Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pavelska trīs punkti pasniedz "Sharks" vadību 2-0, "Blues" uzvar papildlaikā

Rolands Eliņš

Pavelska trīs punkti pasniedz "Sharks" vadību 2-0, "Blues" uzvar papildlaikā
Džo Pavelskis mirkli pēc vārtu guvuma
Foto: AP/Scanpix

Sentluisas „Blues” ar pagarinājumā izrautu uzvaru 4:3 panāca izlīdzinājumu sērijā pret Dalasas „Stars”, kamēr Nešvilas „Predators” sērijā pret „Sharks” nonākusi iedzinējos ar 0-2.

„Blues” sērijas pirmajā spēlē zaudēja ar 1:2, turklāt izšķirošos vārtus ielaida tikai 56. minūtē. Arī šodien Sentluisa nokļuva iedzinējos, jo „Stars” guva vārtus jau ceturtajā minūtē, taču šoreiz „Blues” uzreiz sniedza atbildes triecienu – Patriks Berjlunds ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī noslēdza ātro uzbrukumu trīs pret divi, bet jaunais aizsargs Džoels Edmundsons astotajā minūtē guva savus otros vārtus NHL karjerā. Viņš īstajā brīdī pieslēdzās uzbrukumam, kuru iesāka Dalasas aizsargs Jona Klinberja kļūda, laicīgi neizmetot ripu no zonas.

Līdz perioda beigām „Blues” panāca arī 3:1, izmantojot francūža Antuāna Rusela noraidījumu, un „Stars” izšķīrās par vārtsargu maiņu, jo Kari Lehtonens no pirmajiem pieciem metieniem bija atvairījis tikai divus... „Stars” turpinājumā uzbruka vairāk, taču Patriks Eliots Sentluisas vārtos spēlēja pārliecinoši un tika galā ar 31 metienu no 34. Vienreiz gan viņš kļūdījās un nepamanīja, ka ripa palikusi nepiespiesta tieši starp viņa slidām, taču nenoreaģēja arī „Stars” uzbrucēji, un pārsvars 3:1 tika noturēts līdz pat trešajam periodam.

„Stars” uzbrucēji toties trešajā periodā izrāva neizšķirtu – zviedru debitants Matiass Janmarks milzu ātrumā aiztraucās izgājienā viens pret vienu un pārliecinoši realizēja savu iespēju, bet 156 sekundes pirms pamatlaika beigām Džeimijs Bens iedabūja vārtos arī neizšķirtu nesošo ripu. Papildlaikā Dalasai bija vairāk iespēju izraut uzvaru, taču atkal iegāza Rusela noraidījums. Dalasa šajā mačā saņēma desmit soda minūtes, un sešas no tām bija vienam pašam Ruselam. Tas noveda pie Sentluisas uzvaras vārtiem 71. minūtē, kad pieredzējušais Deivids Bekess bija prasmīgākais „Stars” vārtu priekšā, tiekot pirmais pie Anti Niemi atsistās ripas.

Neizšķirts līdz ar to novērojams visās otrās kārtas sērijās, izņēmot „Sharks” un „Predators” duelī, kur ar 2-0 vadībā izvirzījusies Sanhosē vienība. Šonakt „Sharks” svinēja uzvaru ar 3:2, kurā visi vārti tika gūti pēdējā 21 minūtē. Vēl 58. minūtē rezultāts bija 1:1, taču to mainīja Džo Pavelskis, pirmais tiekot pie Nešvilas vārtsarga Pekas Rinnes atsistās ripas.

Pavelskis palīdzēja noorganizēt arī Džo Torntona vārtu guvumu pēdējā minūtē, kad pretinieku vārti bija tukši, un šajā spēlē 31 gadu vecajam amerikāņu uzbrucējam trīs punkti (1+2). Kopumā septiņās "play-off" spēlēs Pavelskis savācis jau desmit punktus (6+4). Nešvila pēdējās sekundēs vienus vārtus gan vēl atguva, kad savu otro rezultatīvo piespēli šajā mačā nopelnīja šveicietis Romāns Jozi, taču uzvarētāju tas vairs nemainīja.

Teicamu maču Sanhosē vārtos aizvadīja Mārtins Džounss, kurš atvairīja 37 no 39 pretinieku metieniem, kamēr Rinnem bija krietni mazāk darba – pa viņa vārtiem statistikā fiksēti 24 metieni. „Sharks” konferences finālā nav spēlējusi kopš 2011. gada, bet kopumā kluba 25 gadu ilgajā vēsturē konferences finālu aizsniegusi trīs reizes, visas trīs reizes gan zaudējot, un Stenlija kausa finālā „Sharks” vienība vēl nav piedalījusies. Savukārt Nešvila cenšas sasniegt savu pirmo konferences finālu kluba vēsturē un sēriju turpinās savā laukumā.

Stenlija kausa izcīņas otrā kārta

RietumiRez.AustrumiRez.
Blues-Stars1:1Lightning-Islanders1:1
Sharks-Predators2:0Capitals-Penguins1:1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -1 [+] [-]

, 2016-05-02 09:33, pirms 8 gadiem
Sharks neviens neapturēs!

  -2 [+] [-]

, 2016-05-02 09:58, pirms 8 gadiem
SJ-PIT fināls.

  -2 [+] [-]

, 2016-05-02 10:23, pirms 8 gadiem
elgarz rakstīja: SJ-PIT fināls.
Ko tu sapo puisīt..

Sharks-Capitals fināls un tas jau pirms 2 gadi bij zināms ka šogad tāds fināls būs.!

     [+] [-]

, 2016-05-02 10:39, pirms 8 gadiem
Kudziis rakstīja: Ko tu sapo puisīt..

Sharks-Capitals fināls un tas jau pirms 2 gadi bij zināms ka šogad tāds fināls būs.!
Tad jau redzēsi šmurgulīt.

  -2 [+] [-]

, 2016-05-02 12:48, pirms 8 gadiem
Fināls: Tampa Bay- Dallasa