Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flyers" somu uzbrucējam Lehterem izvirzīta apsūdzība par kokaīna pirkšanu

Agris Suveizda

"Flyers" somu uzbrucējam Lehterem izvirzīta apsūdzība par kokaīna pirkšanu
Jori Lehtere. Foto: AP/Scanpix

Vakar Somijas pilsētā Tamperē notika tiesas sēde, kurā Nacionālās hokeja līgas komandas Filadelfijas "Flyers" uzbrucējs Jori Lehtere oficiāli tika apsūdzēts kokaīna pirkšanā. Sportists gan joprojām noliedz vainu un ir gatavs tiesāties, lai sevi attaisnotu.

Baumas par to, ka Lehtere varētu būt iesaistīts lielākā grupējumā, kas izplatījis divus kilogramus kokaīna, parādījās jau septembrī, bet vakar somu hokejistam tika oficiāli izvirzīta apsūdzība. Viņš tiek turēts aizdomās par astoņu gramu kokaīna pirkšanu no 2018. gada jūnijā un jūlijā, kā arī par mēģinājumu iegādāties vēl vienu gramu 2018. gada maijā.

Prasītāju puse vēlas, lai Lehterem tiktu piespriests piecu mēnešu nosacītais cietumsods. Pašam spēlētājam tiesas sēdi nevajadzēja apmeklēt klātienē. Lehtere ar "Flyers" palīdzību izplatīja paziņojumu, joprojām noliedzot savu vainu: "Kā esmu sacījis kopš paša sākuma, šīs apsūdzības pret mani nav patiesas un es tikšu attaisnots. Pagaidām man nav nekā cita sakāma."

Kā raksta Philly.com, Lehtere policijai atzinis, ka pazīst divus vīriešus, pret kuriem arī ir izvirzītas apsūdzības, bet noliedz, ka būtu pircis no viņiem narkotikas. Lehtere atzīst, ka savulaik samaksājis sešus tūkstošus eiro, lai vienam no šiem vīriešiem palīdzētu tikt vaļā no narkotiku atkarības. "No manas puses tā bija labdarība. Jutu, ka šādi rīkoties ir pareizi," sacījis Lehtere.

Somu uzbrucēju 2008. gadā trešajā kārtā ar 65. kopējo numuru draftēja Sentluisas "Blues", taču Nacionālajā hokeja līgā viņš debitēja tikai pēc sešiem gadiem. Pirmajās divās sezonās viņa alga bija 2,75 miljoni ASV dolāru gadā, bet tad viņš ar "Blues" parakstīja trīs gadu līgumu par 14,1 miljonu dolāru. Gadu vēlāk Lehtere gan tika iesaistīts maiņas darījumā, kurā Breidens Šenns nokļuva "Blues". Lehteres rezultativitāte ik sezonu ir kritusies: debijas sezonā viņš 75 spēlēs sakrāja 44 (14+30) punktus, bet pirmajā sezonā "Flyers" sastāvā viņa rēķinā 62 mačos bija vien astoņi (3+5) punkti. Šosezon Lehtere 24 spēlēs ticis pie trim (1+2) punktiem, 16 soda minūtēm un negatīvas lietderības -5.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/us-...
Flyers’ Jori Lehtera charged in Finnish drug...