Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kā "Blues" atgūsies pēc smagās neveiksmes iepriekšējā finālspēlē?

Kā "Blues" atgūsies pēc smagās neveiksmes iepriekšējā finālspēlē?
Džordans Biningtons pēc nomainīšanas iepriekšējā mačā. Foto: AP/Scanpix

Šonakt 3:00 Sentluisā tiks aizvadīta Stenlija kausa izcīņas finālsērijas ceturtā spēle, kurā Bostonas “Bruins” centīsies panākt 3-1 vadību, bet Sentluisas “Blues” ļoti nepieciešama uzvara, lai panāktu neizšķirtu sērijā.

Pirms pāris dienām Sentluisā norisinājās pirmā finālspēle kopš 1970. gada, un “Blues” komandai tā sanāca liela izgāšanās. Tika zaudēts ar 2:7, jau 21. minūtē nokļūstot iedzinējos ar 0:4, un spēles vidū pēc piekto vārtu ielaišanas tika nomainīts vārtsargs Džordans Biningtons, kas notika pirmoreiz šajā sezonā.

Biningtonam šī ir pirmā pilnā sezona NHL, un līdz šim viņš bija spēlējis lieliski. Tagad viņam būs jātiek galā arī ar psiholoģisko pārbaudījumu, atgriežoties vārtos pēc tikai 14 no 19 metienu atvairīšanas. “Blues” svarīgi būs arī tas, kā izdosies spēle mazākumā. Sērijas trešajā mačā Bostona realizēja visus četrus vairākumus, turklāt paveica to salīdzinoši ātri.

NHL apskatnieki tieši izvairīšanos noraidījumiem min kā “Blues” prioritāti gaidāmajā mačā, taču reizē arī jāņem vērā, ka sērijas trešajā spēlē “Blues” bija pat mazāk soda minūšu nekā pretiniekiem. Bostonai beidzot savu varējumu parādīja pirmā maiņa, kas fināla pirmajās divās spēlēs bija salīdzinoši pieticīga, bet Sentluisā jau piemeta pretinieku vārtus pilnus. Trīs punktus guva Patrīss Beržerons, bet ar 1+3 izcēlās aizsargs Torijs Krugs.

Krugs pēc spēles gan nebija pārāk apmierināts ar savā virzienā piesauktajiem salīdzinājumiem ar Bostonas leģendāro aizsargu Bobiju Oru: “Viņš ir iespējams visu laiku dižākais hokejists, kurš atstājis vislielāko iespaidu uz šo spēli. Īsti nevaru sevi salīdzināt ar viņu jebkurā veidā vai kategorijā.”

Tikmēr “Blues” hokejisti Breidens Šenns un Vladimirs Tarasenko vakardienas treniņā pārsteidza medijus, kad, atnākot uz interviju, abi netīšām nogāza plāksnītes ar saviem uzvārdiem, par ko abi gardi pasmējās, lai gan pirms nieka 24 stundām bija cietuši pamatīgu sakāvi hokeja laukumā.

“Spēle beidzās vakar,” teica Tarasenko. “Zinu, ka līdzjutēji nav apmierināti, un arī mēs neesam apmierināti, taču mums ir ātri jātiek tam pāri un jau jādomā par nākamo spēli. Sērijas ceturtā spēle būs ar ļoti milzīgu nozīmi. Mums ir iespēja panākt sērijā izlīdzinājumu, un šobrīd domājam tikai par to.”

"Blues" šonakt sagaidīs atpakaļ sastāvā uzbrucēju Oskaru Sundkvistu, kuram iepriekšējais mačs bija jāizlaiž diskvalifikācijas dēļ. Tieši Sundkvists ir viens no "Blues" mazākuma brigādes dalībniekiem, un viņa iztrūkums komandai bija labi izjūtams.

Jāpiemin, ka “Blues” vēl nekad nav uzvarējusi Sentluisā NHL finālspēlē. Trijos finālos, kuros komanda piedalījās pirms 50 gadiem, tika ciesti tikai zaudējumi – gan izbraukumā, gan savā laukumā.

Stenlija kausa fināla grafiks

DatumsLaiksSpēleRez.
28. maijs3:00Bruins – Blues4:2
30. maijs3:00Bruins – Blues2:3 P
2. jūnijs3:00Blues – Bruins2:7
4. jūnijs3:00Blues – Bruins
7. jūnijs3:00Bruins – Blues
10. jūnijs3:00Blues – Bruins
13. jūnijs3:00Bruins – Blues

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2019-06-03 21:02, pirms 5 gadiem
DOmāju ka būs neizšķirts sērijā!!
, 2019-06-03 21:45, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: DOmāju ka būs neizšķirts sērijā!!
Domāt tu vari, bet pēc šīs spēles lāči būs viena soļa attālumā no kausa!
, 2019-06-04 03:44, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: DOmāju ka būs neizšķirts sērijā!!
, 2019-06-04 03:44, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: Domāt tu vari, bet pēc šīs spēles lāči būs viena soļa attālumā no kausa!
, 2019-06-04 06:12, pirms 5 gadiem
Blues nospēlēja gudri prieks par uzvaru, jāuzvar viesos un sērija jānoslēdz mājās!!
, 2019-06-04 06:47, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: Domāt tu vari, bet pēc šīs spēles lāči būs viena soļa attālumā no kausa!
Nu tev pašam, kaut kā galīgi nesagāja ar domāšanu!
, 2019-06-04 06:47, pirms 5 gadiem
Domāju kausu pacels Bostona, bet es uzliku uz šodienas spēli ka Sentluisa paņems...
, 2019-06-04 06:56, pirms 5 gadiem
4-2 blues vinn
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.