Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" apspēlē ungārus un Zviedrijā izcīna trešo vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

HK "Rīga" apspēlē ungārus un Zviedrijā izcīna trešo vietu
Antons Trastašenkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

MHL spēlējošais hokeja klubs "Rīga" šodien izcīnīja trešo vietu Zviedrijā notikušajā pārbaudes turnīrā, ar 4:1 pieveicot Ungārijas U20 izlasi.

"Rīgas" hokejisti rezultātu atklāja sestajā minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu, un rezultatīvs metiens pēc Paula Svara piespēles izdevās lietuviešu uzbrucējam Markam Kaļeiņikovam. Otrās trešdaļas ievadā kapitulēt bija spiests arī Jānis Voris, tomēr viņa komandas biedri tikai minūti un astoņas sekundes vēlāk atjaunoja vienu vārtu pārsvaru, izceļoties Dāvidam Krūmiņam – 2:1.

Pārsvars tika dubultots trešās trešdaļas sākumā, kad Krūmiņa un Renāra Kārkla piespēles vārtu guvumā pārvērta Ralfs Vjaters, bet punktu mača beigās pielika Antons Trastašenkovs, kurš realizēja vairākumu un guva savus trešos vārtus turnīrā – 4:1. Uzvara pret Ungārijas U20 valstsvienību deva Kārlstadē notikušā pārbaudes turnīra trešo vietu.

Trastašenkovs bija "Rīgas" rezultatīvākais spēlētājs turnīrā, bet par labāko tika atzīts 16 gadus vecais vārtsargs Bruno Brūveris, kurš divos mačos pēc kārtas nosargāja savu cietoksni neieņemtu, divu dienu laikā atvairot 53 metienus.

Pusfinālā rīdzinieki vakar ar 1:4 piekāpās "Vaxjo Lakers", kas finālā spēkosies ar citu Zviedrijas klubu un laukuma saimnieci Kārlstades "Farjestad". Mājinieki pusfinālā ungārus sakāva ar 7:1.

"Rīgai" jaunā MHL sezona sāksies 5. septembrī ar spēli mājās pret Piejūras novada "Taifun" komandu.