Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Par karjeras beigām paziņo NHL veterāni Hārtnels un Vrbata

Rolands Eliņš

Par karjeras beigām paziņo NHL veterāni Hārtnels un Vrbata
Skots Hārtnels. Foto: AFP/Scanpix

Par savām hokejistu karjeras beigām šovakar paziņojuši divi spēlētāji, kuri Nacionālajā hokeja līgā spēlēja jau kopš gadsimta sākuma – vairāk nekā 600 punktus sakrājušais čehs Radims Vrbata un vairāk nekā 700 NHL punktus guvušais kanādietis Skots Hārtnels.

37 gadus vecais Radims Vrbata par savas karjeras beigām paziņoja ar aģenta starpniecību, izsakot pateicību visām NHL komandām, kuras savas karjeras gaitā pārstāvējis. Vrbata iepriekšējo sezonu pabeidza „Panthers” sastāvā, 42 spēlēs gūstot 14 punktus, kas bija viņa pieticīgākais rādītājs karjerā, taču pavisam nesenā atmiņā ir 2016./17. gada sezona, kad Vrbata Arizonas rindās izcēlās ar 55 punktiem, savas karjeras otro labāko rādītāju.

Vrbata kopumā pārstāvēja septiņas NHL komandas – arī „Hurricanes”, „Blackhawks”, „Avalanche”, „Lightning” un „Canucks”. Vrbata neilgu laiku bija vienā komandā Karolīnā ar Artūru Irbi, bet pirms trim gadiem Vankūverā spēlēja kopā ar Ronaldu Ķēniņu.

Vrbata Čehijas izlases sastāvā 2005. gadā kļuva par pasaules čempionu, bet NHL viņš aizvadījis 1057 spēles un guvis 623 punktus (284+339). Viņš līdz šim bija rezultatīvākais aktīvais Čehijas spēlētājs NHL, bet kopumā līgas vēsturē ir 12. rezultatīvākais čehs.

Savos sociālajos tīklos par hokejista karjeras beigām paziņoja arī Skots Hārtnels, 36 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs, kurš iepriekšējo sezonu noslēdza komandā, kas pirms 18 gadiem bija viņu draftējusi, proti, Nešvilas „Predators”. Savas karjeras pirmajos gados Hārtnels Nešvilā spēlēja kopā ar pāragri mūžībā aizgājušo Kārli Skrastiņu, bet 2007. gadā pārcēlās uz Filadelfiju, ar kuru 2010. gadā aizkļuva līdz Stenlija kausa finālam. Toreiz komandas sastāvā bija arī Oskars Bārtulis.

Hārtnels no Filadelfijas aizgāja 2014. gadā un aizvadīja trīs rezultatīvas sezonas Kolumbusā, bet pagājušajā sezonā Nešvilā 62 spēlēs tika pie 24 punktiem (13+11), palīdzot komandai uzvarēt regulārajā sezonā. Karjerā kopumā viņam 1249 spēles un 707 punkti (327+380). Individuāli sekmīgākā sezona Hārtnelam bija 2012. gadā, kad viņš izcēlās ar 67 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Hockeyagent/sta...
https://www.nhl.com/news/scott-hart...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-02 09:17, pirms 6 gadiem
Bijušais Sabers, Canadians un ASV izlases kapteinis kurš aizvadījis 16 sezonas NHL, Braiens Gionta, arī beidzis spēlētāja karjeru. Varbūt vajadzētu arī viņu pieminēt, jo tomēr vairāk kā tūkstoti spēles aizvadījis un bijis salīdzinoši rezultatīvs un atpazīstams spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-02 12:34, pirms 6 gadiem
Female body inspector rakstīja: Bijušais Sabers, Canadians un ASV izlases kapteinis kurš aizvadījis 16 sezonas NHL, Braiens Gionta, arī beidzis spēlētāja karjeru. Varbūt vajadzētu arī viņu pieminēt, jo tomēr vairāk kā tūkstoti spēles aizvadījis un bijis salīdzinoši rezultatīvs un atpazīstams spēlētājs.
Bijušais "Sabres" un "Canadiens" kapteinis...