Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" ar sauso uzvaru Maskavā pārtrauc desmit zaudējumu sēriju

Rolands Eliņš

HK "Rīga" ar sauso uzvaru Maskavā pārtrauc desmit zaudējumu sēriju
Niklāvs Rauza. Foto: Hkr.lv

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) uzvaru izcīnīja Rīgas „Dinamo” sistēmā esošais hokeja klubs „Rīga”, ar 2:0 pārspējot MHK „Spartak”, Maskavas „Spartak” jauniešu komandu.

HK „Rīga” pēc veiksmīgā sezonas sākuma, kad bija izdevies uzvarēt trīs no četrām spēlēm, bija piedzīvojusi pamatīgu kritumu un savu iepriekšējo uzvaru bija izcīnījusi sestajā oktobrī. Pēc tam bija sekojuši desmit zaudējumi pēc kārtas, deviņi no tiem - pamatlaikā.

Vakardienas mačā „Rīgas” hokejistiem bija izdevies paņemt punktu pret „Spartak”, papildlaikā zaudējot 1:2. Pamatlaika izskaņā „Rīgai” neizdevās nosargāt pārsvaru, kad tika ielaisti vārti 57. minūtē, bet šodienas spēlē no līdzīga likteņa izdevās izvairīties.

„Rīgu” vadībā izvirzīja Denisa Fjodorova precīzais metiens spēles 20. minūtē, 47 sekundes pirms pirmā perioda beigām, kad viņam ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Jānis Švanenbergs. Savukārt dubultots pārsvars tika otrā perioda sākumā, kad „Rīgai” izdevās realizēt vairākumu – to paveica Antons Trastašenkovs, un savu otro punktu nopelnīja Švanenbergs.

Pēc tam „Rīgai” sekoja divi noraidījumi pēc kārtas, taču tos abus izdevās izturēt. Trešajā periodā „Spartak” dominēja uzbrukumā un tika pie metienu attiecības 17:2, taču ar „Rīgas” vārtsarga Niklāva Rauzas pūlēm rezultāts tā arī nemainījās, un „Rīga” uzvarēja ar 2:0.

Rietumu konferences kopvērtējumā „Rīga” pacēlusies uz 15. vietu ar 15 punktiem 22 spēlēs, kamēr „Spartak” ieņem devīto vietu un pieredzējusi, kā pārtrūkst tās trīs uzvaru sērija.

”MHK ”Spartak” – HK ”Rīga” 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Vārti: 19:13 Fjodorovs (Švanenbergs) 0:1, 26:26 Trastašenkovs (Brants, Švanenbergs) 0:2
Metieni: 28:18
Vārtsargi: Andrejs Skovronskis – Niklāvs Rauza

Izmantotie resursi:
Хоккей. МХЛ. Регулярный чемпионат. Игра номер...