Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nīlanders pēdējā brīdī vienojas par jaunu līgumu ar "Maple Leafs"

Nīlanders pēdējā brīdī vienojas par jaunu līgumu ar "Maple Leafs"
Viljams Nīlanders. Foto: PA Images / Scanpix

Zviedru hokejists Viljams Nīlanders, kurš līdz šim jaunajā sezonā tā arī nav spēlējis, pēdējā brīdī panācis vienošanos ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Toronto "Maple Leafs" par jaunu līgumu - nākamajās sešās sezonās hokejists saņems nepilnus 42 miljonus dolāru.

22 gadus vecais Nīlanders pēc trim pilnām sezonām NHL aizvadītajā vasarā kļuva par ierobežotu brīvo aģentu. Sarunas par jaunu līgumu ar klubu ieilga un Nīlanders pat riskēja ar visas sezonas izlaišanu, vismaz NHL līmenī. Lai šosezon dotos laukumā, līgums bija jāparaksta līdz sestdienas pēcpusdienai, pulksten 17 pēc vietējā laika. Pēdējā brīdī Nīlanders arī lika parakstu uz jaunā līguma ar "Maple Leafs". Tas paredz, ka hokejists nākamo sešu sezonu laikā kopumā saņems 41,77 miljonus dolāru.

"Maple Leafs" draftēja Nīlanderu ar astoto kārtas numuru 2014. gada jūnijā. Pirmajās trīs sezonās komandas sastāvā uzbrucējs aizvadīja 185 spēles, guva 48 vārtus un atdeva 87 rezultatīvas piespēles. Pagājušajā sezonā Nīlanderam 82 mačos 20 vārti un 41 piespēle, bet septiņās Stenlija kausa izcīņas spēlēs vieni vārti un trīs piespēles.

Ja Nīlanders nebūtu parakstījis līgumu noteiktajā termiņā, šajā sezonā NHL viņš spēlēt nevarētu. Jau no septembra Nīlanders uzturēja sevi formā, trenējoties kopā ar Zviedrijas elites līgas komandu AIK.

"Maple Lefs" šonakt spēlēja pret "Wild" (5:3), bet komandai par Nīlandera līguma parakstīšanu tika paziņots īsi pirms mača.


, 2018-12-02 11:03, pirms 5 gadiem
Vismaz! Savādāk būtu marinējis savas prasmes Avangard..
, 2018-12-02 12:51, pirms 5 gadiem
Toronto tīri labi arī bez viņa gāja.
, 2018-12-02 14:09, pirms 5 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Toronto tīri labi arī bez viņa gāja.
Bet punktu krājums Nīlainderam ir diezgan patīkams skaitlis. Labāk lai paliek NHL
, 2018-12-02 14:13, pirms 5 gadiem
Gandrīz pusi no līguma summas džeks iecels pirmajās divās sezonās. (nākamsezon base salary 700k, bonusos 8,3 ļimončiki)
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
4

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
25

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.