Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" izbraukuma spēļu sēriju noslēdz ar zaudējumu Habarovskā

HK "Rīga" izbraukuma spēļu sēriju noslēdz ar zaudējumu Habarovskā
"Rīgas" vārtu autors Erlends Kļaviņš. Foto: www.hkr.lv

Šorīt Habarovskā otro spēli divās dienās Krievijas jaunatnes hokeja līgas (MHL) ietvaros aizvadīja hokeja kluba “Rīga” hokejisti. Mačā pret vietējo “Amurskie Tigry” piedzīvots zaudējums ar 1:3 (1:0, 0:1, 0:2).

Jau otro dienu pēc kārtas HK “Rīga” hokejistu MHL līgas spēle tālajā Habarovskā sākās Latvijas platuma grādiem netipiskā laikā, piecos no rīta. Vakar rīdziniekiem tas netraucēja atstāt savus vārtus neskartus, svinot uzvaru ar rezultātu 2:0, taču šā rīta mačā “Amurskie Tigry” izdevās revanšēties.

Līdzīgi kā dienu iepriekš pirmie vadībā izvirzījās viesi. 14. perioda minūtē pēc Antona Trastašenkova piespēles mača rezultātu atklāja Erlends Kļaviņš. Jaunajam uzbrucējam šis bija piektais rezultatīvais metiens šajā MHL sezonā.
Otro periodu veiksmīgāk iesāka “Amurskie Tigry” hokejisti. Jau pašā perioda ievadā precīzs metiens padevās mājinieku uzbrucējam Ivanam Beļjukovam, tādējādi pirmo reizi divu dienu laikā ripu aiz savas muguras nācās atrast Niklāvam Garozam. “Amurskie Tigry” spēlētājiem bija nepieciešami vairāk kā četri periodi, lai pārspētu rīdzinieku vārtsargu. Lai gan “Amurskie Tigry” bija iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, rīdzinieku noteikumu pārkāpumi netika sodīti ar vārtu guvumiem, un spēles otrais nogrieznis noslēdzās ar rezultātu 1:1.

Spēles liktenis tika izšķirts trešā perioda otrajā pusē. Vispirms 53. minūtē pirmo reizi mačā mājiniekus vadībā izvirzīja Iļja Jadrjanovs. Taču, kad līdz noslēdzošā perioda beigām bija atlicis spēlēt mazāk par minūti, tas pats Jadrjanovs pārsvaru dubultoja. Lai arī rīdzinieki vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, ar to bija par maz, lai mainītu spēles rezultātu. Mača gala rezultāts 3:1 ”Amurskie Tigry” labā.

Šī spēle noslēdza HK “Rīga” astoņu izbraukuma spēļu sēriju, kuras laikā tika izcīnītas divas uzvaras un piedzīvoti seši zaudējumi. Nākamo maču “Rīga” hokejisti aizvadīs 28. februārī, kad savā laukumā spēkosies pret “Čaika” komandu no Ņižņijnovgorodas. "Rīga" Rietumu konferencē ieņem 13. vietu 17 komandu konkurencē un jau ilgāku laiku ir zaudējusi cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Jaunatnes hokeja līga, 24. februāris

Amurskie Tigry - Rīga 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Vārti: 13:36 Kļaviņš (Trastašenkovs) 0:1, 21:41 Beļjakovs (Babuškins, Misko) 1:1, 53:56 Jadrjanovs (Čuikovs, Gendunovs) 2:1, 59:14 Jadrjanovs (Čuikovs, Beļjakovs) 3:1
Metieni: 31:18
Soda minūtes :10:16
Vārtsargi: Grigorijs Kolupajevs - Niklāvs Rauza

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks.

     [+] [-]

, 2019-02-24 14:45, pirms 5 gadiem
Mača apkopojumā beigās norādīts, ka uzvaru izcīnījusi HK “Rīga” komanda.