. vārtusargs, taču tagad ir aizvilcis komandu līdz Stenlija finālam. Protams, ka Rasks kotējas daudz augstāk. Biningtonam vēl atliks sevi pierādīt turpmākās sezonās, bet šobrīd rāda izcilu sniegumu.
Viņam NHL jau rādās ka viena spēle pirms šīs sezonas jau ir bijusi. Tad jau debitanta balva nespīd, vai arī ir kādi izņēmumi?
, 2019-06-04 10:19, pirms 5 gadiem
Malači esmu par Sentluisu ceru ka viņi paņems kausu, bet vēl 2 grūtas uzvaras jāizcīna!!!
, 2019-06-04 10:23, pirms 5 gadiem
kukux rakstīja: Viņam NHL jau rādās ka viena spēle pirms šīs sezonas jau ir bijusi. Tad jau debitanta balva nespīd, vai arī ir kādi izņēmumi?
Rookie Qualifications
To be considered a rookie, a player must not have played in more than 25 NHL games in any preceding seasons, nor in six or more NHL games in each of any two preceding seasons. Any player at least 26 years of age (by September 15th of that season) is not considered a rookie.
, 2019-06-04 12:08, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nez cik ātri spirta centrs atbild uz vēstulēm? Esmu 2 uzrakstījis pirms 3-4 dienām un atbilde nav.
Viniem vnk nav atbildes uz tavu jautajumu
''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
5

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
7

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.