Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Otrajā dienā - "klusums pirms vētras"

Otrajā dienā - "klusums pirms vētras"
Zenons Konopka (Nr. 28)
Foto: AP/Scanpix

Otrā Nacionālās hokeja līgas (NHL) brīvo aģentu tirgus diena pagāja vairāk vai mazāk mierīgi, jo no nosacītajiem "elites rangiem" pie jaunām komandām tika tikai divi spēlētāji – Metjū Lombardi un Pavels Kubina.

Otrā Nacionālās hokeja līgas (NHL) brīvo aģentu tirgus diena tika aizvadīta visai mierīgi. Komandas, pēc pirmās dienas ažiotāžas ir nomierinājušās un sākušas izvērtēt gan pirmās dienas darījumus, gan tirgus situāciju kopumā, gan izplānot komandas turpmāko darbību šajā tirgū. Līdz ar to, kā jau tas ir vienmēr, pašlaik sāksies nevis maciņu biezuma cīņas starp klubiem, bet raksturu un pārliecināšanas cīņas starp spēlētāju aģentiem un klubu menedžeriem.

Savukārt atgriežoties pie jau noslēgtajiem darījumiem, jāsaka, ka izceļami ir vairāki. Vispirms jau Tapmabejas "Lightning" vienošanās ar aizsargu Pavelu Kubinu (2 gadi, 7.7 miljoni), kuram būs jāaizstāj uz Filadelfijas "Flyers" aizmainītais Andrejs Mezarošs. Jau pašlaik eksperti prognozē čehu aizsargam vadošo lomu komandas aizsardzībā, jo kopā ar Matiasu Olundu un Viktoru Hedmanu viņiem būs jāveido "Bolts" aizsardzības galvenie nocietinājumi.
Otrais vērā ņemamais līgums tika noslēgts starp uzbrucēju Metjū Lombardi un Nešvilas "Predators" komandu (3 gadi, 10.5 miljoni). Aizvadītajā sezonā Lombardi bija viens no "atslēgas spēlētājiem" Fīniksas "Coyotes" rindās, jo regulārajā sezonā kļuva par otro rezultatīvāko "koijotu" spēlētāju (78 mačos 19+34), bet izslēgšanas spēlēs bija rezultatīvākais (7 mačos 1+6). "Predators" no viņa gaida ne sliktāku spēli, jo vēl vairāk tāpēc, ka iepriekšējā sezonā "plēsoņām" ar uzbrukumu bija visai bēdīgi (18. vieta līgā gūto vārtu ziņā).

Tāpat visai labu darbu ir padarījuši Toronto "Maple Leafs" vadītāji, jo prata savā komandā noturēt jauno talantu Nikolaju Kuļominu (2 gadi, 4.7 miljoni), kurš aizvadītajā sezonā bija piektais rezultatīvākais vienības uzbrucējs (78 spēlēs 16+20). Iepriekš bija pavīdējušas runas, ka Nikolajs varētu atgriezties Krievijā, pie tam par tādu naudu, ko "Maple Leafs" nevarētu pārtrumpot, taču, iespējams, tas bija tikai veikls spēlētāja aģenta blefs, lai noslēgtu labāku līgumu.

Visbeidzot nevar nepieminēt Ņujorkas "Islanders" un Kolorado "Avalanche" darbošanos tirgū.
Vakardien "Isles"noslēdza līgumus ar četriem spēlētājiem, no kuriem zināmākie ir aizsargs Milans Jurčina un "policists" Zenons Konopka. Jurčina iepriekšējo sezonu pavadīja Vašingtonas un Kolumbusas komandās 44 mačos tikdams pie septiņiem (1+6) punktiem. "Capitals" vadība jau plānoja Slovākijas Olimpiskās izlases spēlētāju atgūt atpakaļ, taču "Islanders" bija ātrāki. Savukārt Zenons Konopka bija aizvadītās sezonas aktīvākais kauslis, 74 mačos iesaistoties 36 kautiņos (12-15-9).
Savukārt "Avalanche" noslēdza līgumus pat ar septiņiem hokejistiem, to skaitā bija arī vairāki zināmi uzvārdi – Kails Kvinsijs, Daniels Viniks un arī Džons Greiems, kurš savā laikā bija ASV Olimpiskās izlases vārtsargs, bet iepriekšējo sezonu pavadīja AHL.

Izmantotie resursi:
forecaster.ca


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-03 13:15, pirms 14 gadiem
Islanders parakstīja līgumu arī ar Ītonu,līdz ar to divi neslikti aizsargi bet protams ar to nepietiks...
, 2010-07-03 15:22, pirms 14 gadiem
Vašingtonā atbrīvojas aizsarga vieta, lielākas iespējas Sotniekam
, 2010-07-03 15:38, pirms 14 gadiem
PrinC1t rakstīja: Vašingtonā atbrīvojas aizsarga vieta, lielākas iespējas Sotniekam
Jā jā noteikti
Neiazmirsti, ka Jurčina nemaz nebija pamatsastāva spēlētājs...
, 2010-07-03 16:04, pirms 14 gadiem
edze rakstīja: Jā jā noteikti
Neiazmirsti, ka Jurčina nemaz nebija pamatsastāva spēlētājs...
Jurčina bija pārliecinošs pamatsastāva vecis, taču šī sezona savainojumu un maiņu dēļ (WSH-CBJ-WSH) dēļ viņam bija tāda visai samocīta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-03 17:57, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jurčina bija pārliecinošs pamatsastāva vecis, taču šī sezona savainojumu un maiņu dēļ (WSH-CBJ-WSH) dēļ viņam bija tāda visai samocīta.
Sezonas sākumā jā... Bet kad komandai pievienojās Korvo un no fārma uzplauka jaunais Karlsons, tad sezonas beigās arī ja viņš būtu vesels, tad grūti viņam būtu nostiprināties stabilā pamatsastāva pozīcijā... Protams, ņemot vērā kā Budro mainīja sastāvus uz spēlēm, tad spēlēt gan būtu ticis... Rotācijā priekšā Slounam Erskinam un Alzneram jau būtu kā 7. aizsargs...
, 2010-07-03 18:16, pirms 14 gadiem
edze rakstīja: Sezonas sākumā jā... Bet kad komandai pievienojās Korvo un no fārma uzplauka jaunais Karlsons, tad sezonas beigās arī ja viņš būtu vesels, tad grūti viņam būtu nostiprināties stabilā pamatsastāva pozīcijā... Protams, ņemot vērā kā Budro mainīja sastāvus uz spēlēm, tad spēlēt gan būtu ticis... Rotācijā priekšā Slounam Erskinam un Alzneram jau būtu kā 7. aizsargs...
Kā būtu ja būtu... bet bija tā, ka Jurčina varēja nospēlēt vien +/- pusi sezonas, līdz ar to normāla spēlēšana nemaz nesanāca (ar visiem atlabšanas posmiem).
, 2010-07-03 18:23, pirms 14 gadiem
A kas ar Kuldu?
Karsums,Sotnieks,Dārziņš un kas te vel uz NHL taisijas,kas ar tiem?
, 2010-07-03 18:56, pirms 14 gadiem
nice
, 2010-07-03 18:56, pirms 14 gadiem
bilde ar labā
, 2010-07-03 19:54, pirms 14 gadiem
dinamofans2 rakstīja: A kas ar Kuldu?
Karsums,Sotnieks,Dārziņš un kas te vel uz NHL taisijas,kas ar tiem?
Viņi nav brīvie nhl aģenti... Cik es esmu dzirdējis vini uz teniņnometni braukšot!
, 2010-07-07 20:07, pirms 14 gadiem
NHL iekarotājs ';
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
1

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.