Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pitsburga grauj "Rangers", Makdeivids pārtrauc Edmontonas neveiksmju sēriju

Pitsburga grauj "Rangers", Makdeivids pārtrauc Edmontonas neveiksmju sēriju
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā septīto uzvaru pēc kārtas guva Pitsburgas „Penguins”, kas Ņujorkā ar 7:2 sagrāva „Rangers”. Savukārt no septītā zaudējuma pēc kārtas izvairījās Edmontonas „Oilers”, viesos ar 3:1 pieveicot Arizonas „Coyotes”, un visos trīs vārtu guvumos piedalījās Konors Makdeivids, bet „Canucks” debitants Eliass Petešons guva savu pirmo „hat-trick” NHL.

Pitsburgas „Penguins” pēc 0:0 pirmajā periodā spēles otrā perioda pirmo 12 minūšu laikā nodemonstrēja savu lieliski uzņemto tempu, iemetot Henrika Lundkvista vārtos trīs ripas un panākot 3:0. ”Rangers” izdevās vienus vārtus ātri atgūt, taču drīz vien sekoja arī Pitsburgas ceturtais vārtu guvums. Trešajā periodā Pitsburgai vēl pa vārtiem iemeta arī komandas līderi Jevgeņijs Malkins un Sidnijs Krosbijs, nokārtojot komandas uzvaru ar 7:2.

„Rangers” Lundkvistu nomainīja pēc sestajiem ielaistajiem vārtiem, un viņam šī spēle sanāca pavisam neveiksmīga, jo „Penguins” nemaz neuzbruka tik bieži – Lundkvists atvairīja tikai 12 no 18 pretinieku metieniem. Pitsburgai seši spēlētāji guva pa diviem punktiem, viņu vidū arī Malkins un Krosbijs. „Penguins” līdz ar to pacēlusies uz ceturto vietu Austrumu konferencē.

Savu zaudējumu sēriju tikmēr pārtrauca „Oilers” vienība, viesos ar 3:1 apspēlējot „Coyotes”. Edmontona gan atkal pirmā nonāca iedzinējos, taču otrā perioda sākumā vācu hokejists Leons Draizaitls ar atkārtotu metienu dabūja ripu vārtos, bet 27. minūtē Draizaitls ar pārtvertu ripu izkārtoja izgājienu viens pret vienu Konoram Makdeividam, kurš bija precīzs un guva, kā izrādījās uzvaras vārtus. Makdeivids vēlāk iemeta ripu arī tukšos vārtos, nokārtojot sev trīs punktu spēli (2+1), kamēr Draizaitlam 1+1.

„Sharks” viesos ar 5:4 sarūpēja „Avalanche” sesto zaudējumu pēc kārtas, un Sanhosē uzvarā ļoti lielu lomu spēlēja Brents Bērnss un Džo Pavelski, kuri katrs iemeta pa vārtiem un izdalīja trīs rezultatīvas piespēles. Savukārt papildlaiks bija nepieciešams Otavā, kur vietējā „Senators” pamatlaika izskaņā izglābās pret „Canucks”, bet beigās tomēr zaudēja ar 3:4. Uzvaras vārti zviedru debitanta Eliasa Petešona rēķinā, viņam līdz ar to nokārtojot savas NHL karjeras pirmo „hat-trick”. Kopumā viņam šosezon jau 22 vārti 37 spēlēs.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Senators-Canucks3:4 PRed Wings – Flames3:5
Rangrs-Penguins2:7Stars-Devils5:4
Sharks-Avalanche4:5Coyotes-Oilers1:3

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2019-01-03 10:16, pirms 5 gadiem
Krosbijam 50.punkts sezonā, bet Makdeivids nu arī ir pārsniedzis 60 punktus.
, 2019-01-03 11:59, pirms 5 gadiem
Gudro vismaz trīs reizes viens pret Hovardu aizgāja uz neērto pusi un neguva vārtus, bet tik un tā četri punkti (1+3) spēlē.
Kolorado forša atspēlēšanās, tomēr rezultātu neizdevās izlīdzināt.
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
10

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.