Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcers mēģinās izcīnīt pirmo uzvaru jaunā trenera vadībā

Balcers mēģinās izcīnīt pirmo uzvaru jaunā trenera vadībā
Rūdolfs Balcers vārtu priekšā pret Tampabejas "Lightning". Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt tiks aizvadītas astoņas spēles, un vienā no tām piedalīsies arī Rūdolfs Balcers. Pulksten 0:00 pēc Latvijas laika latvieša pārstāvētā Otavas “Senators” izbraukumā tiksies ar Floridas “Panthers”.

Šajā sezonā Otava 65 spēlēs ir izcīnījusi 49 punktus, atrodoties ne tikai pēdējā vietā Austrumu konferencē, bet arī visā līgā. Savukārt Florida ar 67 punktiem 64 spēlēs ieņem 12. vietu un no kārotās Austrumu konferences “wild card” zonas atpaliek desmit punktus, kur ar 77 punktiem 65 spēlēs atrodas Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas “Penguins”.

Šī būs trešā “Senators” un “Panthers” tikšanās reize šajā sezonā. Abas iepriekšējās spēles norisinājās pagājušā gada novembrī, un abās uzvaru svinēja Floridas vienība. Pirmā spēle norisinājās “Panthers” arēnā, kur “Senators” piekāpās ar 1:5, kaut gan spēja izvirzīties vadībā ar 1:0. Neveiksmīga bija otrā trešdaļa, kad tika ielaisti pieci vārti, kamēr lielisku spēli aizvadīja Floridas vārtsargs Džeimss Raimers, kurš atvairīja 34 pretinieku metienus.

Otrā spēle tika aizvadīta Otavā, bet “Senators” neprata izmantot savu līdzjutēju un mājas arēnas priekšrocības, piedzīvojot rezultatīvu zaudējumu ar 5:7. Četras rezultatīvas piespēles šajā spēlē nopelnīja Floridas debitants Juho Lammiko, kurš šajā sezonā ir izcēlies ar sešiem (0+6) punktiem 40 spēlēs. Pēdējo spēli NHL Lammiko aizvadīja 15. janvārī. Otavas vienībā ar 2+1 atzīmējās nu jau bijušais kluba spēlētājs Mets Dušeins, kurš tika aizmainīts uz Kolumbusas “Blue Jackets”. Savukārt Balcers nespēlēja nevienā no spēlēm, jo vēl nebija piedzīvojis savu debiju Nacionālajā hokeja līgā.

Rūdolfs Balcers, kurš šosezon piedzīvoja debiju NHL, 20 spēlēs ir izcīnījis sešus (3+3) punktus, lietderības koeficientu -2 un četras soda minūtes, vidēji uz ledus esot 10:51 minūtes. Savukārt Amerikas Hokeja līgā (AHL), pārstāvot Otavas fārmklubu Belvilas "Senators", izcēlies ar 28 (15+13) punktiem 38 spēlēs un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Otavas klubs, kurš pēdējā laikā ir piedzīvojis lielas sastāva pārmaiņas, aizmainot trīs komandas līderus Dušeinu, Marku Stounu un Raienu Dzingelu, mēģinās pārtraukt septiņu zaudēto spēļu sēriju. Vakar piedzīvojot debiju kā “Senators” galvenajam trenerim, Marks Krofords zaudēja līgas līdervienībai Tampabejas "Lightning" ar 1:5.

Rakstu sagatavoja “Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas” dalībnieks

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-03-04 01:44, pirms 5 gadiem
Balcers zvērs jau ceturtie vārti

  -2 [+] [-]

, 2019-03-04 02:39, pirms 5 gadiem
Pie tam šoreiz- UZVARAS vārti
Vinam komandā esot iesauka LATVIAN ZWERYUGA