Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Vilis Strungs

Edmontonas "Oilers" Ķelnē papildlaikā pārspēj vietējo "Haie"

Edmontonas "Oilers" Ķelnē papildlaikā pārspēj vietējo "Haie"
Foto: NHL.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Edmontonas "Oliers" šovakar Vācijā "Global Series" ietvaros 18 tūkstošu fanu priekšā aizvadīja pārbaudes maču pret vietējo Ķelnes klubu "Haie", gūstot uzvaru papildlaikā ar 4:3.

Edmontonas "Oilers" iepriekšējo NHL sezonu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās, savukārt Ķelnes "Haie" Vācijas hokeja līgas DEL regulāro sezonu noslēdza astotajā vietā, taču izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piekāpās Nirnbergas "Ice Tigers". Jaunajā DEL sezonā "Haie" aizvadījusi sešas spēles, gūstot divas uzvaras un piedzīvojot četrus zaudējumus.

Īpaši zīmīga šī spēle ir "Oilers" uzbrucējam Leonam Draizaitlam. Tā ne tikai notiek spēlētāja dzimtajā Ķelnē, bet arī aizvadīta pret sava tēva Pētera Draizaitla trenēto komandu.

Rezultātu spēles 12.minūtē atklāja "Oilers" vācu spēlētāji. Izmantojot "Haie" spēlētāja kļūdu savā zonā, pēc Draizaitla piespēles precīzs bija Tobiass Rīders. Pirmajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās, tā noslēgumā metienu attiecība par labu "Oilers". "Haie" jau otrās trešdaļas ievadā izdevās panākt izlīdzinājumu, precīzs bija uzbrucējs Akesons.

Sešas minūtes vēlāk vadību vairākumā atguva "Oilers". "Haie" spēlētājs neizmantoja izgājienu pret vārtsargu mazākumā, kam sekoja "Oilers" pretuzbrukums - vārti Milanam Lučičam. Trešdaļas turpinājumā komandas apmainījās ar vairākām lieliskām vārtu gūšanas iespējām, taču rezultāts uz tablo nemainījās.

Noslēdzošās trešdaļas pirmajā pusē "Haie" aizsargs un komandas kapteinis Morics Milers atkal panāca izlīdzinājumu, 2:2, taču šāds rezultāts nenoturējās ilgi. Jau pēc 20 sekundēm vadību "Oilers" atguva Tajs Ratijs -3:2. Pateicoties ceturtajam "Oilers" noraidījumam spēlē, 3:3 astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca ķelniešu uzbrucējs Bens Hanovskis. Nedz "Oilers", nedz "Haie" pamatlaikā nespēja gūt uzvaras vārtus, līdz ar to uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā.

Papildlaikā komandas aizvadīja 2:07 minūtes, uzvaras vārti "Oilers" uzbrucējam Raienam Stromam - 4:3.

"Oilers" tālāk dodies uz Zviedriju, kur 6.oktobrī pret Njūdžersijas "Devils" aizvadīs pirmo spēli regulārajā sezonā. Jau ziņojām, ka pirms divām dienām Šveicē Ņūdžersijas "Devils" arī tikai papildlaikā ar 3:2 pārspēja "Bern", uzvaras vārtus gūstot Teiloram Holam. Vēl divas NHL regulārās sezonas spēles šogad Eiropā ieplānotas novembra sākumā Helsinkos, kad tur spēkosies „Panthers” un „Jets”.


, 2018-10-03 20:06, pirms 6 gadiem
Kka neiet tajas parbaudes speles, bet viss ok. Vel galiigi remdeni. Istais NHL speks slepjas taja ka var aizvadit 82+ speles regularaja, kamer eiropiesi un krievi pec 50-60 jau pieslegti pie skabekla balona.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-03 20:12, pirms 6 gadiem
hils tu zini ka taa nav. Kaut vai visu laiku piesauktie starptautiskie rezultati runaa pasi par sevi, turniros domine NHL speletaji. Tadi khl, del klubi NHL spriedzi un atrumus izturetu labi ja 30 speles. Tas ari viss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-03 20:45, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: nu bet NHL nav antidopinga noteikumi jāievēro, tāpēc var piļīt ķīmiju iekšā cik var

eiropā līgām kas ir zem IIHF un WADA, ir grūtāk
Nu gluži tā nav. Profesionālajā hokejā pēdējo ~5 gadu laikā ir ķērušies klāt pie dopinga jautājuma daudz nopietnāk un arī testēšanas gadījumu noteikumi kļūst plašāki. Beigu beigās, vēl pavisam nesen Šmitu no Vegasas uz 20 mačiem nobanoja par aizliegto vielu lietošanu.

Un NHL nekad nav bijis ATĻAUTS DOPINGS. Kaut kāda antidopinga sistēma viņiem bija jau labu laiku, ik pa laikam kādu arī noķēra. Cita lieta, ka tā bija viņu pašu (NHL un NHLPA) izveidota sistēma, kas bija daudz, daudz, daudz pielaidīgāka (gan testu, gan aizliegto vielu) pret sportistiem, ja salīdzina ar WADA prasībām atbilstošo sistēmu.
, 2018-10-03 22:04, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: nu bet NHL nav antidopinga noteikumi jāievēro, tāpēc var piļīt ķīmiju iekšā cik var

eiropā līgām kas ir zem IIHF un WADA, ir grūtāk
Var uzdot klasisko jautājumu. Kāpēc, kad OS piedalās NHL spēlētāji uzvarētāji vienmēr ir NHL bāzētās komandas un vienīgā OS, kuru pēc PSRS sabrukuma uzvarējusi Krievija ir olimpiāde, kurā nebija NHL? OS dopings cauri neiet. Par to savulaik pārliecinājies ne viens vien latvietis un arī Nhl spelētaji, kam bijis par daudz kā aizliegta. Tas pats ovečkina partneris Bekstrēms. Jāatcerās, ka 1992. gadā uzvarēja NVS izlase, kuras rindās bija arī leitis Kasparaitis, baltkrievs un pāris ukraiņi.
, 2018-10-03 22:37, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Var uzdot klasisko jautājumu. Kāpēc, kad OS piedalās NHL spēlētāji uzvarētāji vienmēr ir NHL bāzētās komandas un vienīgā OS, kuru pēc PSRS sabrukuma uzvarējusi Krievija ir olimpiāde, kurā nebija NHL? OS dopings cauri neiet. Par to savulaik pārliecinājies ne viens vien latvietis un arī Nhl spelētaji, kam bijis par daudz kā aizliegta. Tas pats ovečkina partneris Bekstrēms. Jāatcerās, ka 1992. gadā uzvarēja NVS izlase, kuras rindās bija arī leitis Kasparaitis, baltkrievs un pāris ukraiņi.
Izlasot šo komentāru sanāca uzreiz atgriezties 20 gadu vecā pagātnē... Nagano, kur NHL arī debitēja OS, ZAmerikas profi nemaz pirmajā trijniekā netika.
, 2018-10-03 22:50, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Izlasot šo komentāru sanāca uzreiz atgriezties 20 gadu vecā pagātnē... Nagano, kur NHL arī debitēja OS, ZAmerikas profi nemaz pirmajā trijniekā netika.
Kāds sakars ar ZA. NHL piešprice bija visiem. Tajā skaitā uzvarētajiem čehiem, kuriem kā paši atzīst lielākā daļa panākuma pieder Hašekam - NHl vārtsargam un sudraba medaļniekiem krieviem, kam vienīgais ne-NHL spēlētajs ir rezerves vārtsargs. Komentāra jēga bija tāda, ka Ābrama domas ir galgī gi garam - ka KHl vienlīdzspēcīgs/spēcīgāks par NHL, ka Krievija ir hokeja varenākā valsts un ka NHL uzvar tikai pateicoties dopingam, jo NHL spēlētaji paši piedalās OS un tur iziet tās pašas pārbaudes, kuras Eiropas līgās spēlējošie, pārkāpumi atklāti tiek abās pusēs, bet tāpat uzvar komandas, kuras nav Ābrama favorīte - Krievija.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
1

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.