Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Didzis Rudmanis

Veids Belaks atrasts miris

Veids Belaks atrasts miris
Veids Belaks
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī savās mājās Toronto miris atrasts bijušais NHL spēlētājs Veids Belaks, kuram bija 35 gadi. Pašlaik nāves iemesls vēl nav zināms, taču ir uzsākta izmeklēšana.

Belaks pagājušajā sezonā spēlēja Nešvilas "Predators" rindās, taču pēc 15 aizvadītām spēlēm tika izlikts neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Tā vietā, lai spēlētu Nešvilas AHL fārmklubā, šī gada 8. martā Belaks izlēma paziņot par savas karjeras beigšanu.

Savas karjeras laikā Belaks NHL aizvadīja 14 sezonas, spēlējot piecos dažādos klubos. Visilgāko laika posmu hokejists pavadīja Toronto "Maple Leafs" komandā, tās sastāvā spēlējot septiņas sezonas. Belaks iemantoja arī "policista" slavu, savas NHL karjeras laikā piedaloties 125 kautiņos.

Vien pirms pāris dienām Belaks deva apstiprinājumu savai dalībai Kanādas televīzijas realitātes šovā "Battle of the Blades". Šova pamatā ir daiļslidošanas sacensības, taču pārus veido viens hokejists un viena daiļslidotāja.

"Visa Nešvilas "Predators" organizācija ir šokēta un apbēdināta par pēkšņo un priekšlaicīgo Veida Belaka nāvi," atzina spēlētāja pēdējais klubs un darba vieta tās izplatītā paziņojumā. "Veids bija visu iemīļots organizācijas biedrs, lielisks komandas biedrs un apbrīnojams tēvs, kura mums visiem ļoti pietrūks. Mēs piedāvājam mūsu pilnu atbalstu Veida ģimenei šajā tik smagajā laikā."

Atgādināsim, ka šis ir jau trešais nāves gadījums šajā starspezonā, jo iepriekš gāja bojā gan "policists" Dereks Būgards, gan arī Riks Ripjens. Tā kā abi spēlētāji mira nedabiskā nāvē, augusta vidū NHL nāca klajā ar paziņojumu, ka tā pārskatīs atkarību ārstēšanas un garīgās veselības programmas.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
68

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
26

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.