Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Betmens: "Nākamās sezonas sākšana oktobrī nav obligāta. Esam elastīgi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Betmens: "Nākamās sezonas sākšana oktobrī nav obligāta. Esam elastīgi"
NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komisārs Gerijs Betmens izteicies, ka nepieciešamības gadījumā nākamā sezona varētu sākties novembrī vai decembrī, nevis ierastajā laikā – oktobrī.

Pašlaik galvenās sarunas notiek par to, vai un kā varētu atsākties 2019./20. gada sezona. Regulārajā čempionātā komandām vēl bija jāaizvada aptuveni desmit spēles. Šīs sezonas ievilkšanās varētu ietekmēt nākamās sākumu, tomēr Gerijs Betmens norādīja, ka sezonai nav par katru cenu obligāti jāsākas tieši oktobrī.

"Varam būt visnotaļ elastīgi pret to, kad sākt nākamo sezonu. Ja būs jāsāk novembrī vai decembrī, tad izskatīsim šādu variantu. Tradicionāli sezona sākas oktobrī, bet tas nav maģisks datums, kas iekalts akmenī," teica Gerijs Betmens, NHL komisārs kopš 1993. gada. Šī sezona sākās 2019. gada 2. oktobrī, bet regulārā čempionāta pēdējais mačs bija paredzēts 11. martā.

Tiek vēstīts, ka spēļu aizvadīšana vasarā bez skatītājiem ir optimālais scenārijs, kura izdošanās nepieciešamību neapšauba neviens. Savukārt vairāku NHL vienību īpašnieki nevēlas sākt nākamo sezonu, kamēr tribīnēs nebūs cilvēki, jo tas nozīmētu lielus finansiālos zaudējumus. Izskanējis variants, ka 2020./21. gada sezona varētu sākties tikai neilgi pirms Ziemassvētkiem.

"Centīsimies spriest uzmanīgi un pieņemt labus lēmumus. Šeit nav sacensības, lai tieši mēs būtu pirmā līga, kas atgriežas. Kad spēles atsāksies, gribam, lai tas notiktu pareizajā laikā, ar pareizo motivāciju, pareizajos apstākļos," teica Betmens.

"Lai sezona varētu atsākties, spēlētājiem jāatgriežas sportiskajā formā. Situācija tiek apspriesta katru dienu. Protams, daudz tiek runāts par veselības un drošības apsvērumiem. Pirmkārt, koronavīruss. Otrkārt, negribam, lai spēles notiktu, pirms hokejistiem bijusi iespēja sasniegt labāku sportisko formu," teica Betmens. Strauja atgriešanās varētu nozīmēt daudzus savainojumus.

"Turpinām monitorēt situāciju. Kad no medicīnas cilvēkiem saņemsim pareizos signālus, plus arī valdības cilvēki uzskatīs, ka ir pienācis labs brīdis, mēs spersim soli uz priekšu un atvērsim savas halles, lai varētu sākties treniņi," teica Betmens.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...

     [+] [-]

, 2020-05-01 13:19, pirms 4 gadiem
Tik elastīgi... kad runā jāpalaiž spēlētājus uz olimpiskajām spēlēm tad gan elastīgums pazūd!

     [+] [-]

, 2020-05-01 13:34, pirms 4 gadiem
bushss rakstīja: Tik elastīgi... kad runā jāpalaiž spēlētājus uz olimpiskajām spēlēm tad gan elastīgums pazūd!
Viņš NHL vada kā nopietnu biznesu, un NHL vajadzības viņam ir prioritāte, un nevis jādomā, ka kādam gribās padročīt OS hokeja turnīru skatoties.