Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

"Rīga" revanšējas "Taifun" un svin uzvaru asumiem bagātā spēlē

"Rīga" revanšējas "Taifun" un svin uzvaru asumiem bagātā spēlē
Foto: Kaspars Volonts, hkr.lv

Uzvaru Krievijas jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā izcīnīja hokeja klubs „Rīga”, kas ar 4:2 pārspēja Usurijskas „Taifun”. Mača galotnē trīs spēlētāji tika noraidīti līdz spēles beigām.

Kā jau ierasts MHL, regulārajā čempionātā komandas aizvada divas spēles divās dienās. Arī vakar „Rīga” spēlēja pret „Taifun”, piedzīvojot zaudējumu ar 2:3, vārtus gūstot Danielam Bērziņam un Ričardam Grīnbergam. Šodien rīdziniekiem bija iespēja revanšēties. Ja vakar viesi panāca 3:0 vadību, tad šodien rezultātu atklāja lauvas - Deniss Fjodorovs otrajā periodā panāca 1:0, gūstot savus sestos vārtus šosezon. Prieki nebija ilgi, jo jau pēc sešām minūtēm Sergejs Ņikitins mazākumā izlīdzināja rezultātu – 1:1.

Taču vēl pēc piecām minūtēm „Rīga” atkal izvirzījās vadībā – precīzs bija Antons Trastešenkovs, un uz otro pārtraukumu rīdzinieki aizgāja ar vienu vārtu pārsvaru – 2:1. Noslēdzošajā periodā Roberts Kaļķis palielināja rezultātu līdz 3:1 un šķita, ka spēle jau ir uzvarēta, taču desmit minūtes līdz pamatlaika beigām viesi atspēlēja vienus vārtus – Sergejs Gončaruks samazināja deficītu - 3:2.

Drīz izcēlās kautiņš starp Iļju Kuzņecovu un Reini Lejnieku, par ko katrs no hokejistiem saņēma 5+20 minūšu sodu. Arī ar to spēle nebija galā – viesu uzbrucējs Aleksejs Jepifanovs arī saņēma 5+20 par uzbrukumu galvas un kakla rajonā, bet kad palika spēlēt nedaudz vairāk par divām minūtēm, rīdzinieki palika bez Antona Siņegubova, kurš arī saņēma piecu minūšu sodu. Punktu pielika Daniels Bērziņš, kurš iemeta ripu tukšos vārtos – 4:2.

Pēc uzvaras „Rīgas” kontā ir 31 punkts, bet Rietumu konferencē komanda ieņem 15. vietu 17. vienību konkurencē. No „play-off” zonas rīdziniekus šķir 14 punkti, bet astotajā vietā esošajai „Krilya Sovetov” ir nospēlēts par pieciem mačiem mazak.

Ņemot vērā to, ka vairāki lauvu spēlētāji piedalīsies pasaules U-20 čempionātā 1A divīzijā, kas norisināsies Francijā no 6. līdz 12. decembrim, nākamo maču MHL „Rīga” aizvadīs 24. decembrī, kad Piņķos uzņems Čerepovecas „Almaz”

Jaunatnes hokeja līga, 30. novembris

Rīga – Taifun 4:2 (0:0; 2:1; 2:1)
Vārti: 25:15 Fjodorovs (Bergmalis) 1:0, 31:30 Nikitins (Jepifanovs, maz.) 1:1, 36:34 Trastašenkovs (Bērziņš, Jākobsons) 2:1, 41:21 Kaļķis 3:1 , 50:36 Gončaruks (Aleksandrovs, Timofejevs) 3:2, 59:49 Bērziņš (Bergmanis, vair.) 4:2
Metieni: 39:25
Soda minūtes: 54:81
Vārtsargi: Jānis Voris – Vladislavs Buligins (līdz 59:06, no 59:49)

Izmantotie avoti:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт


, 2017-11-30 21:36, pirms 6 gadiem
Revanšējas, vienu uzvarot pēc trim zāģiem? Diez vai to tā var saukt.
, 2017-11-30 21:44, pirms 6 gadiem
žēl, ka tas fjodorovs tik mazs. vienīgais, kas ar tehniku ir uz tu.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.