Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Bruins" ceturto reizi sezonā pieveic "Senators", "Penguins" 15 uzvaru sērija beigusies

"Bruins" ceturto reizi sezonā pieveic "Senators", "Penguins" 15 uzvaru sērija beigusies
Marks Metots un Tailers Seigins cīņā par ripu
Foto:AFP/Scanpix

Bostonas „Bruins” joprojām bez Kaspara Daugaviņa šonakt aizvadīja maču pret latviešu uzbrucēja bijušo komandu Otavas „Senators” un izcīnīja uzvaru 3:2. Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi Artūra Kuldas pārstāvētā Vinipegas „Jets” (2:5 pret „Islanders”), kā arī savu 15 uzvaru sēriju pārtraukusi Pitsburgas „Penguins”, ar 1:4 piekāpjoties Bufalo „Sabres”.

„Bruins” šonakt savu vārtu drošību bija uzticējuši Kazahstānā dzimušajam vārtsargam Antonam Hudobinam, taču jau spēles trešajā minūtē viņu pārspēja Kolins Grīnings, izmantojot haosu „Bruins” aizsardzības zonā. „Senators” savu pārsvaru gan nenoturēja ilgi, jo jau divu minūšu laikā Krejči un Seigins panāca 2:1 „Bruins” labā. Spēle norisinājās ļoti ātrā tempā (periodā kopā izdarīti 40 (!) metieni), taču turpinājumā vārtsargi savas pozīcijas nosargāja.

Otrajā periodā joprojām bija vērojams ļoti ātrs hokejs, taču rezultāts nemainījās līdz pat trešā perioda trešajai minūtei, kad pauzes laikā tiesnešiem bija iespēja pārbaudīt video atkārtojumu un secināt, ka minūti iepriekš ripa tomēr bija pabijusi „Bruins” vārtos, taču izlēkusi ārā tik ātri, ka neviens to nebija pamanījis.

Pēc Jaromīra Jāgra pievienošanās „Bruins” uzvirmoja runas, ka viņš, visticamāk, ieviesīs izmaiņas Krejči uzbrucēju maiņā, taču uzvaru šonakt nodrošināja tieši šī maiņa, kad trešā perioda 11. minūtē Nātans Hortons bija pirmais pie ripas pēc Milana Luciča izdarītā metiena.

Spēle tā arī noslēdzās ar 3:2, un tā bija jau ceturtā „Bruins” uzvara šosezon pār Otavas komandu, visas reizes gan uzvarēts tikai ar minimālu pārsvaru (2:1, 3:2, 2:1 un tagad atkal 3:2). Šajā spēlē kopā tika izdarīti 97 metieni („Bruins” – 50, „Senators” – 47), bet viens pats Tailers Seigins pamanījās veselas 12 reizes patraucēt „Senators” vārtsarga Lēnera sirdsmieru.

Diezgan pamatīgu darvas pilienu „Bruins” medus mucā ielika Patriks Beržerons, kuram otrā perioda vidū neveiksmīgi pa galvu trāpīja Grīninga elkonis. Beržerons, kurš savā NHL karjerā jau trīsreiz piedzīvojis smadzeņu satricinājumu, spēli pameta un laukumā neatgriezās.

Iginlam pirmie vārti, „Penguins” uzvaru sērija pārtraukta

Džeroms Iginla pirmā perioda 14. minūtē vairākumā sagaidīja lielisku Krisa Kunica piespēli, kuru pārvērta savos pirmajos gūtajos vārtos „Penguins” rindās. Tiesa, tā ir viena no retajām pozitīvajām lietām, ko „Penguins” var pastāstīt par šo spēli, jo turpinājumā NHL 25. vietas īpašniece Bufalo „Sabres” diezgan pārliecinoši ar 4:1 apspēlēja „Penguins”, pārtraucot viņu 15 uzvaru sēriju, turklāt „Sabres” rindās jau ceturto spēli pēc kārtas nebija viņu rezultatīvākā spēlētāja Tomasa Vaneka.

Šī bija pirmā spēle šosezon, kuru „Penguins” aizvadīja bez sava līdera un kapteiņa Sidnija Krosbija. Ne tā pati veiksmīgākā spēlē arī vārtsargam Tomašam Vokūnam, kurš atvairīja tikai deviņus no 13 metieniem un tika nomainīts otrā perioda sākumā. Līdz ar to „Penguins” palika divu uzvaru attālumā no NHL rekorda (17 uzvarētām spēlēm pēc kārtas), taču saglabā pārliecinošu pirmo vietu Austrumu konferencē.

Kuldas „Jets” zaudē Ņujorkā, „Islanders” ielaužas play-off zonā

Vinipegas „Jets” joprojām rezervē tur Latvijas aizsargu Artūru Kuldu un joprojām krāj zaudējumus. Šonakt viņi ar 2:5 piekāpās „Islanders” vienībai, kura ar šo uzvaru pacēlusies uz astoto vietu Austrumu konferencē. Lai arī divi aizsarga Pola Postmā vārti otrā perioda sākumā ļāva „Jets” atrasties vadībā ar 2:1, līdz perioda beigām „Islanders” vadību jau bija pārņēmuši. Savukārt trešajā periodā „Jets” centās atspēlēties, bet divas minūtes pirms spēles beigām iekrita pretuzbrukumā, un Mets Molsons panāca 4:2. Minūti vēlāk NHL šās sezonas otrs labākais vārtu guvējs Džons Tavaress (23 vārti) iedzina „Jets” tukšajos vārtos arī pēdējo, piekto naglu, un „Islanders” uzvarēja ar 5:2, pirmo reizi izcīnot uzvaru ar vārtsargu, kuru nesauc Jevgēņijs Nabokovs (vārtus sargāja 22 gadus vecais Kevins Polins).

"Jets" šis bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas, taču viņi saglabā vadību Dienvidaustrumu divīzijā. Šonakt savstarpēju spēli aizvadīja arī viņu tuvākie sekotāji "Capitals" un "Hurricanes", no kuriem pārāki ar 5:3 izrādījās pirmie. 2+1 šajā spēlē Ovečkinam, taču Niklass Bekstrēms izdarīja veselas četras rezultatīvas piespēles.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Senators-Bruins2:3
Jets-Islanders2:5
Capitals-Hurricanes5:3
Sabres-Penguins4:1
Panthers-Lightning3:2 PM
Avalanche-Predators1:3
Kings-Coyotes1:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2013-04-03 07:03, pirms 11 gadiem
, 2013-04-03 07:31, pirms 11 gadiem
UN kāpēc "Jets" marinē Kuldu?!
, 2013-04-03 07:55, pirms 11 gadiem
TAs jau kautkas liidziigs run & gun tipa speelei Ko raada GSW, tikai uz hokeja laukuma. 97metieni 60minuutees, psc.
, 2013-04-03 08:04, pirms 11 gadiem
Hudobins ir krievu vārtusargs.
, 2013-04-03 08:25, pirms 11 gadiem
Vislabākais būtu, ja Daugaviņš iemestu izšķirošo pret savu bijušo komandu!
Bet ir tā kā ir un viņš pat nespēlē!
, 2013-04-03 08:27, pirms 11 gadiem
Ew bet Ovečkins ir atpakaļ 2goli šonakt..... priekssss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 09:34, pirms 11 gadiem
Šeit ir Daugaviņa pirmā bilde Bruins kreklā (pievienoju skrīnšotu).

Photo by nhlbruins • Instagram
';
, 2013-04-03 09:41, pirms 11 gadiem
Twitter'ī nu jau publicēta vēl viena bilde- Daugaviņš Bruins formā jau laukumā. ';
, 2013-04-03 09:44, pirms 11 gadiem
Pagaidām viss jau ir labi, bet līdz ko atgriezīsies Kriss Kelijs Daugaviņš sēdēs.
, 2013-04-03 10:16, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Twitter'ī nu jau publicēta vēl viena bilde- Daugaviņš Bruins formā jau laukumā.
Tā ir pirms spēles ne ???
, 2013-04-03 10:39, pirms 11 gadiem
žirga88 rakstīja: Tā ir pirms spēles ne ???
Jap, no pirmsspēles iesildīšanās.
, 2013-04-03 11:20, pirms 11 gadiem
Bez Krosbija Pitsburga izskatījās diezgan nevarīga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 12:45, pirms 11 gadiem
No nesenās spēles. Semins pret M. Stālu spēlē bungas --> i.imgur.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 14:03, pirms 11 gadiem
[quote kharlamovs_333
Ok par Ovie,bet ko viņš var zināt par Kovie atliek nobrīnīties.
Labi ka vēl aizsardzībā nav jāliek.


[/quote]
ieprieksejos 2 gadus vins bija devils trenera paligs
, 2013-04-03 14:16, pirms 11 gadiem
Ovi tieši labajā malā tagad ir atvēries, jo kļuvis daudzveidīgāks. Jā lielākā daļa golu ir no kreisās malas, bet tas tāpēc, ka lielākā daļa golu ir PP - 12. Pēdējās spēles skatoties, viņš manevrē pa šīm malām (1 uzbrukumu nāk pa vienu malu, nākamo pa 2. malu), kas sarežģī pretenieku komandas aizsardzību, jo vairs nevar pielikt klāt Čaru, lai visu spēli skraida pakaļ. Ovi kļuvis daudzpusīgāks, vienlīdz ērti jūtas abās malās un tāpēc goli nāk. Pirms tam viņš tur marinējās visu spēli pa savu kreiso malu un gaidīja, kad kāds ripu atmetīs pa sitienam, vai taisīja jau sen visam NHL zināmās kustības.
kharlamovs 333 rakstīja: Nesen bija vēl viena pērle no Outsa. Pamācība Biļiļidinovam kā un kur jāliek Ovie,Kovie,ja neliks,tad Rus neapspēlēs ASV un Can.
Panākumu atslēga gaužām vienkārša,gan Kovie,gan Ovie jāliek uzbrukuma labajā malā. Tad viss,triumfs un fanfāri.
Ok par Ovie,bet ko viņš var zināt par Kovie atliek nobrīnīties.
Labi ka vēl aizsardzībā nav jāliek.

Smieklīgākais ka lielako daļu vārtu Ovie gūst kreisajā malā ar vantaimeriem.
Iespējams trenera darbs nav Outsa lieta. Moš labāk lai mēģina sevi citā arodā.
, 2013-04-03 17:07, pirms 11 gadiem
Virsnieks rakstīja: liidz teviim vinjam 300 gadus veel augt
Tu domā līdz stemkosam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
6

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.