Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Divus "sausos" mačus aizvadījušais Flerī kļuvis par nedēļas labāko NHL spēlētāju

Ints Megnis
Ints Megnis

Divus "sausos" mačus aizvadījušais Flerī kļuvis par nedēļas labāko NHL spēlētāju
Marks Andrē Flerī. Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju pirmdien nosaukts Vegasas "Golden Knights" vārtsargs Marks Andrē Flerī, kamēr otrās zvaigznes titulu ieguvis Vinipegas "Jets" labās malas uzbrucējs Bleiks Vīlers, bet trešās - Pitsburgas "Penguins" centrs Sidnijs Krosbijs.

Flerī pagājušajā nedēļā palīdzēja Vegasai izcīnīt trīs uzvaras, vidēji mačā ielaižot tikai 0,33 ripas un atvairot 98,% metienu. Divos no šiem mačiem Flerī nostāvēja "sausā" un palīdzēja pagarināt komandas uzvaru sēriju līdz četrām. Nedēļas pirmajā mačā viņš atvairīja 23 no 24 metieniem 4:1 uzvarā pār Dalasas "Stars", kam sekoja divi "sausie" mači - 34 atvairīti metieni un 3:0 pār Anaheimas "Ducks", kā arī 19 metieni un 3:0 pār Vankūveras "Canucks".

Flerī šosezon ir visas līgas līderis starp vārtsargiem uzvaros (32) un "sausajās" spēlēs (8). Viņš ir vien piektais vārtsargs līgas vēsturē, kurš deviņās sezonās pēc kārtas izcīnījis vismaz 30 uzvaras.

"Jets" uzbrucējs Vīlers pagājušajā sezonā trijos mačos izcēlās ar pieciem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, palīdzot komandai tikt pie divām uzvarām trijos mačos. Vismaz vienu punktu viņš guva visos mačos, bet lieliskāko sniegumu Vīlers parādīja 3. martā, kad iemeta četrus vārtus un palīdzēja "Jets" ar 5:2 apspēlēt Kolumbusas "Blue Jackets". Zīmīgi, ka pagājušajā nedēļā bija četras vārtu spēles, jo ar šādu sasniegumu izcēlās arī Arizonas "Coyotes" pārstāvis Breds Ričardsons.

Vīlers šosezon 65 spēlēs izcēlies ar 17 vārtiem un 63 rezultatīvām piespēlēm, esot "Jets" rezultatīvākais spēlētājs. Viņš ieņem otro vietu līgā rezultatīvajās piespēlēs, atpaliekot vien no 75 piespēles veikušā Tampabejas "Lightning" pārstāvja Ņikitas Kučerova.

Arī Teodora Bļugera komandas biedrs Krosbijs pagājušajā nedēļā izcēlās ar trim vārtiem un piecām piespēlēm, palīdzot "Penguins" izcīnīt piecus no iespējamajiem sešiem punktiem un turpinot cīnīties par ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Krosbijs pirmajos divos mačos guva divus (1+1) punktus, bet nedēļu noslēdza ar vārtu guvumu un trim piespēlēm, palīdzot ar 5:1 apspēlēt Monreālas "Canadiens".

Pagājušajā nedēļā Krosbijs apsteidza Aleksandru Ovečkinu, paceļoties uz 48. vietu līgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, tomēr cīņa starp abām zvaigznēm noteikti vēl turpināsies. Šosezon 62 mačos Krosbijs izcēlies ar 29 punktiem un 54 piespēlēm, kas viņam dod ceturto vietu līgas rezultatīvāko sarakstā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/marc-andre...