Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons uzņems NHL zvaigzni Makdeividu un Edmontonas “Oilers”

Girgensons uzņems NHL zvaigzni Makdeividu un Edmontonas “Oilers”
Zemgus Girgensons Edmontonas "Oilers" vārtu priekšā. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) mājas spēli aizvadīs Zemgus Girgensona Bufalo “Sabres”, kura uzņems Edmontonas “Oilers”, kuru pārstāv Konors Makdeivids. Kanādietis tiek uzskatīts par vienu no labākajiem un ātrākajiem hokejistiem pasaulē. Spēles sākums pulksten 2:00 pēc Latvijas laika.

Šajā sezonā Bufalo 65 spēlēs ir izcīnījusi 68 punktus, atrodoties Austrumu konferences 11. vietā, un no “wild card” zonas atpaliek deviņus punktus, kur ar 77 punktiem 65 spēlēs atrodas Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas “Penguins”. Savukārt Edmontona spēlē Rietumu konferencē, kur ar 63 punktiem 65 spēlēs arī ieņem 11. vietu, bet no “wild card” zonas, kas nodrošinātu dalību Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs, atpaliek astoņus punktus, kur atrodas Dalasas “Stars” un Minesotas “Wild” vienības.

Šī būs abu komandu otrā tikšanās reize šajā sezonā. 14. janvārī “Oilers” savu skatītāju priekšā bija pārāka ar 7:2. Lielisku spēli aizvadīja Zeks Kasians, kurš guva divus vārtus. Interesants fakts ir, ka Kasians tika draftēts 2009. gadā ar 13. numuru, un to izdarīja neviena cita kā “Sabres” vienība. Jāatzīst, ka hokejists debiju NHL piedzīvoja tikai 2011./2012. gada sezonā, Bufalo komandā aizvadot tikai 27 spēles, kurās izcēlās ar septiņiem (3+4) punktiem. Tāpat ar diviem vārtiem “Oilers” uzvarā izcēlās Milans Lučičs, kamēr Makdeivids nopelnīja 1+1. Zemgus laukumā pavadīja 12:48 minūtes, kuru laikā nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens, kā arī pielietoja divus spēka paņēmienus.

Girgensons, kurš ir stabils ceturtās maiņas spēlētājs šajā sezonā, noteikti ir viens no Bufalo līderiem, kad komanda paliek mazākumā. Šosezon 58 spēlēs latvietis ir izcēlies ar 14 (3+11) rezultativitātes punktiem, deviņām soda minūtēm un negatīvu lietderības koeficientu -9, vidēji laukuma pavadot 13:42 minūtes.

Pirms divām dienām Bufalo “Sabres” piedzīvoja zaudējumu pret Toronto “Maple Leafs” ar rezultātu 2:5. Šajā spēlē latvietis izcēlās ar rezultatīvu piespēli Džeisona Pominvila vārtu guvumā, kad tika panākts 1:1. Paredzams, ka šonakt Girgensons spēli arī uzsāks ar Pominvilu un Jūhanu Lāšonu centra pozīcijā. Kā jau ziņojām, spēlē pret Toronto traumu guva Bufalo aizsargs Džeiks Makeibs, kurš šosezon ir izcēlies ar 14 (4+10) rezultativitātes punktiem 55 spēlēs , kā arī negatīvu lietderības koeficientu -7 un 35 soda minūtēm, vidēji uz ledus esot 18:51 minūtes.

Konors Makdeivids, kurš ir “Oilers” kapteinis, šosezon ir trešais rezultatīvākais hokejists NHL. 2015. gada pirmais drafta numurs ir izcēlies ar 90 (33+57) punktiem 61 spēlē, no kuriem astoņi vārti ir uzvaru nesošie. Labāk šajā statistikas rādītājā veicies ir tikai Zviedrijas hokejistam Gabrielam Landeskūgam no Kolorādo “Avalanche”, kurš ir līgas līderis ar deviņiem uzvaras nesošajiem metieniem. Tāpat Edmontonas vienībā jāizceļ Vācijas talantīgais hokejists Leons Draizaitls, kurš ar 40 vārtiem ieņem otro vietu NHL snaiperu sarakstā, kamēr līderis ar 45 vārtiem ir pašreizējais NHL čempions Aleksandrs Ovečkins. Draizaitls, kurš tika izvēlēts 2014. gada draftā ar trešo numuru, šajā sezonā ir guvis 81 (40+41) rezultativitātes punktu 65 spēlēs.

Rakstu sagatavoja “Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas” dalībnieks

  +1 [+] [-]

, 2019-03-04 20:50, pirms 5 gadiem
daiļrunīgs virsraksts Nez, Zemgus jau pīrāgus sacepis, lai uzņemtu tik slavenus viesus?