Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Nīlam neizdodas vienoties ar Vegasu, uzbrucējs karjeru turpinās ''Flames''

Nīlam neizdodas vienoties ar Vegasu, uzbrucējs karjeru turpinās ''Flames''
Džeimss Nīls
Foto: Geoff Burke/USA Today Sports/Sipa/Scanpix

Apstiprinājušās baumas par pieredzējušā uzbrucēja Džeimsa Nīla komandas maiņu starpsezonā - pēc vienas sezonas Vegasas ''Golden Knights'' sastāvā Nīls pārcelsies uz Kalgarī ''Flames'', ar ko noslēdzis ilgtermiņa līgumu.

30 gadus vecais Džeimss Nīls pēdējās divas sezonas spēlējis Stenlija kausa finālos, taču abas reizes palicis bešā - 2016./17. gadā kanādietis bija viens no Nešvilas ''Predators'' līderiem, savukārt gadu vēlāk veda cīņā NHL debitanti Vegasas ''Golden Knights''.

Pirms aizvadītās sezonas Nīls tika uzskatīts par Vegasas centrālo figūru, tomēr, lai arī bija visai rezultatīvs - 44 (25+19) punkti 71 spēlē - pilnībā uz sevi liktās cerības neattaisnoja, pirmo vijoli komandā spēlējot citiem hokejistiem. Nīls piedalījās arī 20 Stenlija kausa izcīņas mačos, kur guva sešus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles partneriem.

Pēc sezonas Nīla aģents vēstīja, ka uzbrucējs karjeru labprāt turpinātu Vegasā, tomēr, ja līdz brīvo aģentu tirgus sākumam netiks panākta vienošanās, Nīls, visticamāk, darbu meklētu citur. Tas arī noticis - kanādietis karjeru turpinās Kalgari ''Flames'', noslēdzot piecu gadu līgumu. Ik sezonu Nīla kontā ieripos 5,75 miljoni dolāru.

''Flames'' sastāvu papildinājusi arī ar amerikāņu uzbrucēju Dereku Raienu, ar ko noslēgts trīs gadu līgums 9,4 miljonu dolāru vērtībā. Raiens, kurš savulaik spēlējis arī Ungārijas čempionātā, šogad aizvadīja labāko NHL sezonu karjerā. Karolīnas ''Hurricanes'' rindās Raiens 80 mačos guva 15 vārtus un izdalīja 23 rezultatīvas piespēles partneriem, kas ir labākie rādītāji uzbrucēja NHL karjerā.

Izmantotie resursi:
TSN


, 2018-07-02 18:06, pirms 6 gadiem
Aptuveni pēc Dereka Raiena līguma var nojaust cik ir vajadzīgs, lai arī Zemgum sezonā būtu aptuveni 3miljoni $ ! 35-40 punkti !
, 2018-07-03 12:32, pirms 6 gadiem
valcha rakstīja: Aptuveni pēc Dereka Raiena līguma var nojaust cik ir vajadzīgs, lai arī Zemgum sezonā būtu aptuveni 3miljoni $ ! 35-40 punkti !
Raienam ir 31 gads. Tomašam Hertlam no Sanhosē ir 24 gadi (Girgensonam arī), 30 līdz 46 punktu sezonas un nākamais līgums par 5,6 miljoniem sezonā.
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Šilovs pirms ''Canucks'' mača nosūtīts atpakaļ uz AHL

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''. Šilovs gan nosūtīts atpakaļ uz AHL.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
138

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.