Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" un Aikels strādā pie astoņu gadu līguma

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" un Aikels strādā pie astoņu gadu līguma
Zemgus Girgensons, Džeks Aikels un Raiens O`Railijs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" jau mēnesi veic pārrunas ar uzbrucēja Džeka Aikela nometni par līguma pagarināšanu. Apspriestais termiņš – astoņi gadi.

"Mēs sarunājamies un turpinām sarunāties," komentējot situāciju, sacīja Džeka Aikela aģents Pīters Fišs. "Varu pateikt, ka mēs vēlamies Džeku un Džeks vēlas palikt Bufalo," iepriekš preses konferencē norādīja kluba īpašnieks Terijs Pegula. Tagad viņš par situāciju nevēlas izteikties, vien norādot, ka ir nosaukts termiņš, līdz kuram notiks pārrunas. Ja neizdosies vienoties, būs jāgaida nākamā vasara.

Kā norāda situācijai tuvu stāvoši avoti, Bufalo "Sabres" un Aikels veic pārrunas par līgumu, kas stieptos astoņu gadu garumā – tas ir Nacionālās hokeja līgas maksimālais termiņš. Sarunas sākušās pirms aptuveni mēneša un turpinās vēl šodien, šajā laikā sperti vairāki soļi uz priekšu.

Aikelam vēl ir spēkā jaunpienācēja līgums uz vienu sezonu, kurā viņš saņems 925 tūkstošus dolāru. Ja nebūs parakstīta vienošanās, centra uzbrucējs kļūs par ierobežoti brīvo aģentu. Tas viņam ļaus uzklausīt citu komandu piedāvājumus, taču Bufalo "Sabres" varēs tos pielīdzināt un paturēt hokejistu. Turklāt piedāvājumu izteikšana citas komandas spēlētājiem ir milzīgs retums.

Konors Makdeivids, kurš 2015. gadā tika izvēlēts pirms Aikela, pirms mēneša pagarināja līgumu ar Edmontonas "Oilers", vienojoties par 100 miljoniem astoņos gados. Tādējādi komandas kapteinis, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par MVP, sezonā saņems 12,5 miljonus, kļūstot par vislabāk atalgoto spēlētāju līgā.

Pagājušās sezonas sākumu Aikels izlaida, jo treniņā cieta sadursmē ar Zemgu Girgensonu un iedzīvojās savainojumā, bet tas netraucēja kļūt par rezultatīvāko Bufalo "Sabres" hokejistu – 57 punkti 61 spēlē. Centrs guva 24 vārtus.

Tomēr sezonas noslēgumā Aikels piedzīvoja dārgu fiasko. Ja viņš iekļūtu starp desmit rezultatīvākajiem spēlētājiem, tad nopelnītu divu miljonu bonusu. Tomēr ar 0,934 punktiem vidēji spēlē Aikels palika 11. vietā. Pēdējā dienā viņu apsteidza Leons Draizaitls no Edmontonas "Oilers" – 0,939 punkti.

Izmantotie resursi:
https://www.apnews.com/

     [+] [-]

, 2017-08-03 12:21, pirms 7 gadiem
Ar Zemgu vēl nogaida. Skatās kas paliks pāri, kad visi līgumi būs noslēgti?

     [+] [-]

, 2017-08-03 13:09, pirms 7 gadiem
backstab rakstīja: Ar Zemgu vēl nogaida. Skatās kas paliks pāri, kad visi līgumi būs noslēgti?
Visi RFA ir noslēgti, domājams, ka tuvākajās dienās arī būs skaidrība par Zemgu. Visticamāk noslēgs līgumu, jo savādāk diezvai viņš būtu ticis aizsargāts expansion draftā.

     [+] [-]

, 2017-08-03 14:45, pirms 7 gadiem
backstab rakstīja: Ar Zemgu vēl nogaida. Skatās kas paliks pāri, kad visi līgumi būs noslēgti?
noteikti, ka noslēgs līgumu līdz treniņnometnes sākumam, bet līdz tam iespējams Sabres menedžments ar Zemgus aģentu diskutē par algas ciparu. pag. sezonā Zemgus alga bija $$ 1 150 000, šogad varētu būt mazliet lielāka.