Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Svečņikovs NHL debijā realizē "Red Wings" uzvaras bullīti

Andrejs Siliņš

Svečņikovs NHL debijā realizē "Red Wings" uzvaras bullīti
Jevgēņijs Svečņikovs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) naktī uz otrdienu pie uzvaras tika Monreālas "Canadiens", izcīnot arī Atlantijas divīzijas titulu, bet Detroitas "Red Wings" panākumā uzvaras vārtus savā NHL debijas spēlē guva 20 gadus vecais krievu uzbrucējs Jevgēņijs Svečņikovs.

"Red Wings" mājās uzņēma "Senators" un trīs reizes izvirzījās vadībā (1:0, 2:1, 3:2), tomēr viesi allaž atrada iespējas izlīdzināt. Pēdējās trešdaļas astotajā minūtē mājinieki vairākumā pirmo un vienīgo reizi mačā panāca divu vārtu pārsvaru (4:2), tomēr arī ar to nebija gana uzvarai spēlē. Tikai 22 sekundes vēlāk "Sens" vienus vārtus atguva, bet septiņas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām "Senators" aizsargs Fredriks Klāsons ar saviem trešajiem vārtiem sezonā atjaunoja līdzsvaru uz tablo - 4:4.

Pagarinājumā komandas uzbruka vārtiem aktīvi (12 metieni), tomēr uzvarētāju noskaidrot neizdevās. Savukārt pēcspēles metienu sērija ievilkās - pirmie 12 mēģinājumi izrādījās nesekmīgi. Tad "Red Wings" galvenais treneris Džefs Blashils aicināja no soliņa piecelties tikai 20 gadus veco krievu uzbrucēju Jevgēņiju Svečņikovu. Šī bija 2015. gada drafta 19. numura debijas spēle NHL un to viņš atcerēsies mūžam.

Svečņikovs pārspēja Kreigu Andersonu, gūstot pirmos un, kā izrādījās, vienīgos vārtus bullīšu sērijā. "Senators" treneris arī uz nākamo metienu izvēlējās sūtīt savu debitantu - pirms dažām dienām trīs gadu līgumu parakstījušais pasaules U20 čempions Kolins Vaits (2015. gada draftā 21. numurs) gan nespēja atkārtot Svečņikova iespēto un savu iespēju nerealizēja, līdz ar to "Red Wings" izcīnīja smagu uzvaru ar rezultātu 5:4.

Citā spēlē Monreālas "Canadiens" ar 4:1 sakāva Floridas "Panthers". Pirmgadnieks Arturi Lehkonens guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet "Canadiens" nodrošināja uzvaru Atlantijas okeāna divīzijā. Par Girgensona pārstāvētās "Sabres" zaudējumu (2:4) "Maple Leafs" jau rakstītām iepriekš.

NHL regulārā sezona, 4. aprīlis

SpēleRezultāts
Sabres - Maple Leafs2:4
Red Wings - Senators5:4 P
Panthers - Canadiens1:4

     [+] [-]

, 2017-04-04 10:30, pirms 7 gadiem
Uzmetu bik aci kā tad izskatīsies playoff un kādas komandas iekļuvušas (nesekoju hokejam ļoti līdzi) un bik nesapratu, kas ar Dallasu? pagājušo sezonu 1 konferencē, šogad ārpus playoff. Kas viņiem patraucēja?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-04 10:53, pirms 7 gadiem
Detection rakstīja: Uzmetu bik aci kā tad izskatīsies playoff un kādas komandas iekļuvušas (nesekoju hokejam ļoti līdzi) un bik nesapratu, kas ar Dallasu? pagājušo sezonu 1 konferencē, šogad ārpus playoff. Kas viņiem patraucēja?
Vārtsargi un aizsardzība.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-04 14:52, pirms 7 gadiem
Detection rakstīja: Uzmetu bik aci kā tad izskatīsies playoff un kādas komandas iekļuvušas (nesekoju hokejam ļoti līdzi) un bik nesapratu, kas ar Dallasu? pagājušo sezonu 1 konferencē, šogad ārpus playoff. Kas viņiem patraucēja?
Traumas arī bija. Bet kopumā vārtsargi (abi divi) ir otro numuru līmeņa, aizsardzība arī ir vāja uz līgas fona. Uzbrukums nebija tik iespaidīgs, kā pagājušajā sezonā, un, lūk, rezultāts.