Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL spēlētāji šodien saņems visus paredzētos bonusus

Andrejs Siliņš

NHL spēlētāji šodien saņems visus paredzētos bonusus
Ostons Metjūzs un Mičs Mārners. Foto: AP / Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) un tās Spēlētāju asociācija (NHLPA) panākušas vienošanos par to, ka 1. jūlijā visi spēlētāji, kam tas pienākas, saņems bonusus par līgumu parakstīšanu. Kopumā šodien klubi spēlētāju kontos pārskaitīs ap 300 miljoniem dolāru (ap 267 miljoniem eiro)

Lai arī koronavīrusa pandēmijas dēļ jautājums par bonusu izmaksu laikā tika aktualizēts, NHL un NHLPA vienojušās, ka visa paredzētā nauda tomēr tiks ieskaitīta spēlētāju kontos pēc sākotnēji paredzētā plāna - 1. jūlijā. Pēdējos gados aizvien modīgāk kļuvis parakstīt ar spēlētājiem tā strukturētus līgumus, ka lielāko daļu summas hokejisti saņem uzreiz pēc līguma stāšanās spēkā, bet pārējā summa tiek sadalīta mēnešalgās (vai maksājumos ik ap divām nedēļām).

Kopumā līgā šodien klubi samaksās aptuveni 300 miljonus dolāru, bet līdere šajā ziņā būs Toronto "Maple Leafs". Bagātais Kanādas klubs šodien saviem hokejistiem kopumā pārskaitīs ap 60 miljoniem dolāru. Visvairāk līgā kā parakstīšanas bonusu šodien saņems "Maple Leafs" zvaigzne Ostons Metjūzs, kuram tiks 15,2 miljoni dolāru, bet cita komandas zvaigzne Mičs Mārners saņems bankas īsziņu: "+14 300 000 USD. Maksātājs: Toronto "Maple Leafs"."

Lielākie parakstīšanas bonusi 2020

#SpēlētājsKlubsBonuss (milj.$)
1.O.MetjūzsMaple Leafs15.2
2.M.MārnersMaple Leafs14.3
3.K.MakdeividsOilers13.0
4.A.PanarinsRangers12.0
5.Dž.TavaressMaple Leafs11.0

NHL un NHLPA turpina sarunas, lai vienotos par divu pilsētu izvēli NHL pabeigšanai, kā arī izstrādātu veselības un drošības protokolus. Tiek runāts, ka kā galvenās kandidātes spēļu uzņemšanai ir Toronto, Edmontona, Lasvegasa un Čikāga. Ņemot vērā augsto vīrusa izplatību ASV pastāvot reāla iespēja, ka NHL sezona tiks pabeigta divās Kanādas pilsētās.

Izmantotie resursi:
ESPN
https://www.capfriendly.com/