Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensona "Sabres" problēmas uzbrukumā, Merzļikins rezervē zaudējumā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Girgensona "Sabres" problēmas uzbrukumā, Merzļikins rezervē zaudējumā
Zemgus Girgensons cīņā ar Metjū Barzalu. Foto: Adrian Kraus/AP/Scanpix

Trešo zaudējumu pēc kārtas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piedzīvojusi Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 0:1 piekāpās "karstās" Ņujorkas "Islanders" priekšā. "Sauso" spēli aizvadīja viesu vārtsargs Semjons Varlamovs, kurš atvairīja visus 27 metienus.

Girgensons joprojām spēlēja ceturtajā maiņā kopā ar Juhanu Lāšonu un Kailu Okposo, uz ledus pavadot 12:03 minūtes (no kurām 54 sekundes mazākumā). Šajā laikā Zemgus izdarīja trīs metienus pa vārtiem un veica vienu spēka paņēmienu.

Vienīgie vārti šajā spēlē tika gūti cīņas sestajā minūtē, "Islanders" tos gūstot ļoti īpatnējā veidā. Aiz "Sabres" vārtiem ripu saņēma Dereks Brasārs, kurš to raidīja pret mājinieku vārtsargu Kārteru Hatonu, ripai no viņa atrodot ceļu vārtos - 1:0 "Islanders". Jāatzīmē, ka 32 gadus vecais Brasārs ar rezultatīvu metienu izcēlās piektajā mačā pēc kārtas.

Salinieki šonakt spēlēja bez viena no vadošajiem aizsargiem Nika Ledija, kurš ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ tika aizvietots ar 19 gadus veco Noā Dobsonu. "Zaļums" aizsardzības līnijā gan šoreiz nekļuva par klupšanas akmeni, lai arī gan otrajā, gan trešajā periodos metienos attiecīgi ar 10:7 un 11:4 pārāki bija "Sabres" hokejisti, situāciju glābjot Varlamovam.

Pēdējoreiz deviņu uzvaru sērija "Islanders" komandai padevās 1989./90. gada sezonā, savukārt kluba rekords - 15 uzvaras pēc kārtas - tika uzstādīts 1981./82. gada sezonā, kad "Islanders" ieguva savu trešo no četriem Stenlija kausiem.

Savukārt "Sabres" sāk piedzīvot refleksijas no pagājušās sezonas, kurā bija līdzīgi sekmīgs sākums, bet teju katastrofāls turpinājums. Vēl gan situācija ne tuvu nav traka - "Sabres" ar 15 spēlēs izcīnītiem 20 punktiem noslīdēja uz ceturto vietu Austrumu konferencē. Girgensona komandu apsteidza tieši "Islanders", kam ir tikpat punktu, taču par diviem mačiem mazāk.

Turpinājumā "Sabres" komandai būs iespēja nedaudz "izvēdināt galvas", jo nākamā spēle gaidāma tikai nākamās piektdienas vakarā (8. novembrī) mājās ar Tampabejas "Lightning". Savukārt sestdienas agrā vakarā vienības jau tiksies Tampabejā.

Paralēlajā spēlē uz Kolumbusas "Blue Jackets" beņķa palika vārtsargs Elvis Merzļikins, viņa pārstāvētajai komandai katrā periodā ielaižot pa vieniem vārtiem un ar 0:3 mājās piekāpjoties Kalgari "Flames" priekšā. "Blue Jackets" gan izdarīja par 14 (43:29) metieniem vairāk, taču fantastisks viesu cietoksnī bija čehs Dāvids Ritiks, dāvinot komandai otro uzvaru pēc kārtas. Tikmēr viņa kolēģis pretējos vārtos soms Jonass Korpisalo ielaida divas ripas, Metjū Tkačukam mača izskaņā iemetot jau tukšos vārtos.

"Blue Jackets" ceturtā neveiksme pēc kārtas klubu ar 14 spēlēs iekrātiem 13 punktiem atmeta līdz Austrumu konferences 12. pozīcijai. Nākamo maču Kolumbusas vienība aizvadīs naktī uz 6. novembri, kad savā laukumā tiks uzņemta Lasvegasas "Golden Knights". Savukārt "Flames" ar 18 punktiem 16 mačos pakāpās uz septīto vietu Rietumos.

Visbeidzot savainojuma dēļ joprojām ārpus pastarītes Otavas "Senators" sastāva palika uzbrucējs Rūdolfs Balcers, Kanādas galvaspilsētas komandai pirmajos divos periodos (2:2) izrādot cienīgu pretestību līgas vicelīderei Bostonas "Bruins". Tiesa pēc tam, kad sadursmē ar Bredu Maršānu no laukuma ar nestuvēm tika nonests uzbrucējs Skots Saborins, "Senators" salūza un trešajā periodā ielaida trīs bezatbildes vārtus, piedzīvojot sakāvi ar 2:5.

Līdz ar to "Senators" ar 12 spēlēs iegūtiem septiņiem punktiem joprojām ir pēdējā vietā. "Bruins" tikmēr šī bija piektā uzvara pēc kārtas. Naktī uz 5. novembri "Sens" viesosies Ņujorkā pie "Rangers".

NHL regulārā sezona, 3. novembris

SpēleRezultāts
Penguins - Oilers1:2 P
Predators - Rangers1:2
Bruins - Senators5:2
Sabres - Islanders0:1
Panthers - Red Wings4:0
Flyers - Maple Leafs3:4 PM
Hurricanes - Devils3:5
Blue Jackets - Flames0:3
Stars - Canadiens4:1
Wild - Blues3:4 P
Coyotes - Avalanche3:0
Golden Knights - Jets3:4 P
Sharks - Canucks2:5
Kings - Blackhawks4:3 P

  -4 [+] [-]

, 2019-11-03 03:55, pirms 4 gadiem
Bifeļi sāk zaudēt. Viss pamazām nostājas savās vietās. Jāgaida, kad arī oileri nosēdīsies.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-03 05:17, pirms 4 gadiem
"Tiesa pēc tam, kad sadursmē ar Bredu Maršānu no laukuma ar nestuvēm tika nonests uzbrucējs Skots Saborins, "Senators" salūza"

Autor, kopš kura laika David Backes, ar kuru bija sadursme, sauc par Bredu Maršānu? Vai tā pareizi no zviedru valodas viņa vārds jāatveido?
Slēpts komentārs: Tumanovs

  +3 [+] [-]

, 2019-11-03 06:31, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Jā
Merzlīkins švaks
Jo nespēlēja?😁😁

     [+] [-]

, 2019-11-03 07:02, pirms 4 gadiem
Tie kas skatījās abas Kolumbusas spēles, kādas prognozes uz nākošo spēli. Merzļikins vai Korpisalo būs trenera izvēle?

  -4 [+] [-]

, 2019-11-03 07:35, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tie kas skatījās abas Kolumbusas spēles, kādas prognozes uz nākošo spēli. Merzļikins vai Korpisalo būs trenera izvēle?
Ne viens,ne otrs..Nevelk NHL līmeni..Abus uz AHL.

     [+] [-]

, 2019-11-03 07:46, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tie kas skatījās abas Kolumbusas spēles, kādas prognozes uz nākošo spēli. Merzļikins vai Korpisalo būs trenera izvēle?
Manuprāt, sauks no fermas kādu uz augšu, jautājums, kuru sūtīs lejā? Ja vērtē pēc tīrajām lažām, tad Korpisala ir priekšā Elvim, taču no otras puses, ar Elvi pagaidām nav nevienas uzvaras
Viela pārdomām priekš treneriem, te pat Raivja draugs Kolumbu Svoboda diezin vai varēs atbildēt

     [+] [-]

, 2019-11-03 07:54, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tie kas skatījās abas Kolumbusas spēles, kādas prognozes uz nākošo spēli. Merzļikins vai Korpisalo būs trenera izvēle?
Svoboda teic, ka Korpisalo šodien bija ļooti viduvējs, abi goli uz viņa.

P.S. Uzdevu, kurš viņaprāt vūs vārtos, jāgaida atbilde!

     [+] [-]

, 2019-11-03 07:58, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tie kas skatījās abas Kolumbusas spēles, kādas prognozes uz nākošo spēli. Merzļikins vai Korpisalo būs trenera izvēle?
Korpisalo. Ar viņu šobrīd ir lielākas izredzes uzvarēt.

     [+] [-]

, 2019-11-03 08:16, pirms 4 gadiem
Bananāss rakstīja: Korpisalo. Ar viņu šobrīd ir lielākas izredzes uzvarēt.
I really don’t know. I feel like it’s not as set in stone as it was a week or two ago that they ride Korpi. I think Korpi does start vs. Vegas but if he struggles all bets are off

Laikam jau Korpisalo pret Vegasu, un ja tur kalnus nesagāž (uz labo pusi), tad pret Arizonu Elvis

     [+] [-]

, 2019-11-03 08:18, pirms 4 gadiem
Bananāss rakstīja: Korpisalo. Ar viņu šobrīd ir lielākas izredzes uzvarēt.
O, Šmakovkinu Džonis parādījās pie apvāršņa
Kāpēc domā, ka ar Koprisalu būtu lielākas izredzes? Uzvaru dēļ?
Manuprāt, uzvaras, kā kritērijs, būtu jāņem vērā pie līdzvērtīga abu varotčiku grafika Pagaidām Elvis kastē bija retāk plus vēl pretinieki tika nosacīti grūtāki, nekā Somam pie viņa uzvarām

     [+] [-]

, 2019-11-03 08:32, pirms 4 gadiem
Bifeļi beigās ne tuvu nebūs play-off

  -2 [+] [-]

, 2019-11-03 08:44, pirms 4 gadiem
kur punkti ?

  -1 [+] [-]

, 2019-11-03 08:45, pirms 4 gadiem
Autors raksta-Savukārt "Sabres" sāk piedzīvot refleksijas no pagājušās sezonas, kurā bija līdzīgi sekmīgs sākums, bet teju katastrofāls turpinājums.

Pērn bij gan nedaudz savādāk,jo pats starts Buffalo padevās viduvējs un pēc 10 spēlēm viņi vēl bija ārpus play off zonas ar 12 punktiem.Pēc 15 aizvadītām spēlēm pērn Buffalo bija 16 punkti,šobrīd 20.Tā kā pats starts bifeļiem šogad padevās krietni labāk.Tiesa pagājušā sezonā sākot ar sešpadsmito spēli sekoja desmit uzvaras pēc kārtas,kas pacēla Buffalo sen neredzētos augstumos,1 vietā visā līgā.Tiesa tūdaļ pēc tam vadību pārņēma zibeņi,kuri to neatdeva līdz regulārās sezonas beigām,bet Buffalo atgriezās "savā" vietā.Tiesa ,nezinu kādu spēles nogriezni var dēvēt par sezonas sākumu.Ja pirmās desmit spēles,tad šogad Sabres sākuši labāk,ja pirmās divdesmit piecas,tad noteikti pērn,jo šaubos vai izdosies desmit uzvaras pēc kārtas.

     [+] [-]

, 2019-11-03 08:49, pirms 4 gadiem
Kolumbusas spēli šonakt neredzēju,bet NHL mājas lapā Korpisalo nopelnījis trešās zvaigznes statusu ar visām trīs ielaistām ripām.

     [+] [-]

, 2019-11-03 09:00, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Kolumbusas spēli šonakt neredzēju,bet NHL mājas lapā Korpisalo nopelnījis trešās zvaigznes statusu ar visām trīs ielaistām ripām.
2. trešā tukšos...

     [+] [-]

, 2019-11-03 09:10, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Kolumbusas spēli šonakt neredzēju,bet NHL mājas lapā Korpisalo nopelnījis trešās zvaigznes statusu ar visām trīs ielaistām ripām.
Tas, manuprāt, bija tāpēc, ka nebija neviena cita, kam to trešo zvjozdu no Kolumbiem dot
Tas ir sava veida izsmiekls laukuma spēlmaņiem, ja pie sausā zāģa zvjozda tiek piešķirta varotčikam

  +2 [+] [-]

, 2019-11-03 10:23, pirms 4 gadiem
nav liela starpība Elvis vai soms -šosezon jānoskaidro, kurš būs Nr.2, ar 88-89% vairāk necerēt. un tad CBJ iepirks pirmo, kurš spēj atvairīt vismaz 91-92%.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-03 14:50, pirms 4 gadiem
Elvis stāvējis "kastē" četros mačos, kuros viņš atvairījis 88,2% metienu un vidēji ielaidis 3,91 vārtus. Viņa konkurents par vietu “Blue Jackets” vārtos - soms Jonas Korpisalo desmit spēlēs ticis galā ar 88,6% metienu un vidēji ielaidis 3,37 ripas.

Abiem statistika, teiksim tā, gaužām bēdīga.
Pieklājīgs NHL līmenis ir - virs 90% un mazāk par 3 ielaistiem goliem spēlē.

     [+] [-]

, 2019-11-03 18:11, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: O, Šmakovkinu Džonis parādījās pie apvāršņa
Kāpēc domā, ka ar Koprisalu būtu lielākas izredzes? Uzvaru dēļ?
Manuprāt, uzvaras, kā kritērijs, būtu jāņem vērā pie līdzvērtīga abu varotčiku grafika Pagaidām Elvis kastē bija retāk plus vēl pretinieki tika nosacīti grūtāki, nekā Somam pie viņa uzvarām
Aloha. Nē, ne uzvaru dēļ. Man Korpisalo izskatās pārliecinošāk par Elvi.

     [+] [-]

, 2019-11-03 18:20, pirms 4 gadiem
semerjaks rakstīja: Elvis stāvējis "kastē" četros mačos, kuros viņš atvairījis 88,2% metienu un vidēji ielaidis 3,91 vārtus. Viņa konkurents par vietu “Blue Jackets” vārtos - soms Jonas Korpisalo desmit spēlēs ticis galā ar 88,6% metienu un vidēji ielaidis 3,37 ripas.

Abiem statistika, teiksim tā, gaužām bēdīga.
Pieklājīgs NHL līmenis ir - virs 90% un mazāk par 3 ielaistiem goliem spēlē.
Bobrovskis, Dubniks, Kviks, Džounss, Holtbijs arī ir zem 90% un ar 3 ielaistiem vārtiem spēlē. Sezonas sākumā tas ir normāli. Ir komandas/ spēlētāji, kuriem vajag nedaudz ilgāk laika lai ieskrietos.