Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

"Ducks" atspēlējas no 1:5 pret "Capitals", Rantanens un Makkinons turpina krāt punktus

"Ducks" atspēlējas no 1:5 pret "Capitals", Rantanens un Makkinons turpina krāt punktus
Anaheimas "Ducks" hokejisti priecājās par kārtējo vārtu guvumu spēles trešajā periodā. Foto: AP/Scanpix

NHL regulārajā čempionātā aizvadītajā naktī varenas atspēlēšanās izdevās Anaheimas "Ducks" un Vinipegas "Jets" hokejistiem, bet "sausās" spēles aizvadīja krievs Semjons Varlamovs un Džonatans Kviks.

Anaheimas „Ducks” izbraukumā ar 6:5 pieveica Stenlija kausa īpašnieci Vašingtonas „Capitals”, bet „pīļu” vārtsargam Raienam Milleram šī bija 374. uzvara karjerā, tādējādi viņš tagad ar Džonu Vanbīsbruku dala pirmo vietu uzvarām bagātāko ASV dzimušo vārtsargu sarakstā. Millers vārtos stājās pirmās trešdaļas 14. minūtē, kad rezultāts bija 1:3. Viņa kolēģis Džons Gibsons bija atvairījis astoņus no 11 metieniem, bet Millers atlikušajā spēles daļā tika galā ar 19 metieniem.

Ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Raiens Geclafs, bet Anaheima kļuva par pirmo komandu līgas vēsturē, kurai izdevies atspēlēt četru vārtu deficītu (1:5 otrā perioda vidū) un uzvarēt esošos Stenlija kausa ieguvējus. „Capitals” komandai pārtrūka uzvaru sērija, kas bija ilgusi septiņas spēles.

Atspēlēšanās izbraukumā izdevās arī Vinipegas „Jets”, kas pēdējā trešdaļā no 0:3 pret Ņujorkas „Rangers” spēja panākt izlīdzinājumu, bet uzvaru svinēja pēcspēles metienu sērijā. „Jets” tā bija trešā uzvara pēc kārtas, bet kluba vēsturē šī bija sestā reize, kad komanda uzvar maču, kurā bija nonākusi iedzinējos ar vismaz trīs vārtu starpību. „Rangers” vārtsargs Henriks Lundkvists atvairīja 39 metienus, taču ņujorkieši zaudēja jau piekto reizi pēdējās sešās spēlēs.

Kalgari „Flames” svinēja sesto uzvaru pēdējās astoņās spēlēs, viesos ar 3:2 pārspējot Čikāgas „Blackhawks”. „Flames” uzbrucējs Šons Monehens iemeta savus 15. vārtus šosezon, bet Maiks Smits atvairīja 22 metienus. „Blackhawks” piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, turklāt pēdējās 18 spēlēs komanda zaudējusi 15 reizes.

Sanhosē „Sharks” vārtsargs Mārtins Džounss atvairīja 40 metienus, palīdzot komandai ar 3:1 pieveikt Monreālas „Canadiens”, tādējādi pārtraucot četru zaudējumu sēriju. Pirmajās četrās no piecām izbraukuma sērijas spēlēm vieni no sezonas galvenajiem favorītiem bija cietuši zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 7:20.

Sesto uzvaru pēc kārtas izbraukumā svinēja Kolorādo „Avalanche”, kas ar 2:0 pieveica Detroitas „Red Wings”. Semjons Varlamovs atvairīja visus 24 metienus, bet „lavīnas” jau 11. maču pēc kārtas izcīnīja vismaz punktu. Šī ir komandas garākā punktu sērija kopš 2007. gada februāra-marta. Jāpiebilst, ka divi rezultatīvākie NHL spēlētāji pašlaik ir „Avalanche” uzbrucēji – Kimo Rantanens (11+34) un Neitens Makkinons (19+24). Aizvadītajā mačā Makkinons guva uzvaras vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, bet Rantanens nopelnīja divus punktus par piespēlēm.

„Sauso” spēli aizvadīja arī Losandželosas „Kings” vārtu vīrs Džonatans Kviks, kurš atvairīja visus 28 Karolīnas „Hurricanes” hokejistu metienus (2:0). Abus vārtus mājinieki iemeta pašās spēles beigās – Aleks Martiness izcēlās divas minūtes un 13 sekundes līdz mača beigām, bet Kails Klifords bija precīzs 53 sekundes līdz finālsirēnai, kad raidīja ripu tukšos vārtos. Petrs Mrāzeks atvairīja 25 no 26 „karaļu” metieniem. Līgas vājākajai komandai šī bija tikai otrā uzvara pēdējās astoņās spēlēs.

3. decembra NHL spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Capitals – Ducks5:6
Rangers – Jets3:4 (p.m.)
Blackhawks – Flames2:3
Canadiens – Sharks1:3
Red Wings – Avalanche0:2
Kings – Hurricanes2:0

Izmantotie resursi:
nhl.com


, 2018-12-03 09:58, pirms 5 gadiem
MacKinnon un Rantanen abi divi tādi monstri. Viena no labākajām jaunās paaudzes NHL maiņām!
Jautājums tikai vai būs pa spēkam Maple leaves viņus noturēt, kad būs jādod abiem mega kontrakti?
, 2018-12-03 10:05, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: MacKinnon un Rantanen abi divi tādi monstri. Viena no labākajām jaunās paaudzes NHL maiņām!
Jautājums tikai vai būs pa spēkam Maple leaves viņus noturēt, kad būs jādod abiem mega kontrakti?
Avalanche!
Nebūs nekādu problēmu iedot mega kontraktus. Avalanche algu ziņā ir pie grīdas, līdz griestiem gandrīz 20 miljoni!
, 2018-12-03 10:29, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Avalanche!
Nebūs nekādu problēmu iedot mega kontraktus. Avalanche algu ziņā ir pie grīdas, līdz griestiem gandrīz 20 miljoni!
Vienam vēl kontrakts ir uz nākošiem 4 gadiem. Avalanche noteikti nebūs problēmas paturēt savus spēlētājus. Drosi vien viņš domāja ar Toronto, tur tiešām bus jautri nākošos divus gadus.
, 2018-12-03 11:32, pirms 5 gadiem
Kolorado šobrīd arī procentuāli vislabākā vairākuma realizācija.
, 2018-12-03 18:09, pirms 5 gadiem
Nezinu kāpēc rakstā Rantanenam pieškirts jauns vārds Kimo...
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
10

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.