Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Maple Leafs" izīrē KHL rezultatīvāko aizsargu Lehtonenu "Jokerit" komandai

"Maple Leafs" izīrē KHL rezultatīvāko aizsargu Lehtonenu "Jokerit" komandai
Miko Lehtonens. Foto: Viasat Urheilu

Nacionālās hokeja līgas klubs Toronto „Maple Leafs” izīrējis aizsargu Miko Lehtonenu, aizvadītās KHL sezonas rezultatīvāko aizsargu, viņa līdzšinējai komandai Helsinku „Jokerit”.

Lehtonens ar „Maple Leafs” līgumu noslēdza šajā starpsezonā pēc tam, kad bija pamatīgi pacēlis savas akcijas. Savā pirmajā sezonā KHL 26 gadus vecais aizsargs 60 spēlēs tika pie 49 punktiem, kas bija labākais rādītājs līgā aizsargu konkurencē.

„Ar Lehtonenu mūsu komandas līdzjutēji vairs nav īpaši jāiepazīstina,” kluba paziņojumā citēts ģenerālmenedžeris Jari Kurri. „Pateicamies Toronto klubam un tā vadībai par pozitīvo sadarbību.”

Savukārt Lehtonens norādīja, ka šī viņam būs lieliska iespēja sagatavoties NHL sezonai. Jāatgādina, ka pandēmijas dēļ nākamās sezonas sākums pamatīgi aizkavēsies no ierastā, ņemot vērā, ka tikai šonakt sāksies pārspēles par tikšanu Stenlija kausā. „Jokerit” paziņojumā nav norādīts, uz cik ilgu laiku Lehtonens ticis izīrēts, tādēļ jāņem vērā iespēja, ka viņš pievienojas „Maple Leafs” KHL sezonas vidū.

Lehtonens aizvadītajā sezonā tika atzīts par KHL labāko aizsargu. Viņš pagājušajā gadā kopā ar Somijas izlasi kļuva par pasaules čempionu un tikai iekļauts PČ simboliskajā izlasē, bet pirms pievienošanās „Jokerit” bija spēlējis Zviedrijas un Somijas klubos.

„Jokerit” sastāvā arī nākamo sezonu aizvadīs Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš. Lehtonens komandas treniņiem pievienosies nākamās nedēļas sākumā.

Izmantotie resursi:
https://www.jokerit.com/lehtonen-la...


, 2020-08-02 05:38, pirms 4 gadiem
Rakstā vajadzetu norādīt, ka Kalninš ir viens no līderiem
Un tieši pateicoties vinam Lehtonens ir tik labs
, 2020-08-02 13:07, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Rakstā vajadzetu norādīt, ka Kalninš ir viens no līderiem
Un tieši pateicoties vinam Lehtonens ir tik labs
Kalniņš tā kā palīdzēja samest tās 49 reizes vārtos? Pastāsti par šo vairāk....
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.