Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Veterāns Torntons izvēlas algas samazinājumu un palikšanu "Sharks"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Veterāns Torntons izvēlas algas samazinājumu un palikšanu "Sharks"
Džo Torntons
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Sanhosē "Sharks" pagarinājis līgumu ar centra uzbrucēju Džo Torntonu, un veterāns nākamajā sezonā saņems piecus miljonus dolārus, kas ir par trim miljoniem mazāk nekā iepriekš.

Pagājušajā vasarā veterāns Džo Torntons kļuva par brīvo aģentu un uzklausīja vairāku komandu piedāvājumus, tomēr beigās lēma par labu līguma pagarināšanai ar Sanhosē "Sharks". Šovasar nebija nekādu šaubu, ka viņš atgriezīsies Kalifornijā, un līguma noslēgšana bija tikai laika jautājums. Puses vienojās par vienu gadu un pieciem miljoniem, līgumu parakstot centra uzbrucēja 39. dzimšanas dienā.

"Skaidrs, ka bija dažas komandas, kuras zvanīja un izrādīja interesi, taču pateicu savam aģentam/brālim, ka šogad gribu klusumu, jo vēlos atgriezties Sanhosē. Tas nebija nekāds noslēpums kopš pagājušās sezonas beogām. Uzskatu, ka šī komanda kļūst tikai labāka un labāka. Sanhosē ceļš pretī panākumiem ir atvērts, un tā ir laba sajūta," teica Torntons, kurš samierinājās ar trīs miljonu algas samazinājumu, lai komanda varētu piesaistīt palīgus.

Viņš bija gatavs pieņemt vēl mazāku līgumu, ja Sanhosē "Sharks" izdotos vienoties ar centra uzbrucēju Džonu Tavaresu, tomēr viņš izvēlējās atgriešanos dzimtajā pusē un septiņu gadu un 77 miljonu līgumu ar Toronto "Maple Leafs".

Aizvadītā sezona Torntonam beidzās 23. janvārī, kad viņš savainoja labās kājas ceļgalu. Vēl pirms tam viņš savainoja krusteniskās saites. Tomēr veselības problēmas nerada bažas – veterāns norādīja, ka treniņnometnei būs gatavs par visiem 100 procentiem. Iepriekšējo sezonu viņš sāka piesardzīgi, bet pabeidza labā formā, noslēdzošajās 28 spēlēs gūstot 11 vārtus un pievienojot 15 rezultatīvas piespēles.

Torntons ir 16. rezultatīvākais spēlētājs NHL vēsturē un pārliecinoši rezultatīvākais starp tiem, kuri joprojām dodas laukumā – viņš aizvadījis 1493 spēles, sakrājot 1427 punktus. Sagaidāms, ka nākamajā sezonā viņš kļūs par 19. hokejistu, kurš aizvadījis vismaz 1500 mačus. Starp tiem, kuri joprojām spēlē, Torntona tuvākais sekotājs ir viņa ilggadējais partneris Patriks Marlo ar 1129 punktiem, bet Aleksandram Ovečkinam ir 1122 punkti.

Tāpat Sanhosē "Sharks" pagarināja līgumu ar čehu centru Tomāšu Hertlu, kurš katrā no nākamajām četrām sezonām saņems 5,625 miljonus dolāru. Ja iepriekš viņš cīnījās ar traumām, tad pagājusī sezona Hertlam bija labākā karjerā – viņš guva 22 vārtus un sakrāja 46 punktus. Savukārt Stenlija kausa izcīņā 24 gadus vecais hokejists desmit mačos izcēlās ar sešiem vārtiem un deviņiem punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/thornton-re-sign...

  -1 [+] [-]

, 2018-07-03 08:49, pirms 6 gadiem
Leģenda! Krišjāņa Barona dubultnieks!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 13:07, pirms 6 gadiem
Ja iepriekš viņš cīnījās ar traumām, tad pagājusī sezona Hertlam bija labākā karjerā – viņš guva 22 vārtus un sakrāja 46 punktus -atkārtoti rezzultatīvākā nevis rezultatīvākā. Arī 15./16. sezonā bija 46 punkti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja