Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Lightning" iemet 6 ripas Praisam, otrā uzvara arī Čikāgai un Anaheimai

"Lightning" iemet 6 ripas Praisam, otrā uzvara arī Čikāgai un Anaheimai
Kerijs Praiss
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt otrās uzvaras "play-off" otrajā kārtā izcīnīja Tampabejas "Lightning", Čikāgas "Blackhawks" un Anaheimas "Ducks" hokejisti, kas pārspēja attiecīgi Monreālas "Canadiens", Minesotas "Wild" un Kalgari "Flames".

Tampabejas un Monreālas cīņā rezultātu atklāja "Canadiens" hokejisti, vārtus astotajā minūtē guva Džefs Petrijs. Pirmajā periodā "Lightning" vēl vairākas reizes glāba Bens Bišops, tāpat veiksmīgi "Canadiens" vārtos darbojās Kerijs Praiss, taču "Lightning" pēc ilgstoša vairākuma tomēr uzlauza Monreālas vārtus pašās pirmā perioda beigās.

Spēles liktenis tika izšķirts otrajā periodā, kad "Lightning" guva trīs vārtus, bet "Canadiens" nespēja atbildēt ar vismaz vienu precīzu metienu. Pirmos "play-off" vārtus guva "Lightning" kapteinis Stīvens Stemkoss, bet visa "Lightning" komanda izcēlās ar lielisku saspēli uzbrukumā – citkārt veiksmīgā "Canadiens" aizsardzība šoreiz nespēja palīdzēt Praisam nosargāt vārtus. Visā spēlē "Lightning" uzvarēja ar 6:2 – pirmo reizi šajā sezonā viens no līgas labākajiem vārtsargiem Kerijs Praiss ielaida sešus vārtus. Sērijā rezultāts kļuva 2:0 "Lightning" labā, turklāt nākamos divus mačus Tampabejas komanda aizvadīs savā laukumā.

Otro uzvaru šonakt izcīnīja Čikāgas "Blackhawks", kas savā laukumā ar 4:1 pārspēja Minesotas "Wild". Visus vārtus Čikāgas labā guva komandas uzbrukuma līderi – divas ripas Patrika Keina kontā, bet vieniem vārtiem pievienoja Džonatans Teivzs un Patriks Šārps. Lieliska spēle arī Čikāgas vārtsargam Korijam Krofordam, kurš atvairīja 30 pretinieku metienus. Sērijā rezultāts ir 2:0 Čikāgas labā, nākamās divas spēles tiks aizvadītas Minesotā.

Agri no rīta savu otro spēli aizvadīja arī Anaheimas "Ducks" un Kalgari "Flames". Pēc pārliecinošās uzvaras pirmajā spēlē (6:1) pīlēm šoreiz tik viegli vairs negāja. Astotajā minūtē pēc lieliskas Raiena Keslera piespēles rezultātu atklāja Mets Beleskijs, taču turpinājums "Ducks" vārtu birumam nesekoja. Panākums tika nodrošināts vien trešajā periodā – trešdaļas vidū svarīgos otros vārtus iemeta Hampuss Lindholms, bet punktu spēlei pielika Neits Tompsons ar metienu jau tukšos vārtos. Frederiks Andersens "Ducks" vārtos atvairīja 30 ripas, bet laba spēle arī "Flames" vārtsargam Kari Ramo, kurš tika galā ar 31 no 33 metieniem. "Ducks" izcīnīja sesto "play-off" uzvaru pēc kārtas un izvirzījās sērijā vadībā ar 2:0 – nākamie divi mači notiks "Flames" laukumā.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2015-05-04 12:51, pirms 9 gadiem
Izskatās,ka visi pārslēgušies uz PČ,ka par Stenlija kausu nav vairs komentāri
, 2015-05-04 13:03, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Izskatās,ka visi pārslēgušies uz PČ,ka par Stenlija kausu nav vairs komentāri
nevienam neinterese SC , jo PC ir 1.vieta!
, 2015-05-04 13:42, pirms 9 gadiem
Nav jau iespējams kaut ko komentēt, jo nav skaidrs, kas tie par spēlētājiem publicēti NHL rakstos (ar izkropļotiem uzvārdiem). Vieglāk no rīta to pašu nhl.com izlasīt, nekā te SC mēģināt saprast, kuru spēlētāju raksta autors ir domājis.
, 2015-05-05 11:46, pirms 9 gadiem
asusasus rakstīja: nevienam neinterese SC , jo PC ir 1.vieta!
Man personīgi ir lielāka interese par SC playoff'iem nekā PČ grupu spēlēm(likmes tomēr augstākas + komanda, kurai cieši sekoju vēl joprojām cīnās par kausu).
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
15

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.