Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ovečkins: ''Neatteiktos kļūt par kapteini''

Ovečkins: ''Neatteiktos kļūt par kapteini''
Aleksandrs Ovečkins
Foto: AP/Scanpix

Aizmainījuši komandas kapteini, jauna vadošā spēlētāja meklējumos ir Vašingtonas ''Capitals'' kluba treneri. Par vienu no reālākajiem NHL kluba kapteiņiem tiek nosaukts uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš no šādas iespējas neatteiktos.

Jau ziņojām, ka aizvadītā gada nogalē tika aizmainīts Vašingtonas ''Capitals'' kapteinis Kriss Klārks, kurš nonāca Kolumbusas ''Blue Jackets'' vienībā. Uz Kolumbusu devās arī Milans Jurčina, savukārt pretējā virzienā lidoja Džeisons Čimera. Šis darījums ļāva ''Caps'' ietaupīt divus miljonus ASV dolāru. Komandas galvenais treneris Brūss Budro atzīmēja, ka komanda ar jaunā kapteiņa izvēli nesteigsies.

''Manā izpratnē komandas kapteinis ir spēlētājs, pie kura varu pieiet un pasacīt - vēlos to un to -, bet viņš to izpildīs. Šim cilvēkam jābūt gatavam atbildēt par visu, viņam jājūtas kā kuģa kapteinim, kurš laineri pametīs pēdējais,'' augstas prasības nākamajam kapteinim izvirzīja Budro. Netiek izslēgts, ka par Vašingtonas kluba kapteini varētu kļūt krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins. ''Spēlē pret ''Sharks'' Ovečkins cīnījās līdz galam, un tieši šāds cilvēks visvairāk nepieciešams mūsu komandai. Par viņa nozīmīgumu nevar būt šaubas.''

Izskanējušo informāciju komentēja arī pats Ovečkins: ''Protams, neatteikšos no šādas iespējas, jo ir liels pagodinājums kļūt par kāda kluba kapteini. Tomēr lēmumu nepieņemšu es, neesmu pat lietas kursā par reālākajiem kandidātiem. Laiks rādīs. Jāizlemj visai komandai.'' Jāpiebilst, ka ''Capitals'' un Ovečkinu savieno saites līdz 2021. gadam.

Izmantotie resursi:
The Washington Post

Vai Aleksandrs Ovečkins būtu labs ''Capitals'' kapteinis?

  • 466

  • 115



, 2010-01-04 23:59, pirms 14 gadiem
Ovijs to4 buutu labs kapitan4iks
, 2010-01-05 00:04, pirms 14 gadiem
Nu speelees jau vinsh tur ilgi ... (ja neaizmainiis) un zobs uz Krosbiju gan jau shim ari ir ...
, 2010-01-05 00:36, pirms 14 gadiem
foršs spēlētājs, bet pārāk emocionāls viņš ir, kas ir slikti kapteinim.
, 2010-01-05 00:41, pirms 14 gadiem
Vienoziimigi.
, 2010-01-05 02:18, pirms 14 gadiem
Nedomāju, ka Ovi vajadzētu iecelt par kapteini. Šobrīd jau nu noteikti nē. Viņu apbrīno dēļ viņa degsmes, neatlaidīgā, karstasinīgā, reizēm pat pārāk pārglavīgā spēlēšanas stila dēļ, tomēr šāds spēlēšanas stils īsti neatbilst kapteinim. Turklāt kapteiņa amats uzliek papildus pienākumus, atbildību, kā rezultātā, ir liela iespējamība, ka ciestu Ovečkina spēles kvalitāte, jo noturēt skaidru prātu un koncentrēties tikai uz spēli būtu sarežģītāk. Ovečkins jau tā veic lielus darbus: gūst vārtus, uztur komandas cīņassparu, piesaista skatītājus. Ne velti ir tāds teiciens "Kas par daudz, tas par skādi".
, 2010-01-05 03:11, pirms 14 gadiem
es arī !!!
, 2010-01-05 10:21, pirms 14 gadiem
Domaajams, ka buutu labs kapteinis, bet es neieteiktu vinjam shobriid uznjemties to pienaakumu .... vinsh vel ir jauns paspees pabuut kapteinja godaa, jaatceras, ka daudziem speeleetaajiem papildus pienaakumi laukumaa ir trauceejushi koncentreeties savam tieshajam uzdevumam.
, 2010-01-05 11:42, pirms 14 gadiem
Domāju, ka katrs spēlētājs gribētu būt komandas kapteinis, arī Ovečkins!
, 2010-01-05 12:12, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka būs.
, 2010-01-05 15:53, pirms 14 gadiem
Ja Ovečkins nebūs kapteinis WSH tad kādā jēgā piemēram Sidnijs ir kapteinis PIT?
, 2010-01-05 16:54, pirms 14 gadiem
pistol rakstīja: Ja Ovečkins nebūs kapteinis WSH tad kādā jēgā piemēram Sidnijs ir kapteinis PIT?
Ovečkins un Krosbijs ir kā diena pret nakti, manuprāt, nav divu citu hokejistu NHL , kuri tik ļoti atškirtos pēc spēles stila un mentalitātes.
Ja Ovečkins ir izcils cīnītājs, tad Krosbijs ir dzimis vadonis. Krosbijam kapteiņa nozīmi piešķīra nevis par viņa gūtajiem vārtiem vai entajām piespēlēm, bet par viņa inteliģenci, savaldīgumu, viņa īpašo attieksmi un sevis ziedošanu hokeja un komandas labā. To, cik viņi ir atšķirīgi, parāda arī viņu sniegtās intervijas. Ovečkins parasti runā pēc iespējas vienkāršāk (tas gan ir attaisnojams ar angļu valodas pilnīgu nepārvaldīšanu), pārsvarā atstāsta acīmredzamo un savas emocijas. Turpretī Krosbija atbildes ir daudz "dziļākas" un daudzveidīgākas, ar lielāku domu. Viņš netikai var atbildēt uz jautājumiem par sevi, bet arī spēj atbildēt uz jautājumiem, kas skar visu komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
6

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.