Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Rauzam trešā sausā spēle, "Rīga" revanšējas "Krasnaya Armiya" un svin uzvaru

Rauzam trešā sausā spēle, "Rīga" revanšējas "Krasnaya Armiya" un svin uzvaru
Niklāvs Rauza aizvadīja trešo "sauso" spēli šosezon. Foto: www.hkr.lv

Hokeja klubs „Rīga” savā laukumā apspēlēja vienu no Jaunatnes hokeja līgas (MHL) grandiem „Krasnaya Armiya” ar 2:0, tādējādi revanšējoties par vakardienas neveiksmi ar 0:3. Visus 35 pretinieku metienus atvairīja Niklāvs Rauza, kuram tā bija trešā sausā spēle šosezon.

Vakar rīdzinieki cieta sakāvi ar 0:3. Tajā mačā Bruno Brūveris atvairīja 43 metienus, tomēr šodien vārtos stājās Niklāvs Rauza, kurš tika galā ar visiem 35 pretinieku komandas metieniem. Jau pirmajā periodā vārtu vīram bija daudz darba, jo „Rīgai” bija daudz jāaizsargājas, un ja mājinieki Maskavas komandas vārtsargu patraucēja vien četras reizes, tad Rauza cīņā iesaistījās 12 reizes.

Nākamajā trešdaļā „Krasnaya Armiya” hokejisti vēl vairāk dominēja laukumā, ļaujot „Rīgai” tikai vienu reizi uzmest pa vārtiem, bet lauvu vārtu rāmī droši darbojās Rauza, un arī pēc 40 nospēlētajām minūtēm rezultāts bija 0:0. Noslēdzošajā periodā rīdzinieki divas reizes palika mazākumā, veiksmīgi to izturot. Jau šķita, ka katra komanda iegūs vismaz vienu punktu, taču pēdējā minūtē Antons Trastašenkovs aizslidoja pretuzbrukumā, apspēlēja maskaviešu aizsargu, izlauzās pie vārtiem un atklāja rezultātu – 1:0, gūstot savus astotos vārtus sezonā.

Viesi izmisīgi mēģināja atspēlēties un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču sekundi pirms sirēnas Gustavs Millers iemeta otro ripu jau tukšos pretinieku vārtos – 2:0. Rīdziniekiem tā bija 11. uzvara 36 spēlēs un ceturtā, kad netika ielaisti vārti. Niklāvs Rauza šajā mačā atvairīja 35 metienus, aizvadot trešo sauso spēli.

Pēdējos mačus šogad "Rīga" aizvadīs 27. un 28. decembrī pret Sanktpēterburgas "SKA-Varyagi".

Jaunatnes hokeja līga, 23. decembris

Rīga – Krasnaya Armiya 2:0 (0:0; 0:0; 2:0)
Vārti: 59:01 Trastašenkovs (Svars, Švanenbergs) 1:0, 59:59 Millers (Bērziņš) 2:0
Metieni: 16:25
Iemetieni: 22:25
Soda minūtes: 6:2
Vārtsargi: Niklāvs Rauza – Dmitrijs Lozebņikovs

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт