Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

KHL rezultatīvākais aizsargs Lehtonens noslēdz līgumu ar Toronto "Maple Leafs"

Rolands Eliņš

KHL rezultatīvākais aizsargs Lehtonens noslēdz līgumu ar Toronto "Maple Leafs"
Miko Lehtonens. Foto: imago images / Bildbyran/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Toronto „Maple Leafs” oficiāli paziņojis, ka noslēdzis viena gada pirmā līmeņa līgumu ar somu aizsargu Miko Lehtonenu.

Miko Lehtonens aizvadīja lielisku sezonu, kopā ar Jāni Kalniņu „Jokerit” sastāvā iegūstot trešo vietu Rietumu konferencē KHL regulārajā sezonā. Lehtonens bija viens no komandas panākumu galvenajiem kaldinātājiem – viņš 60 spēlēs sakrāja 49 punktus, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs līgā aizsargu konkurencē, un trīs mēnešos tika atzīts par mēneša labāko aizsargu līgā.

26 gadus vecais somu aizsargs pēc šīs sezonas priekšlaicīgā noslēgumā saņēma vairākus piedāvājumus no NHL, un tika saukts par vienu no šī pavasara spēcīgākajiem brīvajiem aģentiem Eiropas tirgū. ASV hokeja mediji vēstīja par „Devils”, „Canadiens” un „Kings”interesi Lehtonena piesaistīšanā, taču šodien par noslēgto darījumu paziņoja Toronto „Maple Leafs”.

„Maple Leafs” ar Lehtonenu noslēgusi vienas sezonas pirmā līmeņa līgumu. ASV medijs „Sportsnet” vēsta, ka līgumā nav iekļauti nekādi bonusi par parādīto sniegumu.

Lehtonens ir 2019. gada pasaules čempions un pārstāvējis Somijas izlasi arī 2017. gada PČ un 2018. gada olimpiskajās spēlēs. Šī bija viņa pirmā sezona „Jokerit” sastāvā, iepriekš spēlējot Somijas un Zviedrijas augstāko klubu sastāvos.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/mapleleafs/news...