Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dadonovs no SKA atgriežas Floridā, Šārps atkal spēlēs Čikāgā

Rolands Eliņš

Dadonovs no SKA atgriežas Floridā, Šārps atkal spēlēs Čikāgā
Jevgeņijs Dadonovs
Foto: imago/Jan Huebner/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Floridas “Panthers” vienojusies ar krievu hokejistu Jevgeņiju Dadonovu par triju gadu un 12 miljonu dolāru vērtu līgumu, vēsta vietējie mediji. Dadonovs iepriekš trīs sezonas pārstāvēja KHL klubu Sanktpēterburgas SKA.

28 gadus vecais Jevgeņijs Dadonovs savulaik jau spēlēja Floridas “Panthers” rindās, no 2009. līdz 2012. gadam, piedaloties 55 NHL spēlēs un gūstot 20 punktus. Nenostabilizējoties NHL, viņš pārgāja uz Ukrainas klubu Doņeckas “Donbass”, kas tolaik vēl spēlēja KHL, bet iepriekšējās trīs sezonās Dadonovs spēlēja SKA rindās. Aizvadītajā sezonā Oļega Znaroka vadībā viņš izcēlās ar 66 punktiem 53 spēlēs, otro reizi izcīnot Gagarina kausu.

Dadonovs Znaroka vadībā arī regulāri spēlējis Krievijas izlasē, iegūstot visu trīs kalumu PČ medaļas. Pirms pāris mēnešiem notikušajā PČ viņš desmit spēlēs guva astoņus punktus.

Reizē ar Dadonovu “Panthers” piekritusi līgumam ar aizsargu Aleksu Petroviču. 25 gadus vecais Kanādas spēlētājs šosezon 49 spēlēs guva 14 punktus un ir “Panthers” sistēmā jau piecus gadus. Viņa līgums būs uz vienu sezonu par 1.8 miljoniem.

Šovakar līgumu ar “Jets” parakstīs vārtsargs Stīvs Meisons, kurš iepriekš pārstāvēja “Flyers”, bet šovakar kļūs par neierobežotu brīvo aģentu. Meisona nākamā līguma detaļas un ilgums pagaidām nav publicētas. 29 gadus vecais Meisons aizvadītajā sezonā 58 spēlēs izcīnīja 26 uzvaras, atvairot 90.8% metienu un vidēji ielaižot 2.66 vārtus.

Čikāgā atgriezties gatavojas uzbrucējs Patriks Šārps, kurš kopā ar “Blackhawks” ieguva trīs Stenlija kausus, bet pirms diviem gadiem tika aizmainīts, lai klubs iegūtu vietu algu sarakstos. Pirmajā sezonā pēc maiņas Šārps Dalasā izcēlās ar 55 punktiem, bet aizvadītajā sezonā mocījās ar traumām. Olimpiskais čempions Kanādas izlases rindās atgriezīsies Čikāgā kā brīvais aģents, viņa līguma ilgums un summa vēl nav nosaukta.

Pie oficiāla līguma tikmēr ticis “Flames” aizsargs Maikls Stouns. Viņš vienojies par sadarbību uz trim gadiem par 10.5 miljoniem. Ja līgums nebūtu noslēgts, Stouns šovakar būtu kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu. 26 gadus vecais Stouns aizvadītajā sezonā, kuras gaitā tika aizmainīts no “Coyotes”, guva 15 punktus.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
Patrick Sharp rejoining Chicago Blackhawks in...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-07-01 17:26, pirms 7 gadiem
Dadornovs atgriežas plus Žipačovs pamet krieviju.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 17:35, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Dadornovs atgriežas plus Žipačovs pamet krieviju.
Kovaļčuks arī ļoti gribot atpakaļ uz NHL.
Vegasa esot viens no variantiem.

  +5 [+] [-]

, 2017-07-01 17:43, pirms 7 gadiem
Par tādu piķi iedegt saulainajā Floridā ir neizsakāmi labāk nekā rukāt lietainajā Pēterburgā prasīgā Znaroka pavadā. Ne velti arī sirmgalvis Jāgrs labprāt šļūkā pa Maiami ledu.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-01 17:44, pirms 7 gadiem
Informācija vēl nav apstiprināta, bet spirtacentrs rakta tā it kā viss būtu oficiāli uz papīra. Pagaidām par Dadonovu un Sharpu viss ir tikai baumu līmenī. Par Dadonovu pirms pāris nedēļām bija arī baumas par pievienošanos Vegasai, kāpēc par to netika rakstīts?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-01 18:58, pirms 7 gadiem
Krievi tik aktīvi paraksta līgumus ar NHL, ka par OS2018 ir pilnīgs bulšits, ka šie grib. A Ovečkina pļūtīšana vairāku gadu garumā būs hokeja lielākā hohma, kā šis brauks uz OS2018

  +3 [+] [-]

, 2017-07-01 19:19, pirms 7 gadiem
nu krievu sc kepkas, kapēc tad viens no labākajiem khl spēlētājiem dadonovs pamet utaino nīkuļu līgu un dodas uz visu iespēju zemi?

  +3 [+] [-]

, 2017-07-01 19:21, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Kovaļčuks arī ļoti gribot atpakaļ uz NHL.
Vegasa esot viens no variantiem.
protams, ka grib. Kurš nesajucis cilvēks gribētu palikt pie vatņikiem utainajo līgā??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-07-01 19:30, pirms 7 gadiem
portal rakstīja: nu krievu sc kepkas, kapēc tad viens no labākajiem khl spēlētājiem dadonovs pamet utaino nīkuļu līgu un dodas uz visu iespēju zemi?
Nu varbūt tāpēc, ka vienīgā sc kepka šeit esi Tu. Jebkurš hokejists sajēdz, ka NHL ir labākā līga pasaulē un tajā pašā laikā neuzdrošinās vismaz publiski nosaukt KHL par nīkuļu līgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-02 01:47, pirms 7 gadiem
flashbackz0rz rakstīja: Informācija vēl nav apstiprināta, bet spirtacentrs rakta tā it kā viss būtu oficiāli uz papīra. Pagaidām par Dadonovu un Sharpu viss ir tikai baumu līmenī. Par Dadonovu pirms pāris nedēļām bija arī baumas par pievienošanos Vegasai, kāpēc par to netika rakstīts?
Portāls: arī Dadonovs SKA nomainīs pret NHL...