Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" atlaiž galveno treneri Bušēru

Agris Suveizda

Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" atlaiž galveno treneri Bušēru
Gijs Bušērs. Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Otavas "Senators" Pjērs Dorions pavēstījis par galvenā trenera Gija Bušēra atbrīvošanu no amata. Viņa vietā par pagaidu galveno treneri iecelts Bušēra asistents Marks Krofords, kurš 1996. gadā kopā ar Sandi Ozoliņu ieguva Stenlija kausu.

"Vēlos pateikties Gijam par trim darba gadiem. Viņš ir labs cilvēks un lieliski pārstāvējis "Senators", taču šajā brīdī mums ir nepieciešams cita veida treneris un līderis, lai vadītu komandu pārbūves procesā," sacīja Dorions. "Nākamajā sezonā vēlamies 1) skolotāju, kurš koncentrēsies katra mūsu spēlētāja attīstībai un progresam, 2) klausītāju, kurš iedrošinās abpusēju informācijas apriti ar spēlētājiem un saviem palīgiem, 3) komunikatoru, kurš katram komandas pārstāvim ļaus saprast, kāda ir viņa loma un kas no viņa tiek gaidīts, 4) taktiķi, kurš izveidos struktūru un spēles plānu, kas sekmēs komandas pārbūvi."

Bijušajam Tampabejas "Lightning" vadītājam Bušēram šī bija trešā sezona pie "Senators" stūres. Pirmajā sezonā Otava ar 98 punktiem 82 spēlēs Atlantijas divīzijā ieguva otro vietu un aizcīnījās līdz Austrumu konferences finālam, kur septiņos mačos piekāpās topošajai kausa ieguvējai Pitsburgas "Penguins". Iepriekšējā regulārajā sezonā "Senators" ar 67 punktiem palika priekšpēdējā vietā konferencē, bet šajā sezonā ar 49 punktiem 64 mačos ir vājākā vienība visā līgā.

58 gadus vecais Krofords 2016. gadā kļuva par Bušēra palīgu, taču viņam ir bagātīga pieredze galvenā trenera amatā. No 1994. līdz 2011. gadam viņš strādāja Nacionālajā hokeja līgā, vadīdams tādas komandas kā Kvebekas "Nordiques", Kolorādo "Avalanche", Vankūveras "Canucks", Losandželosas "Kings" un Dalasas "Stars", bet no 2012. līdz 2016. gadam viņš vadīja Cīrihes "Lions", kļūdams par Šveices čempionu un trenēdams arī latviešu uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu. Krofords vadījis arī Kanādas izlasi.

21 gadu vecais Nacionālās hokeja līgas debitants Rūdolfs Balcers 19 spēlēs ir sakrājis sešus (3+3) punktus, četras soda minūtes un negatīvu lietderību -1.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/senators/news/m...

     [+] [-]

, 2019-03-01 18:02, pirms 5 gadiem
..līdz ar to Balcerim NHL karjera beigusies....

  +1 [+] [-]

, 2019-03-01 18:04, pirms 5 gadiem
terex rakstīja: ..līdz ar to Balcerim NHL karjera beigusies....
nebūt ne, tieši otrādi pat var notikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-03-01 19:56, pirms 5 gadiem
Leikers