Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tompsons izrauj "Ducks" uzvaru Dalasā

Andrejs Siliņš

Tompsons izrauj "Ducks" uzvaru Dalasā
Neits Tompsons pārspēj Kari Lehtonenu
Foto: AP/Scanpix

Pie devītās uzvaras jaunajā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonā naktī uz sestdienu tika Anaheimas "Ducks", kas papildlaikā, pateicoties Neita Tompsona vārtu guvumam, ar rezultātu 2:1 apspēlēja Dalasas "Stars".

Dalasa sezonu sākusi viduvēji un, iespējam, tāpēc uz spēli pret līderi "Ducks" tribīnēs bija diezgan daudz brīvu vietu. "Stars" bija zaudējusi iepriekšējās divas spēles, un šovakar neveiksmju sērija turpinājās. Pirmās trešdaļas otrajā pusē Korijs Perijs guva savus desmitos vārtus sezonā (līgas līderis vārtu gūšanā pēc 12 spēlēm), izvirzot vadībā viesus, bet otrās trešdaļas otrajā pusē mājinieki izlīdzināja (1:1).

Papildlaikā pēc Perija metiena pirmais pie ripas nonāca Neits Tompsons, kurš iebakstīja to vārtos. 30 gadus vecajam Tompsonam, kuru "Ducks" ieguva maiņas darījumā aizvadītajā vasarā, tie bija pirmie vārti šajā sezonā. Kari Lehtonens "Stars" vārtos atvairīja 22 metienus, tomēr ar to nepietika, lai pārtrauktu zaudējumu sēriju - 1:2 mačā un trešā neveiksme pēc kārtas.

"Ducks" vārtos dāņu hokejists Frederiks Andersens atvairīja 27 metienus, izcīnot savu septīto uzvaru astoņos mačos, kā arī 27. panākumu 33 karjeras spēlēs. Debiju Anaheimas rindās piedzīvoja aizsargs Džošs Mensons. 23 gadus veco kanādieti "Ducks" draftēja 2011. gadā ar 160. numuru, bet līdz šim pārstāvēja universitātes komandu.

Citā mačā Nešvilas "Predators" pēc otrās trešdaļas viesos bija vadībā ar 2:1 pret Kalgari "Flames", taču pēdējās trešdaļas pirmajās sešarpus minūtēs mājinieki uguņoja, gūstot trīs vārtus pēc kārtas un panākot 4:2 savā labā. Trešdaļas vidū "Predators" atguva vienus vārtus, saglabājot intrigu līdz mača beigām, taču izlīdzināt vairs nespēja, un "Flames" svinēja uzvaru ar 4:3. Divus vārtus zaudētājiem guva Džeimss Nīls, bet uzvaras vārtus Kalgari labā guva 24 gadus vecais kanādiešu aizsargs Tīdžejs Brodijs.

NHL regulārā sezona, 1. novembris

SpēleRezultāts
Blue Jackets - Maple Leafs1:4
Red Wings - Kings5:2
Stars - Ducks1:2 P
Flames - Predators4:3