Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Armijam pirmais "hat-trick" karjerā, Ovečkins turpina rakstīt vēsturi

Andrejs Siliņš

Armijam pirmais "hat-trick" karjerā, Ovečkins turpina rakstīt vēsturi
Joels Armija un komandas biedri "Madison Square Garden" arēnā. Foto: AFP / Scanpix

Naktī uz sestdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pimro "hat-trick" karjerā guva somu uzbrucējs Joels Armija, kurš palīdzēja Monreālas "Canadiens" ar 4:2 apspēlēt Ņujorkas "Islanders".

Joels Armija šajā sezonā līdz šīs nakts spēlei kopumā bija guvis četrus vārtus, bet šonakt teju vai dubultoja savu rēķinu. 25 gadus vecais soms otrās trešdaļas beigās pirmo reizi izvirzīja "Canadiens" vadībā cīņā pret "Rangers" (2:1), pēdējās trešdaļas ievadā panāca divu vārtu pārsvaru un 37 sekundes pirms mača beigām noformēja savu pirmo NHL karjeras "hat-trick", pieliekot punktu mājinieku cerībām uz atspēlēšanos - "Canadiens" svinēja panākumu ar 4:2. 2011. gada drafta 16. numuram Armijam (izvēlējās "Sabres") un Monreālas komandai tā bija otrā uzvara pēc kārtas, bet ņujorkiešiem tikmēr jau trešā neveiksme pēc kārtas un ceturtā pēdējās piecās spēlēs.

Četrus gadus jaunākais Armijas tautietis Sebastians Aho ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli sekmēja Karolīnas "Hurricanes" ceturto uzvaru pēc kārtas. Šoreiz ar 5:2 sakauta Sentluisas "Blues", kam tas bija trešais zaudējums pēdējās piecās spēlēs. Kevins Heiss guva savus pirmos vārtus Vinipegas "Jets" uniformā pēc tam, kad nonāca tur maiņas darījumā no "Rangers", un palīdzēja savai jaunajai komandai ar 5:3 mājās uzveikt sīvāko konkurenti par trešo vietu Rietumu konferencē Nešvilas "Predators".

Markuss Sorensens iemeta divus vārtus Sanhosē "Sharks" labā, palīdzot ar 4:3 savā laukumā pieveikt Kolorado "Avalanche". Otro uzvaru divās šīs sezonas savstarpējās spēlēs gan nodrošināja Džo Pavelskis, kurš pēdējās trešdaļas vidū vairākumā guva ceturtos vārtus. Rietumu vicelīdere nav spējusi uzvarēt divas spēles pēc kārtas kopš februāra vidus - pēdējās astoņās spēlēs uzvarām allaž sekojuši zaudējumi. Tagad "Sharks" to centīsies labot, pirmdienas naktī mājās uzņemot "Blackhawks".

Krievu superzvaigzne Aleksandrs Ovečkins guva savus 45. vārtus sezonā, palīdzot Vašingtonas "Capitals" ar 3:1 izbraukumā Bruklinā pieveikt Ņujorkas "Islanders". Čempiones kapteinis nu kļuvis par pirmo spēlētāju NHL vēsturē, kurš vismaz desmit sezonās guvis vismaz 45 vārtus. Divās no trim savstarpējām spēlēm šosezon uzvaras svinējusi "Capitals" un abas reizes izbraukumos. Tabulā abām vienāds punktu skaits - "Islanders" ir ceturtie, kamēr "Caps" piektie Austrumu konferencē.

Septīto spēli sezonā, neielaižot nevienus vārtus, aizvadīja Marks Andrē Flerī, kurš atvairīja visus 34 pretinieku metienus un ļāva "Golden Knights" ar 3:0 sakaut Anaheimas "Ducks". 34 gadus vecajam Flerī šī bija 55. sausā spēle karjerā un 11. tāda spēle Lasvegasas komandas rindās. Rietumu konferences priekšpēdējai vietai Anaheimai šis bija piektais zaudējums pēc kārtas, bet Vegasas komanda izcīnīja trešo panākumu pēdējās trīs spēlēs.

NHL regulārā sezona, 2. marts

SpēleRezultāts
Sabres - Penguins4:3 P
Devils - Flyers3:6
Islanders - Capitals1:3
Rangers - Canadiens2:4
Hurricanes - Blues5:2
Jets - Predators5:3
Ducks - Golden Knights0:3
Sharks - Avalanche4:3

     [+] [-]

, 2019-03-02 09:16, pirms 5 gadiem
Stabīla vērtība Vašingtonai

     [+] [-]

, 2019-03-02 09:23, pirms 5 gadiem
Pēc raksta,Canadiens, spēlēja ar abiem Ņujorkas klubiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-03-02 10:04, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Kā jau vaiākkārt esmu rakstījis- Ovi labākais golu metējs nhl vēsturē.
Bail iedomāties ja tāds Ovi un Crosby spēlētu Grecka laikā, tur punktu būtu vairāk, Ovi pat tagad ir iespējams golos apdzīt Grecki, nu redzēs cik ilgi viņš spēlēs hoki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-03-02 10:39, pirms 5 gadiem
Ko kepkas te muld kā pa ķešu?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-03-02 11:37, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Apdzīt grecki praktiski nav iespējams jo kā gan var apdzīt keksu kurš pirms kaut kādiem tur 40 gadiem lasīja 215 punktus sezonā. Īstenībā nhl jau sen vajadzēja padomāt par to kā to spēlētāju ēru nodalīt jo nav godī ka mūsdienu spēlētāji kuri reāli ir labāki par grecki nevarēs viņu apiet tikai tāpēc ka greckim lūk trāpījās nhl šķidrie laiki kur katrs otrais lasīja 200 punktus sezonā.
Tīrākie meli un manipulācija !..

     [+] [-]

, 2019-03-02 12:59, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Īstenībā tas variants kā nodalīt ēras jau ir atrasts un to atrada krievi. Padomju laikos bija padomju līga, 90 gados RHL un tagad KHL. Un spēlētāju statistika šajās ērās nekur neiet kopā. KHL vēsturē šobrīd labākais ir Mozakins, RHL bija savi varoņi un padomju līgā savi. Bet amerekāniem un kanādiešiem prāta mazāk un tie visu vienā katlā jauc, tos kas bija pirms 100 gadiem ar tiem kas tagad spēlē.
Krievi nodala ēras? Muldēt nevajag Krievi vienmēr skaita kopā medaļas ko savākusi PSRS izlase kopā ar Krievijas izlasi - jeb tikai klubiem jānodala ēras? Un, kā tad NHL būtu jānodala tās ēras? Pēc desmitgadēm? Pēc paplašināšanās? Tad jau no pagājušā gada Ovečkinam jauna ēra, jo maitas NHL paplašinājās. Un tas, ko tu tur stāsti par "katrs otrais pelnīja 200 punktus sezonā" - stāsti tālāk savas pasakas - Greckis ir vienīgais, kas savācis 200 punktus sezonā (4 reizes) un tikai 1 hokejists, izņemot Grecki ir savācis 190+ punktus - Lemjē. Kur tev katrs otrais?

     [+] [-]

, 2019-03-02 13:00, pirms 5 gadiem
badža rakstīja: Bail iedomāties ja tāds Ovi un Crosby spēlētu Grecka laikā, tur punktu būtu vairāk, Ovi pat tagad ir iespējams golos apdzīt Grecki, nu redzēs cik ilgi viņš spēlēs hoki
Tad abi divi ļoti iespējams beigtu karjeru krietni agrāk, jo a)Grecka ērā bija mazāk attīstīta medicīna b)laukuma spēlētāju sargi bija švakāki c) viņiem būtu tāds pats ekipējums kā Greckim - tātad nebūtu ultra modernas slidas, nūjas utt. d)hokejs bija daudz agresīvāks un pilnāks ar netīriem paņēmieniem kā tagad.