Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čehijas izlases aizsargs Ruta paraksta jaunu līgumu ar Tampabejas "Lightning"

Agris Suveizda

Čehijas izlases aizsargs Ruta paraksta jaunu līgumu ar Tampabejas "Lightning"
Jans Ruta. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Tampabejas "Lightning" paziņojusi par jauna līguma parakstīšanu ar čehu aizsargu Janu Rutu, kurš šā gada janvārī tika iemainīts no Čikāgas "Blackhawks".

Pirms gada Jans Ruta ar Čikāgas "Blackhawks" parakstīja 2,25 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu uz vienu sezonu, bet nu ar Tampabejas "Lightning" viņš parakstījis gandrīz divas reizes mazāk vērtīgu viena gada līgumu – par 1,3 miljoniem dolāru. Janvārī "Lightning" čehu iemainīja ar domu par spēlēšanu fārmklubā Sirakjūsas "Crunch", kur Ruta 18 spēlēs sakrāja astoņus (3+5) punktus un pozitīvu lietderību +15, taču martā viņš jau debitēja "Lightning" lielajā komandā.

Tampabejas vienības kreklā Ruta regulārajā sezonā aizvadīja 14 spēles, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja pozitīvu lietderību +4, bet Stenlija kausā viņš četrās spēlēs tika pie divām piespēlēm un lietderības +2. Nepilnus 29 gadus vecais aizsargs Nacionālās hokeja līgas regulārajā sezonā kopumā piedalījās 37 spēlēs, tiekot pie astoņiem (2+6) punktiem un pozitīvas lietderības +4, bet Amerikas Hokeja līgā viņam 26 spēles, 12 (4+8) punkti un pozitīva lietderība +13.

Tampabejas "Lightning" ar 128 punktiem 82 spēlēs kļuva par regulārās sezonas uzvarētāju, taču Stenlija kausā izstājās jau pirmajā kārtā, ar 0-4 kapitulējot Elvja Merzļikina pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets". Šī bija Rutas otrā sezona Nacionālajā hokeja līgā, un pirms diviem gadiem pasaules čempionātā viņš debitēja kā Čehijas kluba Homutovas "Pirati" spēlētājs. Šogad Ruta piedalīsies savā otrajā pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/lightning/news/...