Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons rezultatīvi piespēlē, ''Sabres'' gūst panākumu Monreālā

Girgensons rezultatīvi piespēlē, ''Sabres'' gūst panākumu Monreālā
Zemgus Girgensons
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' izcīnīja uzvaru (4:2) pret saviem konkurentiem Atlantijas okeāna divīzijā Monreālas ''Canadiens''. Bufalo uzvaru palīdzēja kaldināt Girgensons, kurš pirmajā vārtu guvumā izcēlās ar piespēli un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu.

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons spēli uzsāka nomināli otrajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Džeku Aikelu un Markusu Folinjo. Uzbrucējs laukumā pavadīja 16 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, veica četrus spēka paņēmienus, kā arī bloķēja trīs metienus. Pirmajā trešdaļā Latvijas labākais hokejists nopelnīja rezultativitātes punktu, piespēlējot Markusam Folinjo, turklāt spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu plus viens.

Jau no paša spēles sākuma abas komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem un nekautrējās spēlēt agresīvi. Kādā no epizodēm latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons apslidoja Džefu Petriju, ilgi negaidīja un piespēlēja Markusam Folinjo, kurš bija pilnīgi nepiesegts un atrodoties vienatnē pret vārtsargu, aukstasinīgi guva vārtus. Pēc īsa brīža ''Sabres'' nonāca mazākumā, kurā aizsargāties palīdzēja arī Girgensons, taču vārtus Monreālai neizdevās gūt. Rezultāta ziņā arī turpinājumā nekas nemainījās un Bufalo pirmo periodu bija uzvarējusi.

Otrās trešdaļas sākumā Jūhans Lāšons atstāja ''Sabres'' mazākumā, par ko viesi tika sodīti. Lai arī Raiens O'Reilijs uzvarēja iemetienā, tomēr ''Canadiens'' ripu atguva un pēc vairākām saspēlēm tā nonāca Bufalo vārtu priekšā pie Deila Veisa, kurš bija nekļūdīgs. Rezultāts kļuva neizšķirts, taču ilgi nebija jāgaida līdz mazākumā nonāca mājinieki - Bufalo gan savu iespēju neizmantoja. Pēc brīža viens pret vienu izslidoja Evanders Keins, taču viņa metienu tvēra Maiks Kondons. Trešdaļas otrajā pusē savu individuālo meistarību nodemonstrēja Monreālas uzbrucējs Alekss Galčenjuks, kurš apspēlēja Raienu O'Reiliju un kritienā guva vārtus, panākdams savai komandai pārsvaru 2:1. Perioda atlikušajā laikā Bufalo centās atspēlēties, taču viesu mēģinājumi bija nesekmīgi.

Trešo trešdaļu aktīvāk iesāka Monreāla, izdarot nedaudz vairāk metienus un biežāk uzbrūkot, taču Bufalo spēlēja piesardzīgi. Pēc neilga laika vairākumā nonāca ''Sabres'', kad pēc veiksmīgas nostāšanās pretinieku aizsardzības zonā viltīgu piespēli veica Rasmuss Ristolainens. Ripa pēc somu aizsarga piespēles nonāca pie Džeimija Makgina, kurš bez lielām problēmām raidīja ripu vārtos un panāca izlīdzinājumu. Perioda otrajā daļā veiksmīgs uzbrukuma noslēgums izdevās viesiem, kad pēc Džeika Makkeiba piespēles negaidītus vārtus guva Jūhans Lāšons. Pēc ielaistajiem vārtiem ''Canadiens'' kādu brīdi iespieda pretiniekus viņu aizsardzības zonā un veica vētrainus uzbrukumus. Mājiniekiem nepalīdzēja arī Maika Kondona nomainīšana pret sesto laukuma spēlētāju, jo ripu no savas laukuma puses tukšos vārtos raidīja Braiens Džionta, kurš panāca 4:2 un ļāva ''Sabres'' svinēt uzvaru mačā.

Monreālas "Canadiens'' - Bufalo "Sabres" 2:4 (0:1, 2:0, 0:3)

Vārti: 5:10 Folinjo (Girgensons, Fransons) 0:1, 23:19 Veiss (Pačoretī, Subens) 1:1, 31:04 Galčenjuks (Plekanecs) 2:1, 47:34 Makgins (Ristolainens, Aikels) 2:2, 51:46 Lāšons (Makkeibs, Fransons) 2:3, 59:47 Džionta (O'Reilijs, Keins) 2:4.
Soda minūtes: 6:4.
Metieni: 35:32.
Spēka paņēmieni: 33:40
Bloķētie metieni: 21:15
Vārtsargi: Maiks Kondons - Robins Lēners.

NHL spēļu rezultāti, 4. februāris

KomandasRez./Laiks
Canadiens-Sabres2:4
Lightning-Red Wings3:1
Flames-Hurricanes4:1

  +7 [+] [-]

, 2016-02-04 05:34, pirms 8 gadiem
nepagāja pat 7 spēles kā punkts kabatā. heiteriem sistēma salauzta

  +6 [+] [-]

, 2016-02-04 06:34, pirms 8 gadiem
Šonakt miegs nenāca,paldies vismaz Sabres par pozitīvām emocijām,lai arī uzvara nenāca viegli.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-04 07:46, pirms 8 gadiem
loti labi, Girgensons malacis.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-04 07:50, pirms 8 gadiem
Hurricanes nu gan zvēri, sameta 30 ripas Flames vārtos.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-04 08:11, pirms 8 gadiem
"viltīgu piespēli veica Rasmuss Ristolainens. Ripa pēc zviedru aizsarga piespēles nonāca pie Džeimija Makgina." Vēl šodien atceros kā Zviedrijas izlasē kopā ar Fetisovu šamais izcīnīja Kaldera kapu

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 08:46, pirms 8 gadiem
Pozitiva zina riitam

  +2 [+] [-]

, 2016-02-04 09:50, pirms 8 gadiem
eleganta piespēle, skaisti vārti- un prieks par Zemgu.

     [+] [-]

, 2016-02-04 09:54, pirms 8 gadiem
Labi, lai neteiktu loti labi! Rezultativa piespele, +1 lietderiba, komanda ari uzvarejusi. Neko pielikt, ne atnemt.

     [+] [-]

, 2016-02-04 10:37, pirms 8 gadiem
lacis33110 rakstīja: Hurricanes nu gan zvēri, sameta 30 ripas Flames vārtos.
kad vel nebija ierakstīts rezultāts, 4:30 bija laiks cikos spēle sākās, jo raksts ievietots 5os no rīta

  +2 [+] [-]

, 2016-02-04 10:41, pirms 8 gadiem
Kas notiek ar Candiens? Nhl sekoju tik tā, rezultātus paskatos, bet tikai vakar atklāju ka tie jau ārpus play off. Sezonās sākumā tak bija uzvaru sērija baigā un bija līderi..

     [+] [-]

, 2016-02-04 10:44, pirms 8 gadiem
Bij kaut kads konkurs uz Latvijas Labaka Hokeista titulu?? Vai kurs to izlema??

     [+] [-]

, 2016-02-04 10:49, pirms 8 gadiem
tullamore rakstīja: Kas notiek ar Candiens? Nhl sekoju tik tā, rezultātus paskatos, bet tikai vakar atklāju ka tie jau ārpus play off. Sezonās sākumā tak bija uzvaru sērija baigā un bija līderi..
galvenais Monreālas bedres cēlonis ir komandas līdera un līgas top kīpera K.Praisa traumas un ilgā prombūtne - no Monreālas 52 spēlēm Praiss piedalījās tikai 12 mačos. tur vēl ir arī citi aspekti, bet galvenais, IMHO ir Praisa iztrūkums.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-04 10:51, pirms 8 gadiem
tobymac rakstīja: Bij kaut kads konkurs uz Latvijas Labaka Hokeista titulu?? Vai kurs to izlema??
acīmredzot, tas ir autora personīgais viedoklis.

     [+] [-]

, 2016-02-04 11:51, pirms 8 gadiem
tullamore rakstīja: kad vel nebija ierakstīts rezultāts, 4:30 bija laiks cikos spēle sākās, jo raksts ievietots 5os no rīta
joki laikam nav tava stiprā puse?

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 12:20, pirms 8 gadiem
VnkHuulijs rakstīja: Bruno peerkons... pa kuru laiku taads te pienemts???

Bet skatos rookijs provocee tautu saucot Zirgu par labako LV hokejistu
Ja par merauklu nem NHL, kas ir labaka liga pasaule, tad autoram nevar nepiekrist. Jo Girgensons tur sobrid ir vienigais no Latvijas.
Un isti neviens cits jau ari nav labakais. Ok, Daugavins varbut, nu labi, Bartulis iespejams. Karsums neskaitas, jo traumets un ilgi jau nespele. Masalskis? Nu vins ir vartsargs, bet vartsargi ir atsevisks stasts hokeja. Par RD kadriem pat nav jegas runat, it ipasi pec vakardienas.
Ta ka autoram taisniba, varbut ne visiem 100 %, bet nu nepiekrist ari nevar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-04 12:40, pirms 8 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ja par merauklu nem NHL, kas ir labaka liga pasaule, tad autoram nevar nepiekrist. Jo Girgensons tur sobrid ir vienigais no Latvijas.
Un isti neviens cits jau ari nav labakais. Ok, Daugavins varbut, nu labi, Bartulis iespejams. Karsums neskaitas, jo traumets un ilgi jau nespele. Masalskis? Nu vins ir vartsargs, bet vartsargi ir atsevisks stasts hokeja. Par RD kadriem pat nav jegas runat, it ipasi pec vakardienas.
Ta ka autoram taisniba, varbut ne visiem 100 %, bet nu nepiekrist ari nevar.
ja ņem par pamatu tādu subjektīvu aspektu, kā vienīgais LV pārstāvis pasaules spēcīgākajā līgā- NHL, tad tas ir jānorāda, kā autora viedoklis.
gadā, kad Ivanāns bija vienīgais LV pārstāvis NHL, viņu nesauca par labāko Latvijas hokejistu.

ja salīdzina visus Latvijas hokejistus, tad līgu spēka rangs nav objektīvs kritērijs individuālo spēlētāju rangam, bet valstsvienība gan tāds ir.

un Zemgus (kuru es personīgi ļoti augstu vērtēju viņa attieksmes pret darbu un ieguldītā lielā darba dēļ, kļūstot par NHL pamatsastāva spēlētāju [ZG moto ir ļoti raksturīgs: "Hard work pays"]) pēc LR valstsvienībā parādītajiem rezultātiem pašlaik, objektīvi, nav vislabākais Latvijas hokejists, bet gan viens no labākajiem.

     [+] [-]

, 2016-02-04 13:19, pirms 8 gadiem
Šito piespēli būtu varējis atdot arī zvaigžņu spēles laikā, ja mēs nebūtu bijuši tik slinki balsotāji.

     [+] [-]

, 2016-02-04 14:36, pirms 8 gadiem
zemgus Malacis Super piespēle ,vismaz komandas biedrs iemeta Ja zemgus dalītu piespēles ta Pc Tad mūsu Princes neiemestu tpt labi kad punktiņi nāk

  +3 [+] [-]

, 2016-02-04 14:37, pirms 8 gadiem
VnkHuulijs rakstīja: Dogmens ir labaakais!!! Pieradijis Kolhozaa sevi kaa legji kas prot vilkt komandas. Zirgs NHL ir joprojaam nesaprotamu iemeslu deel. Teiksi energijas speletajs - ko taa energija dod ja rezultaatu uz tablo tas nekaadi neuzlabo
Redzu, ka tev saprasanas par hokeju nekadas!

Ok, visu cienu Kasparam Daugavinam, kurs pieradijis sevi ka loti labu speletaju pedejos gados gan klubos, gan Latvijas izlase. Bet kas attiecas uz Zemgu Girgensonu - nu nav vins nekads energijas speletajs ka tu uzskati. Vins ir ta saucamais all araund tipa speletajs. Normala valoda sakot, vins laukuma dara, visu ko komandai kada konkreta situacija visvairak vajag - taisa rezultatu (iemet pats golu vai atdod piespeli), spele mazakuma (vairakuma retak, bet ari sad tad tiek uzspelet), kause pretinieku vadosos spekus utt. Bufalo komandai loti svarigs speletajs, ko atskiriba no tevis Bufalo treneris Bailsma loti labi saprot.