Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Beidzot atrisinājumam tuvojas "Jets" un Baflina sāga – tiks lauzts līgums

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Beidzot atrisinājumam tuvojas "Jets" un Baflina sāga – tiks lauzts līgums
Dastins Baflins un Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Vinipegas "Jets" un aizsargs Dastins Baflins, kurš šajā sezonā laukumā nav devies, tuvojas konflikta atrisinājumam. Tiek vēstīts, ka puses strādā pie līguma laušanas, kas Baflinu padarītu par brīvo aģentu, bet "Jets" atbrīvotos līdzekļi zem algu griestiem.

Dastins Baflins tika diskvalificēts bez algas izmaksāšanas, jo neieradās uz Vinipegas "Jets" treniņnometni. Taču novembrī viņš vērsās NHL arbitrāžas tiesā, lai viņam tiktu izmaksāti atlikušie 14 miljoni dolāru (līgumā vēl palikušas divas sezonas, ieskaitot šo), jo viņš nevarot trenēties un spēlēt sakarā ar savainojumu, kas gūts hokeja laikā. "Jets" to apstrīdēja, norādot, ka pēc pagājušās sezonas veiktajos medicīnas testos nekādi savainojumi netika konstatēti.

Tagad tiek vēstīts, ka abas puses strādā pie līguma laušanas, bet nav zināmi finansiālie nosacījumi. "Jets" atbrīvotos 7,6 miljoni zem algu griestiem, kas līdz šim tika taupīti, ja Baflins pieņemtu lēmumu par atgriešanos. Savukārt aizsargs kļūs par brīvo aģentu un karjeru varēs turpināt jebkurā citā komandā. Tiesa, kad izskanēja pirmās runas par Baflina savainojumu, tika vēstīts, ka viņš nopietni apsver iespēju noslēgt karjeru. Pagaidām Baflins atrodas rehabilitācijas posmā pēc oktobrī veiktās potītes operācijas, tāpēc šosezon nav slidojis.

Baflina lēmums neierasties uz treniņnometni bija kā zibens spēriens no skaidrām debesīm. "Jets" rēķinājās, ka pēc Džeikoba Trubas aizmainīšanas un Tailera Maiersa palaišanas brīvībā tieši Baflins būs ļoti izteikts aizsardzības līderis, tomēr tagad lielākā daļa aizsargu ir ar minimālajiem līgumiem. Baflins iepriekšējās četras sezonas pēc kārtas bija "Jets" līderis spēles laika ziņā.

Neskatoties uz šo problēmu, "Jets" atrodas tikai trīs punktus aiz Rietumu konferences izslēgšanas spēļu zonas.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/trade-bait-winni...