Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL piedāvā aizvadīt neklātienes draftu jau jūnija sākumā

Andrejs Siliņš

NHL piedāvā aizvadīt neklātienes draftu jau jūnija sākumā
2019. gada NHL drafta pirmais numurs Džeks Hjūzs. Foto: nhl.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība informējusi klubus par ideju aizvadīt jauno spēlētāju izvēles ceremoniju jeb draftu virtuālajā vidē un darīt to nevis vēlāk, bet gluži pretēji - jau jūnija sākumā.

Ierasts, ka vispirms tiek noslēgtas sezonas, un tikai tad klubiem ir jārezervē tiesības uz jaunajiem hokejistiem. Šogad bija ieplānots draftu Kanādas pilsētā Monreālā aizvadīt 27. un 28. jūnijā pēc Latvijas laika. Tagad sezona apturēta un tiek plānoti scenāriji, kā to novest līdz galam vēlāk, kas liktu domāt arī par drafta pārcelšanu uz vēlāku laiku, kā to, piemēram, domā darīt Nacionālā basketbola asociācija (NBA).

Tomēr NHL vadība šobrīd iestājusies par pilnīgi pretējo - draftu aizvadīt krietni ātrāk. Līga vēlas sākt drafta procesu jau 5. jūnijā un, tā kā regulārā sezona vēl nav noslēgta, secība, kādā komandas izvēlētos, tiktu noteikta pēc situācijas tabulā tajā brīdī, kad sezona pārtraukta. Lai noorganizētu drafta loteriju, līga ņemtu vērā procentuālo punktu sadalījumu uz sezonas pārtraukšanas brīdi.

"Pastāv sarežģījumi, taču perfekta risinājuma nav. Uzskatām, ka drafta aizvadīšanai jūnijā ir vairāk priekšrocību. Iespējams, šobrīd klubi pat būtu gatavāki draftam, nekā tad, ja tas notiktu rudenī," sacīja NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs. Drafta notikšana jau tagad ļautu atbrīvoties no papildus starpsezonā paredzēta svarīga notikuma pārplānošanas uz vēlāku laiku.

Gan amerikāņu futbola līga (NFL), gan sieviešu NBA (WNBA) aizvadīja draftus neklātienē.

Izmantotie resursi:
https://www.nbcsports.com/

     [+] [-]

, 2020-05-03 13:35, pirms 4 gadiem
Un sezonu izspēlēt plysteišanā