Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Golden Knights" ar rezultatīvāko spēlētāju vienojas par 30 miljoniem sešos gados

"Golden Knights" ar rezultatīvāko spēlētāju vienojas par 30 miljoniem sešos gados
Žonatans Maršeso
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas jaunpienācēja Lasvegasas "Golden Knights" pagarinājusi līgumu ar rezultatīvāko spēlētāju Žonatanu Maršeso, kurš nākamo sešu gadu laikā saņems 30 miljonus dolāru, kaut šajā sezonā pelna tikai 750 tūkstošus.

Par pārsteigumu daudziem Lasvegasas "Golden Knights", kas aizvada pirmo sezonu pastāvēšanas vēsturē, ar 38 spēlēs sakrātajiem 56 punktiem atrodas Rietumu konferences vadībā. Komanda izcīnījusi astoņas uzvaras pēc kārtas, iepriekšējā mačā ar 3:0 pieveicot Nešvilas "Predators", kas 2017. gada vasarā cīnījās Stenlija kausa finālā.

Debitantes rezultatīvākais spēlētājs ir Žonatans Maršeso, kurš 35 spēlēs sakrājis 37 punktus. Uzbrucējs, kura augums ir tikai 173 centimetri, vasarā kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, tomēr Lasvegasa pieņēmusi lēmumu par sadarbības turpināšanu. Pusēm izdevies vienoties par līgumu uz sešiem gadiem, un tā kopējā summa ir 30 miljoni dolāru.

Tādējādi Maršeso turpmāk pelnīs piecus miljonus sezonā, bet pašlaik viņš saņem tikai 750 tūkstošus, un tas tiek uzskatīts par labāko līgumu visā līgā. Interesanti, ka Floridas "Panthers" paplašināšanās draftā izvēlējās neaizsargāt uzbrucēju, kaut viņš pagājušajā sezonā guva 30 vārtus un savāca 51 punktu, abos rādītājos sasniedzot savus rekordus.

Tāpat "Panthers" par brīvu atdeva Railiju Smitu, kurš ar 31 punktu ir trešais rezultatīvākais spēlētājs "Golden Knights" rindās. Viņiem pa vidu ir tikai zviedrs Viljams Kārlsons, kurš ar 20 vārtiem ir komandas labākais snaiperis. Viņi kopā veido pirmo virknējumu, kas ir viens no bīstamākajiem NHL.

"Esmu ļoti priecīgs, un pats labākais, ka varēšu turpināt spēlēt kopā ar saviem komandas biedriem," teica 27 gadus vecais Maršeso. "Organizācija mūsu labā ir paveikusi daudz darba. Kopš ierašanās jūtamies kā viena liela ģimene. Mīlam šo pilsētu, un esmu diezgan drošs, ka visi vēlas palikt šeit."

"Viņš atbilst mūsu identitātei, jo ir spēlētājs, kurš no visas sirds cīnās laukuma abos galos. 30 vārtu gūšana nav viegls uzdevums, taču viņš arī šajā sezonā spēlē līmenī, kas ļauj par to domāt. Mums patīk, kā izskatās pirmā maiņa, un vēlējāmies to paturēt kopā," teica "Golden Knights" ģenerālmenedžeris Džordžs Makfī. Ja Smitam ir līgums līdz 2022. gadam, tad Kārlsons, kurš pašlaik pelna vienu miljonu, pēc sezonas kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/vegas-sign...


, 2018-01-04 12:12, pirms 6 gadiem
Daudziem spēlētājiem Lasvegasas projekts to karjerā ir trāpījies tieši laikā un vietā
, 2018-01-04 12:30, pirms 6 gadiem
Nevarētu jau teikt, ka Floridā šitas čalis būtu bijis baigais "malkas cirtējs" vai "kaplētājs".... pagājušajā sezonā 30 vārtus iemeta un 51 punktu savāca. Tā kā viss loģiski! Viss ir atkarīgs no tā kā un cik tev treneris uzticas. Vegasā čalim uzticas ļoti un tad čalis arī liekas ārā pēc pilnas programmas un ir rezultāts. Patiesībā žēl, ka Zirgs netika uz Vegasu.... Galants domāju arī viņu mācētu jēdzīgāk izmantot kā tas bija pie Nolana. Varbūt ne 15+15 bet savus 10+10 punktus gan jau salasītu. Bet nu tas no sērijas kā būtu, ja būtu....
, 2018-01-04 13:08, pirms 6 gadiem
Pa lielu kontrakts un pa ilgu, ne jau visu laiku iess tik labi gan komandai, gan speletajam!!!
, 2018-01-04 13:10, pirms 6 gadiem
Tas jau vidusmēra līgums, nekas liels.
, 2018-01-04 13:58, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Pa lielu kontrakts un pa ilgu, ne jau visu laiku iess tik labi gan komandai, gan speletajam!!!
Protams,protams. Tu jau labāk zini un redzi. Tev komandas no NHL nav piedāvājušas kļūt par viņu menedžeri?
''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
11

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.