Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nīlanderam pirmie vārti šosezon, Toronto divas reizes izlaiž pārsvaru un zaudē Minesotai

Nīlanderam pirmie vārti šosezon, Toronto divas reizes izlaiž pārsvaru un zaudē Minesotai
Vārtsargs Maikls Hačinsons debitēja Toronto rindās. Foto: Scanpix

Toronto "Maple Leafs" divas reizes izvirzījās vadībā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā pret Minesotas "Wild", taču piedzīvoja zaudējumu ar 3:4.

Pagāja vien septiņas sekundēs kopš spēles sākuma, kad Mičels Marners izlauzās pie „Wild” vārtiem, un ar metienu no neērtas puses atklāja rezultātu, atkārtojot „Maple Leafs” franšīzes 1932. gada rekordu – 0:1. Piecas minūtes vēlāk Marners kopā ar komandas biedru Džonu Taveresu aizslidoja pretuzbrukumā un izdarīja piespēli, Tavaress atgrieza ripu atpakaļ, un Marneram atlika trāpīt tukšos vārtos no šaurā leņķa, ko viņš arī izdarīja – 0:2.

Neveiksmīgs mača sākums neizjauca Minesotas plānus – viesu hokejisti turpināja mest pa vārtiem, pārbaudot Maikla Hačinsona modrību. Vārtsargam tā bija pirmā spēle Toronto rindās, jo šo sezonu viņš uzsaka Floridas „Panthers”, kur aizvadījis četrus mačus. Savā jaunajā komandā 28 gadus vecais kanādiešu vārtsargs ielaida pirmos vārtus pirmā perioda vidū – Čarlijs Koils izcīnīja ripu vārtu priekšā, un iemeta to augšējā stūrī – 1:2

Drīzumā laba iespēja panākt izlīdzinājumu bija Zakam Parisē, kurš bloķēja pretinieku metienu un vienatnē izslidoja pret vārtsargu, taču šoreiz leņķis bija pārāk šaurs, lai sanāktu kaut kas bīstams. Savukārt, trešdaļas pēdējā minūtē jau Patriks Marlo varēja palielināt Toronto pārsvaru - uzbrucējs palika vienatnē vārtu priekšā, sagaidīja piespēli un meta, taču lieliski nospēlēja uz NHL Zvaigžņu spēli ievēlētais vārtsargs Devans Dubniks, un rezultāts nemainījās. Lai gan pēc 20 minūtēm „Maple Leafs” bija vadībā, Minesotai piederēja pārsvars metienos 19:9.

Īsi pēc otrās trešdaļas sākumā „Wild” palika mazākumā, kas tika veiksmīgi izturēts. Uzreiz pēc piektā spēlētāja iziešanas no noraidīto soliņa viesiem izdevās labs pretuzbrukums, kura laikā sekoja metiens pa Hačinsona vārtiem. Kanādietis ripu atvairīja, taču pazaudēja to no redzesloka, bet ieraudzīja par vēlu, jo pēc Miko Koivu metiena tā jau lidoja precīzi augšējā stūrī – 2:2.

Spēles vidū Viljams Nīlanders apbrauca vārtus un meta Dubnikam virs pleca – 2:3, gūstot pirmos vārtus šosezon. Nākamajā uzbrukumā „Wild” bija iespēja panākt izlīdzinājumu, bet ripa pēc Kunina metiena trāpīja pa vārtu pārliktni. Tomēr ilgi nebija jāgaida, jo drīz aizsargs Džereds Sperdžens iemeta ripu Hačinsonam starp kājsargiem – 3:3. Trešdaļas beigās Toronto trešo reizi mačā spēlēja vairākumā, taču divu minūšu laikā tuvāk ceturtajām vārtu guvumam bija „Wild” – Ēriks Fers aizslidoja pretuzbrukumā un trāpīja pa vārtu stabu.

Trešajā periodā Minesota pirmo reizi izvirzījās vadībā – Toronto neveiksmīgi uzsaka uzbrukumu un zaudēja ripu savā zonā, Koils piespēlēja Parisē, kurš šo iespēju izmantoja, un no tuvās distances panāca – 4:3. Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām „Maple Leafs” mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un vienā epizode ripa trāpīja pa "Wild" vārtu stabu, taču mačs noslēdzās ar Minesotas minimālo uzvaru - 4:3.

Nacionālā hokeja līga, 3. decembris

Wild – Maple Leafs 4:3 (1:2; 2:1; 2:0)
Vārti: 0:07 Marners (Brauns, Tavaress) 0:1, 5:38 Marners (Tavaress, Heinsijs) 0:2, 9:10 Koilss (Kunins, Sperdžens) 1:2, 25:09 Koivu (Sperdžens, Parisē) 2:2, 28:16 Nīlanders (Metjūzs, Dermots) 2:3, 29:36 Sperdžens (Grinveis, Nīderaiters) 3:3, 44:21 Parisē (Koils) 4:3
Metieni: 34:41
Soda minūtes: 10:4
Vārtsargi: Dubniks - Hačinsons

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -1 [+] [-]

, 2019-01-04 00:10, pirms 5 gadiem
Girgensonam trauma.

''Zemgus Girgensons is week-to-week with an upper-body injury.''

  -1 [+] [-]

, 2019-01-04 00:50, pirms 5 gadiem
Puika karmu sačakarējis, nedabūs nekādu līgumu

  +1 [+] [-]

, 2019-01-04 08:55, pirms 5 gadiem
Vispār līgumu jau ir dabūjis, vairāk kā 6mil. Sezonā uz ja nemaldos piecām vai sešām sezonām.

     [+] [-]

, 2019-01-04 11:01, pirms 5 gadiem
Nu Hačinsons nav ķērājs... atsit priekša, izlaiž starp kājām (tie ir kīpera goli) stabila AHL vētrtība, bet ne vairāk.... pie "lielajiem puikiem" čalim nav ko īsti darīt! Patiesībā spēle bija mācībgrāmata kā ar labu aizardzību (Wild ir 2. labākā aizardzība līgā aiz Nešvilas) var neitralizēt labu uzbrukumu.