Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tavaress noraidījis krietni ienesīgāku piedāvājumu no ''Sharks'', izvēloties atgriešanos mājās

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Tavaress noraidījis krietni ienesīgāku piedāvājumu no ''Sharks'', izvēloties atgriešanos mājās
Džons Tavaress (vidū)
Foto: NHL

Vakar tika noslēgts līdz šim skaļākais darījums NHL starpsezonā, kad ilggadējais Ņujorkas ''Islanders'' kapteinis Džons Tavaress noslēdza septiņu gadu līgumu ar Toronto ''Maple Leafs'' 77 miljonu dolāru vērtībā. Kanādietis atklāj, ka, domājot par karjeras nozīmīgāko pavērsienu, divas dienas nav izgājis no mājas.

''Šo lēmumu bija smagi sagremot, tas bija ļoti grūts,'' atzīst Džons Tavaress, ''tās dienas un stundas, ko pavadīju, domājot par savu nākotni, bija liels izaicinājums man pašam, bet uzskatu, ka izdarīju pareizo izvēli. Divas dienas neizgāju no mājas.''

Tiesa, Kanādas hokejists šobrīd varēja atrasties citur - Sanhosē ''Sharks'' piedāvājusi Tavaresam septiņu gadu un 91 miljona vērtu līgumu: ''Noraidīt ''Sharks'' piedāvājumu bija grūti, tomēr uzskatu, ka esmu izdarījis pareizo izvēli. Negribu vairs domāt par to, kā iznāktu, ja būtu pieņēmis citu lēmumu,'' pārliecināts ir Tavaress.

Taču Toronto varēja piedāvāt ko vairāk par naudu. Tavaress ir dzimis un uzaudzis Ontārio štata pilsētā Misisogā, kas atrodas vien aptuveni 30 kilometrus no Toronto. ''Kad biju bērns, ''Maple Leafs'' bija mana mīļākā komanda. Tagad sāku atkal sajust šīs emocijas, sajūtas, gluži kā tad, kad bērnībā fanoju par komandu,'' atklāj Tavaress.

2009. gada drafta pirmais numurs visu līdzšinējo NHL karjeru ir pavadījis Ņujorkas ''Islanders'' komandā, pēdējās piecas sezonas pildot arī kapteiņa pienākumus. 669 regulārās sezonas spēlēs Tavaress sakrājis 621 (272+349) punktu, bet izslēgšanas spēles izdevies sasniegt vien trīsreiz, pēdējās divas sezonas komandai paliekot ārpus Stenlija kausa izcīņas.

Tavaress atklāj, ka arī komandas neveiksmes bijis spēcīgs faktors komandas maiņai: ''Pēc sezonas vilšanās un rūgtums par sezonu nedaudz pārgāja, un tad arī sāku saprast, ka šis varētu būt īstais brīdis nozīmīgam pavērsienam manā karjerā. Ticu ''Maple Leafs'' komandai un visai organizācijai - jutu, ka tas [pievienošanās Toronto] būtu pareizi.'' Lēmums gan Džonam nav bijis viegls - aiz muguras deviņas sezonas ''Islanders'' kreklā. ''Pamest ''Islanders'' ir viena no grūtākajām lietām, ko man jebkad nācies darīt - visa Ņujorkas komanda, organizācija, fani man nozīmē ļoti daudz un ir padarījuši mani par to, kas es šobrīd esmu,'' saka Tavaress.

''Kad Ņujorka mani draftēja, viņi man noticēja. Vienmēr saņēmu atbalstu, kas bija nepieciešams,'' savu līdz šim vienīgo NHL komandu slavē Tavaress, ''darīju visu, kas bija manos spēkos, lai palīdzētu komandai. Man nav ko nožēlot. Tikai vēlos, kaut būtu varējis izdarīt vēl vairāk. Kā komandas līderis nespēju sniegt lieliskajam fanu pulkam to, ko viņi bija pelnījuši.''

Izmantotie resursi:
TSN
NHL

     [+] [-]

, 2018-07-02 20:12, pirms 6 gadiem
Toronto viņš pelnīs vairāk naudas. Viņš ir lielākā zvaigzne lielākajā hokeja tirgū pasaulē. No reklāmām vien viņš iegūs desmitiem miljonu dolāru, kurus viņš Sanhosē nekad neiegūtu. Turklāt, noteikti, liela motivācija ir arī jauna komanda ar lielisku nākotni, kā arī tas, ka viņš dzimis un uzaudzis Toronto, gribējis šajā komandā spēlēt kopš bērna kājas. Labu viņam un Maple Leafs veiksmi. Un arī Islanders veiksmi, jo, lai gan nesmuki sanāk, izvēli var saprast.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-02 21:17, pirms 6 gadiem
Nekas nevar būt labāks hokejistam kā piepildīt savu "childhood dream"! Kā saka nauda naudai, bet tādas lietas kā spēlēt komandā par kuru esi bērībā fanojis, ir kā jeņķi saka, "priceless" un tapēc Tavaresu var saprast, ka paņēma nevis biezāku naudas žuksni, bet piepildija savu bērnības sapni!

     [+] [-]

, 2018-07-03 09:38, pirms 6 gadiem
Bērnības sapnis, nenovērtējams...