Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Sējējs: "Mēs negribam spēlēt vāji"

Sējējs: "Mēs negribam spēlēt vāji"
Normunds Sējējs
Foto: Lauris Vīksne, F64

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs atzīst, ka mums nav tik daudz labu jauno spēlētāju, lai Krievijas Jaunatnes līgā (MHL) piedalītos ar divām komandām, tāpēc nākamajā sezonā "Juniors" vienība spēlēs tikai vietējā čempionātā.

"Latvijā nav tik daudz spēcīgu jaunu hokejistu, lai piedalītos MHL čempionātā ar divām komandām," norāda Sējējs. "Spēlēt vāji mēs negribam. Tāpēc kluba vadība, akcionāri pieņēma lēmumu 2013-2014 sezonā nepieteikt "Juniors" komandu MHL-B. Komanda koncentrēsies uz dalību vietējā čempionātā."

Latviešu funkcionārs apstiprina, ka krievu jaunatnes līga jau informēta par pieņemto lēmumu. Viņš neizslēdz, ka kādreiz nākotnē "Juniors" komanda atkal varētu spēlēt MHL-B. Savukārt tikmēr "HK Rīga" nākamajā sezonā turpinās spēlēt MHL.

Kā jau ziņots, pirms dažām dienām Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Treneru padomes publiskotajā protokolā federācijas valdei tika lūgts aizliegt mūsu valsts jauniešu komandām piedalīties citu valstu čempionātos, izņemot atsevišķus noteiktus gadījumus. Iepriekšējā sezonā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) pirmajā divīzijā Latviju pārstāvēja trīs klubi (HK "Juniors", "Liepājas Metalurgs", HS "Rīga/Prizma"). B divīzijā līmenis ir visai zems, turklāt garie pārlidojumi atņēma laiku treniņiem, līdz ar to izveidojās uzskats, ka Latvijas jaunajiem hokejistiem nav lietderīgi piedalīties tādā turnīrā.

Izmantotie resursi:
itar-tass.ru
lhf.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-31 15:54, pirms 11 gadiem
Neviss lej udeni, bet notiekosais ir japasniedz sev labveliga noskana, ta dara visi un visur. Par to kur labak spelet HK "Juniors" ir cits stats, nezinu vai musu vietejais cempionats izaugsmei butu tas labakais, bet ja nem vera ka ta ir naudas lieta un vismaz puse no speletajiem talako dzivi loti iespejam nesaistis ar profesionalu hokeju un vares veltit vairak laika macibam, varbut nemaz nav tik slikti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-31 16:01, pirms 11 gadiem
Lipmans jau kādu laiku atpakaļ skaidri pateica ,ka neļaus klubiem startēt MHL B grupā,izņēmums Dinamo KHL un HK,Rīga MHL.Tā kā nav ko Dinamo sistēmai to pasniegt kā savu lēmumu.
, 2013-05-31 16:07, pirms 11 gadiem
Szczechura rakstīja: Šodien aģitācija ir aizliegta! TVNET :: Latvijā - Šodien un rīt aizliegta... Tādēļ es uztaisīju screen capture un aizsūtiju valsts policijai, jo par aģitāciju draud cietumsods
Cilvēks sabijās, ko baidi mazgadīgos
, 2013-05-31 16:15, pirms 11 gadiem
Lipmans ko pateica, tas akmenī cirsts!!! Rīt pateiks pretējo, un tad katrs izvēlas, kas vairāk patīk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-31 16:23, pirms 11 gadiem
Tas tik viens no lēmumiem uz vienu gadu.KAD BEIDZOT tiks iedibināta sistēma, lai puikas un viņu vecāki var plānot sportisko izaugsmi ILGTERMIŅĀ. Tas gan vairāk jautājums Lipmanam, bet ne jau viņš viens ir spējīgs veidot šo sistēmu (Padsmit gadu laikā tas nav pat mēģināts).
, 2013-05-31 16:24, pirms 11 gadiem
Tad jau labāk Rīgu uz KHL, Junioru uz MHL-A, bet Dinamo pirmo komandu - uz Latvijas čempionātu, lai taču beidzot ierādītu SMSCREDITam vietu.
, 2013-05-31 16:45, pirms 11 gadiem
Labs formulējums - nepietiek spēlētāju lai spēlētu jūsu maģiski augsta līmeņa čempionātā.
Nevar jau teikt krieviem taisnību, ka latviešu funkcionāri beidzot sapratuši, ka MHL B nav nekas tik īpašs lai atmasātos jauno puiku stundu kavēšana un liekā naudas izšķērdēšana
Tā teikt, vaina nav jūsos, ak dižā Krievija, vaina ir mūsu ''nespējā''...
, 2013-05-31 18:03, pirms 11 gadiem
es domaju ka jaunajiem junioru vecuma jabrauc jau prom no latvijas, jo atrak jo labak, jo spelejot seit LAC, wtf? kada izauksme, LAC kas ir amatieru liga, nu cmoon. Tikai zviedriaja sveice somija z amerika, tu izaugs tikai ta,ari tas kada ir pieeja hokejam arpus ledus.
Noskatijos kadi ir apstakli Freibergam arpus hokejam, ko klubs jau piedava junioru vecuma, nu no coment, izauksme ir neizbegama, lai ari neesi vrb baigais ciekurs bet nu labaks klus ta vai taa.

Tas manas persongas domas, kuras radas noskatoties intervijas ar Keninu, Freibergu, Girgnesonu, Pelsu utt.
, 2013-05-31 18:30, pirms 11 gadiem
Joprojām neviena vārda, kurš klubs būs RD fārmklubs.
, 2013-05-31 19:01, pirms 11 gadiem
zzk rakstīja: Joprojām neviena vārda, kurš klubs būs RD fārmklubs.
RD gadījumā jau pilnīgi mierīgi pietiek ar HKR
, 2013-05-31 19:23, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: RD gadījumā jau pilnīgi mierīgi pietiek ar HKR
Ne visos gadījumos.
Līdz šim, piemēram, tādu Bukartu periodiski sūtīja uz Liepāju spēlēt BAČ - kur sūtīs tagad? Uz Dinamo/Junioru spēlēt LAČ? Tas taču nav nopietni.
, 2013-05-31 19:29, pirms 11 gadiem
zzk rakstīja: Ne visos gadījumos.
Līdz šim, piemēram, tādu Bukartu periodiski sūtīja uz Liepāju spēlēt BAČ - kur sūtīs tagad? Uz Dinamo/Junioru spēlēt LAČ? Tas taču nav nopietni.
sūtīs uz Saratovas Kristālu, Kokšetavas Arlan vai Jokipojat - kur problēma?
, 2013-05-31 19:30, pirms 11 gadiem
norcha 172 rakstīja: Tas tik viens no lēmumiem uz vienu gadu.KAD BEIDZOT tiks iedibināta sistēma, lai puikas un viņu vecāki var plānot sportisko izaugsmi ILGTERMIŅĀ. Tas gan vairāk jautājums Lipmanam, bet ne jau viņš viens ir spējīgs veidot šo sistēmu (Padsmit gadu laikā tas nav pat mēģināts).
Te jau ir tas stulbums, ka LV hokejā nav nekādas sistēmas, katrs hokeja pulciņš [par klubiem negribētu tos saukt] vāras savā sulā un tik kāš naudiņu no vecāku kabatām!
, 2013-05-31 19:32, pirms 11 gadiem
zzk rakstīja: Joprojām neviena vārda, kurš klubs būs RD fārmklubs.
Tāda nebūs!!!
, 2013-05-31 19:48, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Te jau ir tas stulbums, ka LV hokejā nav nekādas sistēmas, katrs hokeja pulciņš [par klubiem negribētu tos saukt] vāras savā sulā un tik kāš naudiņu no vecāku kabatām!
Ta mums ir kops neatkaribas atjaunosanas un ka redzi elite vel esam ta tad ipasa sistema darbojas
, 2013-05-31 19:52, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: sūtīs uz Saratovas Kristālu, Kokšetavas Arlan vai Jokipojat - kur problēma?
Problēma tur, ka uz tādām vietām grūti aizsūtīt bieži un uz īsu laiku.

Lai vai kā - viņi taču šobrīd nesaka vispār neko, ne par formālu, ne par īstu fārmklubu
, 2013-05-31 19:55, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Ta mums ir kops neatkaribas atjaunosanas un ka redzi elite vel esam ta tad ipasa sistema darbojas
Priekš izlasēm kopumā pietiek ar 25 spēlētājiem katrā! Cik tad ir to valstu, kurās pārdomāti, sistēmiski kultivē hokeju? 10!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.